menu

Spider Murphy Gang - Tutti Frutti (1982)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

West-Duitsland
Rock
Label: EMI

  1. Liebe Ist Gesund (4:08)
  2. Ich Schau' Dich An (Peep Peep) (3:14)
  3. Reißverschluss (3:12)
  4. Sommer in der Stadt (2:52)
  5. So a Schöner Tag (4:08)
  6. Wo Bist Du? (2:59)
  7. Freizeit 81 (2:24)
  8. I Wander Aus (2:17)
  9. A Nackerte Prinzessin (3:18)
  10. Schwierigkeiten (3:15)
totale tijdsduur: 31:47
zoeken in:
avatar van djfritzen
4,5
Versta je Duits ? Of in dit geval Duits dialect uit Bayern ? Dan is dit een must have. Knappe deuntjes met de nadruk op R&R overgoten met een saus van teksten vol van platte humor. Wat dacht je van een tekst waarin men zingt al een uur lang op de achterbank van de auto dat vrouwtje af te lebberen en dat ze zegt dat haar rits dicht blijft ? Hilarisch gewoon. Ik heb ook de voorloper 'Dolce Vita' met 'Skandall' maar dit album is vele malen beter. Elke track is gewoon raak. Een Duitstalige favoriet, zeker weten

avatar van nlkink
3,5
Dit album had ik vroeger samen met voorganger Dolce Vita op één cassette. Met dank aan een klasgenoot uit het dorpje Norg. Op Dolce Vita staat de bekende hit Skandall Im Sperrberzirk.
Dit album bevat met Ich Schau' Dich An (Peep Peep) weliswaar een hitsingle, maar het nieuwtje was er in Nederland alweer een beetje af. Onterecht vind ik persoonlijk, want de groep maakte met Tutti Frutti een album dat t.o.v. de voorgangers qua arrangementen en compositie een stapje vooruit was. Uiteraard ook veel platte lol, maar vaak eigenlijk onweerstaanbaar grappig. Persoonlijke favoriet hier is Reißverschluss.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:12 uur

geplaatst: vandaag om 11:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.