Pink Floyd - Wish You Were Here (1975)

Pink Floyd - Wish You Were Here (1975)
1554 stemmen | gemiddelde 4,42

nr. 5 in de top 250
mijn stem:
Label: Harvest
  1. Shine on You Crazy Diamond (Parts I-V) (13:32)
  2. Welcome to the Machine (7:33)
  3. Have a Cigar (5:25)
    met Roy Harper
  4. Wish You Were Here (5:17)
  5. Shine on You Crazy Diamond (Parts VI-IX) (12:29)

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 15:11 uur
Shine on You Crazy Diamond (Parts I-V) nadert voor mij de perfectie, zo'n prachtig nummer, nog nooit zulk mooi gitaarwerk gehoord.

Helaas vind ik de rest een stukkie minder. Vooral Welcome to the Machine vergt wat moeite om af te luisteren.

Maar ik blijf het proberen :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 16:27 uur
Blijf proberen en ik weet zeker dat de schoonheid van dit album vroeg of laat tot je door zal dringen ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 17:01 uur
volledig mee eens!!! :Y

Er zijn nu eenmaal platen die zich niet snel prijs geven :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 17:05 uur
raar maar waar , toen ik deze lp kocht zo'n 35 jaar geleden was precies het nummer ' welcome to the machine ' mijn favoriet nummer , het vertelde me dat je na je school mocht gaan werken in een fabriek , en daar was ik behoorlijk tegen , maar later moest ik toegeven dat ieder nummer op wywh een 10/10 verdient !!!

geniale plaat en nog geen seconde gedateerd !!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 17:25 uur
Vind het zelf ook wel een lekkere afwisseling na het dromerige Shine on... Vooral op zomernachten als we met een paar man bij elkaar komen word deze plaat veel gedraaid. Luie stoel met een pilsje erbij, succes verzekerd :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 15:35 uur
GENIAAL album imo beter dan Dark side of the moon, staat nu al meteen in mijn top 10:)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 23:54 uur
Carolaah schreef:
Buffalotid schreef:

Haha geen probleem :). Ja vandaar dat ik ook zei dat ik voorheen eigenlijk niet zoveel had met de muziek van voor 'mijn tijd'. Alhoewel Kate Bush en The beatles daar wel weer een uitzondering vormen en nog wel wat meer bands, maar over het algemeen gesproken had ik niet zoveel met die rockbandjes van 'toen'. Maar ik geloof dat dit zo langzamerhand begint te groeien :) en ik het wel ga waarderen er van kan genieten. Vooral van het heerlijke gitaarspel, de fijne solo's, wat je tegenwoordig niet zoveel meer hoort..

Als je van gitaarwerk houd moet je op zeker "animals" van Pink Floyd beluisteren..kan ook op you tube.....nummers hebben dierennamen....dogs...sheep.....pigs on the wing

YouTube - Dogs - Pink Floyd - Animals

YouTube - Led Zeppelin-The Rain Song

YouTube - Santana ~ Batuka

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 1:32 uur
Shine on You Crazy Diamond (Parts I-V) is het mooiste stuk muziek ooit. Elke noot neem ik in me op en dat geeft me een prachtig gevoel: hemels.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 3:42 uur
Gast, laat het los.. Het is wel repetitie op repetitie.. Na een paar keer luisteren moet dat toch doordringen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 10:46 uur
orbit toch. die goddelijke opbouw moet ook jij wel kunnen horen. dat noemt men dus bezwerend. repetitie doen we in de muziekschool. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 10:55 uur
Dit album bevalt mij beter dan The Dark Side of the Moon.

Maar ongelofelijk enthousiast zal ik waarschijnlijk wel nooit worden over Pink Floyd. Toch mooie sfeervolle muziek op dit plaatje waarvan ik echt kan genieten. Lekker om op een zondagvoormiddag bij op de bank te hangen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 12:10 uur
orbit schreef:

Beetje arrogant om te veronderstellen dat zoveel users de plank blijkbaar volledig misslaan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 12:23 uur
orbit schreef:

Ik denk dat hij in de war is met Electronic; het zal het tijdstip zijn.... ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 12:24 uur
Ach we kennen orbit allemaal wel op dit forum, is een mooie grappenmaker altijd. ;)

Dit album is voor mij gevoelsmatig nog altijd 1 van de beste studio albums van wat voor band dan ook allertijden. Als ik dit plaatje opzet kan ik lekker wegromen om in hogere sferen te komen. Het geeft mij altijd weer een positief gevoel, en ook flitst mijn leven eventjes snel voorbij met vooral Shine On. Super goede plaat die eigenlijk bij iedereen in zijn/haar mu.me top10 thuishoort natuurlijk. ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 17:41 uur
Kijk, dit zijn nog eens albums!

Shine On You Crazy Diamond; Wat een prachtig nummer. De eenvoud maakt hem juist zo prachtig. Elke keer is het weer genieten geblazen als je het nummer luistert.

Wish You Were Here is ook goed. Alhoewel ik hem live beter vind klinken.

Over de andere nummers ga ik het niet hebben, omdat mijn prijzingen daarover het niet gaan halen bij de lovende woorden over eerdergenoemde 2 nummers.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 1:38 uur
Jaja, en vooral dat stukje saxofoon op het einde van het eerste nummer...

De mooiste lp die hier ligt. Punt

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 9:17 uur
ik kreeg onlangs een DTS audio cd van dit album in 5.1 Maar voor zover ik weet nooit officieel uitgebracht. De DTS opname klinkt absoluut anders als de originele stereo, maar toch ook heel mooi. Alleen het subwoofer kanaal is te zwaar gemixed. The dark side op SACD is zonder meer prachtig , maar deze is nooit op SACD uitgebracht en dan toch op dts ? (er schijnt ook een originele quadrofonische opname te zijn)
Iemand bekend met deze uitgave ? (het klinkt te mooi voor een bootleg achtig iets)

niet ingelogd

34.718 gebruikers | 190.420 albums | 176.966 artiesten | 2.263.816 berichten | 1.416.549 stemmen