menu

Levon Helm and The RCO All-Stars - Levon Helm and The RCO All-Stars (1977)

mijn stem
3,54 (13)
13 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Country
Label: Mobile Fidelity

  1. Washer Woman (3:15)
  2. The Tie That Binds (4:35)
  3. You Got Me (4:16)
  4. Blues So Bad (4:15)
  5. Sing, Sing, Sing (Let's Make a Better World) (3:51)
  6. Milk Cow Boogie (3:11)
  7. Rain Down Tears (5:20)
  8. A Mood I Was In (3:41)
  9. Havana Moon (4:28)
  10. That's My Home (3:23)
totale tijdsduur: 40:15
zoeken in:
avatar van Bartjeking
3,5
Ik heb dit album nu op staan en krijg een heel wrang gevoel. Levon ligt namelijk op sterven en het kan elk moment gebeurd zijn. Dit is de enige plaat van Levon Helm die ik nog niet kende en ik móet iets van hem draaien nu. Het is bij lange na niet zijn beste plaat, maar de emotie die er nu bij komt zal dit toch wel speciaal maken voor mij.

Wat mij betreft zijn de laatste 2 studioplaten 'Dirt Farmer' en 'Electric Dirt' onovertroffen goed. Een prachtcarriere tot het helaas erg bittere eind. Die rotziekte toch.

Tot nu toe vind ik 'You got Me' een van de meest pakkende nummers en qua stijl ook zeer herkenbaar. En The RCO-Alstars zijn natuurlijk een geweldige groep muzikanten. Ik heb het nog maar even opgezocht, niemand minder dan "Mac Rebennack (aka Dr. John), Paul Butterfield, Booker T. Jones, Donald "Duck" Dunn, Steve Cropper, Tom Malone, Alan Rubin and the two old-timers Henry Glover and Fred Carter from the Hawks-period" spelen mee op deze plaat.

Helaas heeft dit dus niet tot een optimale cohesie geleidt, maar ik kom later nog wel met een beoordeling. Nu is het gewoon nog even genieten met gemengde gevoelens van deze aardige nog lang niet oude man.

Stijn_Slayer
De cd heeft z'n momenten, maar echt top is het allemaal niet. Het klinkt vaak alsof Levon en co het allemaal wel best vinden zonder zich echt in te spannen. Dat geldt ook voor Levons stem, die eigenlijk zelden expressief wordt. Er zit te weinig pit en bezieling in.

kistenkuif
Zeker niet zijn beste! The Ties That Bind (australische compilatie) geeft daarentegen een prettig selectief overzicht van Levon Helm's vroege solo-albums inclusief de twee prachtige songs van Jericho (The Band). Aanbevolen.

avatar van Jaep
3,5
Lekkere allround rootsy plaat, die z'n momenten heeft, maar als geheel net iets te vlak om als topper aan te merken.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:51 uur

geplaatst: vandaag om 16:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.