41.257 gebruikers | 254.501 albums | 231.166 artiesten | 3.427.515 berichten | 1.911.782 stemmen

Dead Man Walking (1996)

Dead Man Walking (1996)
34 stemmen | gemiddelde 3,57
mijn stem:
Score / Pop
Label: Columbia
  1. Bruce Springsteen - Dead Man Walking
  2. Johnny Cash - In Your Mind
  3. Suzanne Vega - Woman on the Tier (I'll See You Through)
  4. Lyle Lovett - Promises
  5. Nusrat Fateh Ali Khan - Face of Love
    met Eddie Vedder
  6. Tom Waits - Fall of Troy
  7. Michelle Shocked - Quality of Mercy
  8. Mary Chapin Carpenter - Dead Man Walking (A Dream Like This)
  9. Tom Waits - Walk Away

bericht

neo
(crew)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2004, 14:47 uur
''Face of Love'' is prachtig, die stem van Ali Khan is hemels (ook al zo mooi te horen in The Four Feathers van James Horner).Slechts 1 nummer van componist Eddie Veder op deze uitgaven (wat overigens wel een goede track is). Nee doe mij maar Veder's score uitgaven. 2 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2004, 15:04 uur
Het zijn voor mij ook "Long road" van Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan en "Face of love" van (alweer) Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan die deze soundtrack nog wat omhoog trekken, de rest van de songs zijn aan de matige kant.

» Laagste prijs voor dit album

Dead Man Walking (€ 8,99)
gratis verzending

Dead Man Walking (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dead Man Walking (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2004, 15:05 uur
neo, het is Vedder. ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2005, 10:53 uur
Nog steeds verbzingwekkend wat het nummer Dead Man van Vedder niet op de soundtrack is gekomen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2006, 8:24 uur
Muziek past erg goed bij de film. Vind het een moie cd die ook een mooi geheel vormt. Vaak zijn soundtracks wat vreemd gevarieerd en wisselvallig van kwaliteit.. vind dat van deze niet....
Dead Man Walking van Mary Chapin Carpenter is een juweeltje.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2007, 22:18 uur
42 schreef:

Op de mijne staat-ie wel. Bonustrack, nummer 13, Dead Man van Eddie Vedder.

Father McKenzie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2008, 19:41 uur
De film werkt veel beter dan deze wat krakende soundtrack; Springsteen springt eruit natuurlijk, JOhnny Cash is best goed, Nusrat Fateh Ali Khan is top, er is ook nog Tom Waits, maar de rest van de soundtrack spreekt me veel minder aan.
***

Down_By_Law
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2008, 12:10 uur
Erg goede soundtrack, met veel van mijn favoriete artiesten. Springsteen's titeltrack is goed (niet echt bijzonder), maar het zijn Tom Waits ('Fall Of Troy' en 'Walk Away') en Steve Earle ('Ellis Unit One') die voor mij de hoogtepunten zijn. Ook mooi werk van Lyle Lovett, Patti Smith en Johnny Cash. Minpunten zijn de nummers van Eddie Vedder en Michelle Shocked.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2009, 18:21 uur
Het hoogtepunt van dit album is Ellis Unit One van Steve Earle. Daarnaast de nummers van Bruce Springsteen en Johnny Cash.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2009, 15:27 uur
Moet ik me absoluut bij aansluiten, de track van Steve Earle is het mooiste nummer van deze soundtrack.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 0:50 uur
Ik vind de track van Lyle Levett werkelijk schitterend. Alleen daarvoor al is dit album de moeite waard.