menu

Wolf Vostell - De / Collage LP (1980)

mijn stem
geen stemmen

Italiƫ
Avant-Garde
Label: Multhipla

  1. Radio de Collage
  2. De Collage Manifesto
  3. Sun in Your Head
  4. El Aeroputero
  5. Raum
  6. Telemetre
  7. MIM
  8. Hodispannung
  9. Fandango
  10. Heuwagen
  11. Giavanna La Pazza
  12. San Diego Freeway
  13. Garden of Delices
zoeken in:
thejazzscène
Graaf album. Wolf Vostell is een duitse kunstenaar die zich vooral bezig hield met videokunst. Hij heeft een aantal werken gemaakt die hij 'TV De/Coll/agen' noemt.
Later zou hij beginnen aan de oprichting van de vereniging Labor e.V. in samenwerking met onder andere Mauricio Kagel (schijnt ook goed te zijn). Zij onderzoeken dan audiovisuele fenomenen.
Nu kan je jezelf afvragen of dit werk van soundscapes met zijn vorige werk te maken heeft. Ik heb geen idee. Maar de naam zegt genoeg dat die link wel ten minste mogelijk is.

Uit dit plaatje kan ik opmaken dat de man toch getraint is in dit beroep. Hij levert een mooi werk af waar geluiden van slijpmolens en allerhande andere machines en gekraak in voorkomen. Duitse gesprekken wisselen met Italiaanse en Engelse.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:16 uur

geplaatst: vandaag om 08:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.