Hans Zimmer - The Thin Red Line (1999)

Hans Zimmer - The Thin Red Line (1999)
61 stemmen | gemiddelde 4,20
mijn stem:
Bookmark and Share
Duitsland
Score
Label: RCA
  1. The Coral Atoll (8:00)
  2. The Lagoon (8:36)
  3. Journey to the Line (9:21)
  4. Light (7:19)
  5. Beam (3:44)
    met John Powell
  6. Air (2:21)
  7. Stone in My Heart (4:28)
  8. The Village (5:52)
  9. Silence (5:06)
  10. God U Tekem Laef Blong Mi (1:58)
  11. Sit Back and Relax (2:06)
    met Francesco Lupica

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2006, 16:37 uur
Neuh, het was meer een 'goed, ik kan The Da Vinci Code niet hoger waarderen dan Thin Red Line.' Noem het een versoepeling in mijn beoordelingssysteem, en een bewustwording dat dit toch wel Zimmers beste werk is. ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2006, 17:40 uur
Ben ook naar 4,5 gegaan...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2006, 17:46 uur
Dat was mij natuurlijk ook al opgevallen. Misschien een wat uitgebreidere kritiek?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2006, 17:47 uur
niet als je het zo vraagt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2006, 17:48 uur
Ehm zei ik wat verkeerd? edit: Ik vroeg enkel om een wat uitgebreidere mening van jou, die misschien wat vervelend overkwam. Enkel een een iets ingekorte manier om te zeggen dat ik graag meer hoor :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2006, 16:11 uur
Meeslepende soundtrack, bij vlagen erg emotioneel.

4 sterren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2007, 21:17 uur
Neo, stond deze niet lang op 1 in je top10 of vergis ik me nou? Zoja, waarom ineens de plotse keldering? Zonee.. Sorry

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2007, 21:56 uur
Stond op 1. Maar ik schuif zo nu en dan weleens, of gooi er wat uit en vervang die door een andere. Dit betekent niet dat ik de score minder vind. Er is ook gewoon teveel wat een plek zou kunnen verdienen in mijn top 10.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2007, 0:10 uur
Heb nu de eerste drie nummers aandachtig geluisterd, en het bevalt me wel. Rustig van opbouw, meeslepend, mooi, afwisselend.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2007, 23:07 uur
Prachtig geheel, wordt elkaar keer beter, gaat goed in elkaar over, maar wat o wat doet God U Tekem Laef Blong Mi er tussen. Erg jammer dat, haalt veel van het sfeertje weg. Voorlopg rume 4*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2007, 23:15 uur
Eens wat betref God U Tekem. Had liever meer score gezien. Sowieso was er ook een latere uitgaven van chants (link).

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2007, 18:11 uur
Verhoogd naar 4,5*. Absolute aanrader, op zijn best als je het achter elkaar luistert. Alleen wat blijf ik God U Tekem irritant ertussen vinden, gelukkig zit dat wel een beetje op het eind

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2007, 22:37 uur
Een beetje? 't Is praktisch de laatste track :D Ik vind het dan ook veel meer een 'nagedachte', om er weer uit te komen, zeg maar, zoals ik end credits ook zo vaak zie. Snap de irritatie bij verrassend veel mensen dan ook niet... :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2007, 22:49 uur
De chant valt nogal buiten de boot met de dromerigheid van de rest van de muziek. Het is weliswaar niet zo erg als een rocknummer aan het einde van een mooie score, maar het komt wel in de buurt ervan. Zet anders een Zimmer track tussen de aparte Blessed Choirs cd, en je hebt hetzelfde effect.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2007, 22:38 uur
Jaha, zo bezien begrijp ik ook wel waarom iedereen dat roept. Maar juist de tussenpozen van stilte en het instrumentatieloze koor (enkel zang) geven mij ook, zij het op totaal andere wijze dan de score, weer een zekere rust. Gevoelsmatig is het voor mij dan ook, hoewel zeker een stijlbreuk, helemaal geen kwade onderbreking.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2007, 20:08 uur
Ik vind alles zeer mooi en vooral dat liedje en zo!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2007, 20:16 uur
Gaat er niet om of het mooi is (want dat is alles zeker), maar of het een storende factor is in de luisterervaring. Daar ging het nu om.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2007, 20:18 uur
Ik heb er geen problemen mee. Ik stoorde me er in ieder geval niet aan, vond het zelfs geweldig dat het opkomt, soort van positieve nood na toch wel een hele brok langzame zware muziek.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2007, 10:45 uur
Verhoog deze toch maar naar 5*. Vind God U Tekem nog steeds een minpuntje, maar verder is dit zo ongelofelijk sterk en mooi dat het toch wel de volle score verdient.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 14:13 uur
De film vond ik niet s maar de score vind ik wel heel goed. Allemaal erg goede nummers.

niet ingelogd

36.530 gebruikers | 202.255 albums | 187.574 artiesten | 2.477.696 berichten | 1.531.452 stemmen