menu

Wigwam - Lucky Golden Stripes and Starpose (1976)

mijn stem
3,70 (5)
5 stemmen

Finland
Rock
Label: Love

  1. Sane Again (2:41)
  2. International Disaster (2:43)
  3. Timedance (1:10)
  4. Colossus (6:44)
  5. Eddie and the Boys (4:02)
  6. Lucky Golden Stripes and Starpose (6:38)
  7. June May Be Too Late (3:39)
  8. Never Turn You In (5:08)
  9. In a Nutshell (3:50)
totale tijdsduur: 36:35
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
4,0
Deze plaat kende een Finse (Love records) en een internationale (Virgin records) uitgave.

Ik heb de Virgin-uitgave met de vijf hoofden van de bandleden voor op de hoes.

Deze plaat borduurt voort op de pop/rock die ze hadden ingezet op Nucleur Nightclub. Maar er zijn nog steeds progelementen zoals in het geweldige Colossus.

Ik vind de productie lekker droog en warm en ik houd wel van de stem van Jim Pembroke, dus deze Wigwam met zowel pop- als progrock elementen pleziert mij prima.

avatar van pescodicha
4,0
Mijn eerste kennisname in de jaren zeventig met de Scandinavische progrockscene, en meteen een meevaller! Hoogst origineel . Als westerlingen zijn we nog altijd teveel gefocust op de Angelsaksische en Amerikaanse groepen; Scandinavië heeft ook heel wat te bieden (Tasavallan Presidenttii, Wigwam, Terje Rypdal, Trettioariga Kriget, Midnight Sun, Jukka Tolonen, Pekka Pohjola, Solar Plexus, enz...) of Oost Europa (Blue Effect, Energit, Laboratorium, Fermata, Breakout, Collegium Musicum, etcetera...) Allemaal bands die beslist de moeite waard zijn! Zij verdienen zeker ook een plaats op dit forum

Gast
geplaatst: vandaag om 01:03 uur

geplaatst: vandaag om 01:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.