menu

Domine - Stormbringer Ruler (2001)

Alternatieve titel: The Legend of the Power Supreme

mijn stem
3,93 (7)
7 stemmen

Italiƫ
Metal
Label: Dragonheart

  1. The Legend of the Power Supreme (1:30)
  2. The Hurricane Master (4:32)
  3. Horn of Fate (7:33)
  4. The Ride of the Valkyries (7:15)
  5. True Leader of Men (6:19)
  6. The Bearer of the Black Sword (7:21)
  7. The Fall of the Spiral Tower (6:14)
  8. For Evermore (6:24)
  9. Dawn to a New Day / A Celtic Requiem (10:57)
totale tijdsduur: 58:05
zoeken in:
avatar van RuudC
4,5
Wederom een geweldig album! Het ligt zo ongelooflijk dicht tegen de voorganger aan wat de kwaliteit betreft dat het bijzonder moeilijk kiezen is. Wederom een plaat van ongeveer een uur dat zich moeilijk laat behappen, maar duidelijk de kwaliteiten van dit gezelschap laat horen. De epische metalformule is ongewijzigd en als het laatste nummer aangebroken is, verbaas ik me erover dat het uur zo snel om is. Uiteindelijk geef ik dit album maar de voorkeur, maar nogmaals, het verschil is echt minimaal. Ik mis misschien wel het laatste zetje dat de muziek echt briljant moet maken. Iets dat concurrenten als Blind Guardian en Rhapsody wel hebben, maar het genieten is er nauwelijks minder om. De muziek steekt goed in elkaar. Er valt veel te ontdekken en dat maakt dat Stormbringer Ruler zeker niet snel zal vervelen. Trotse, epische stukken in overvloed.


Tussenstand:
1. Stormbringer Ruler - The Legend of the Power Supreme
1. Dragonlord (Tales of the Noble Steel)
2. Champion Eternal

avatar van lennert
5,0
Epic metal-perfectie.

Waar het vorige album nog licht achterbleef in het kader van productie en soms de teksten, is Stormbringer Ruler het eerste echt volwassen album van Domine. De productie is helder en zwaar, zonder overgeproduceerd te klinken. Het is misschien allemaal nog wat pompeus, maar ik vind het alsnog moeilijk om een term als kitsch hier toe te kennen aan de nummers. Songs als The Hurricane Master, Horn Of Fate en The Bearer of the Black Sword brengen me in vervoering zoals alleen een band als Virgin Steele dat kan doen. Een 'grijp je zwaard en bevecht de barbaren!'-gevoel, puur escapisme. Naast grijpen naar de werken van Moorcock, krijgen we na een tweetal Dune-intro's dan ook eindelijk een sterke track die Frank Herbert's meesterwerk bezingt in de vorm van True Leader of Men. Het is echter afsluitende track Dawn to a New Day / A Celtic Requiem die me het meeste in vervoering brengt met zijn triomfantelijke marcheerritmes en kleurig ingevulde toetsenwerk.

Met het vervolg in het achterhoofd vind ik het nog moeilijk om te bepalen welk album het beste is, maar Stormbringer Ruler krijgt van mij het welverdiende volle pond aan score en plaats zich op episch vlak tussen grootheden als oude Manowar, Doomsword en het al eerder genoemde Virgin Steele. Spectaculair mooi.

1. Stormbringer Ruler - The Legend of the Power Supreme
2. Dragonlord (Tales of the Noble Steel)
3. Champion Eternal

avatar van jasper1991
4,0
Dat is nog eens leuk, dat deze band zo uitgebreid wordt besproken!

avatar van lennert
5,0
jasper1991 schreef:
Dat is nog eens leuk, dat deze band zo uitgebreid wordt besproken!


Af en toe een onderbelichte band is zeker leuk voor de afwisseling, helemaal als er nog geeneens reviews bij staan!

avatar van Brutus
4,0
Fantastische Band. wat zou het gaaf zijn, dat ze weer een album gaan uitbrengen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:59 uur

geplaatst: vandaag om 11:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.