menu

Al Di Meola / John McLaughlin / Paco de Lucía - Friday Night in San Francisco (1981)

Alternatieve titel: Live

mijn stem
3,80 (108)
108 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje
Jazz
Label: Columbia

  1. Mediterranean Sundance / Rio Ancho (11:27)
  2. Short Tales of the Black Forest (8:41)
  3. Frevo Rasgado (7:52)
  4. Fantasia Suite (8:42)
  5. Guardian Angel (4:00)
totale tijdsduur: 40:42
zoeken in:
4,0
Blijft een klasse album. Wat een virtuositeit van deze heren. Helaas is Paco overleden. Heb hem ooit eens live kunnen bewonderen in Brussel.

avatar van bawimeko
5,0
In een interview met Al Di Meola vernomen; er zijn wat nummers van de avond erna in hetzelfde Warfield Theatre opgedoken op tapes. In overleg met John McLaughlin worden deze opnames opgepoetst en in april volgend jaar uitgebracht. De werktitel zou worden: "Saturday Night in San Francisco".... Dus na al die her-uitgaves op al die verschillende media eindelijk eens iets echt ''nieuws''.

avatar van Hawee
Natuurlijk allemaal razend knap, virtuoos en snel, maar in mijn oren ook wel zielloos en oppervlakkig. Hetzelfde waar de latere Malmsteen aan leed, racen zonder intentie. Al di Meola vind ik persoonlijk nogal mellow en saai, McLaughlin een geweldige gitarist (Mahavishnu) en De Lucia is fenomenaal, maar dan kun je beter een soloplaat van hem luisteren

2,0
Hawee schreef:
Natuurlijk allemaal razend knap, virtuoos en snel, maar in mijn oren ook wel zielloos en oppervlakkig. Hetzelfde waar de latere Malmsteen aan leed, racen zonder intentie.


Volledig mee eens. Geen twijfel over de virtuositeit, en wie van zichzelf vindt dat hij goed gitaar kan spelen, moet deze plaat beluisteren en hij staat meteen weer met twee benen op de grond.
Maar virtuositeit en schoonheid gaan niet per definitie samen.
Op deze plaat vind ik het eerste nummer redelijk te beluisteren, de rest vind ik niet om aan te horen, of het nou knap is of niet. Sterker nog : ik krijg flink de zenuwen van dat oeverloze gepiel.
De soloplaten van Al di Meola vind ik daarentegen wel mooi, maar deze wedstrijd "wie speelt er sneller dan het licht" is aan mij niet besteed.

avatar van Queebus
4,0
De G3 van de akoestische gitaar. Vai, Satriani en Johnson zijn toch niet de minsten maar dit niveau is maar zeer weinigen gegeven. Oeverloos gepiel? Welnee, luister en geniet. Dit is een uniek album.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:33 uur

geplaatst: vandaag om 08:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.