Massive Attack - Mezzanine (1998)

Massive Attack - Mezzanine (1998)
922 stemmen | gemiddelde 4,06

11. (Exchange) (4:08)

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 11:48 uur
Vind het ook niet echt Pop, maarja pop is sowieso een vaag genre.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 19:54 uur
Ge-wel-dig album, ook nu nog. Geweldige songs, geweldige remixen. Dit album heb jaren geleden in mijn top 10 van beste/favoriete albums allertijden gezet (1 album per artiest), samen met o.m. Hooverphonic (A new stereophonic sound spectacular), COF (Dusk... And Her Embrace), MJ (Thriller), PF (Dark Side Of The Moon) en My Dying Bride (Like Gods Of The Sun).

En dat lijstje is nogsteeds niet echt veranderd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 19:56 uur
Manuel schreef:
Vind het ook niet echt Pop, maarja pop is sowieso een vaag genre.

Mwah, niet alles nee, maar Teardrop bijvoorbeeld vind ik toch echt pop. Maar een groot deel van het album vind ik inderdaad ook geen pop, maar wat moet je dit anders voor genre-aanduiding geven? De genre-aanduiding trip-hop kan op Musicmeter nou eenmaal niet.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 21:12 uur
Dit is het eerste album van Massive Attack dat mij ter ore komt. Misschien heb ik iets gemist in het verleden. Reden te meer om andere albums van deze groep te gaan beluisteren.
Tot dusver dacht ik altijd dat dit soort muziek niet "mijn ding" is, maar ik heb me vergist.
Prachtig album.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 21:27 uur
mondeo70 schreef:
Prachtig album.

De andere albums zijn wel heel anders dan deze hoor. Niet zo donker, geen gruizige gitaren. Die bevallen je mss veel minder...of mss ook wel. :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 9:01 uur
Maar niettemin zijn die albums prachtig ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 12:18 uur
Liefhebbers van dit album zouden ook eens naar deze plaat moeten luisteren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 4:14 uur
Ik kende dit album van de eindeloze hoeveelheid keren dat het fragmentarisch voorbij kwam op afterparty's en tripavonden, totdat ik eindelijk de moeite nam om er echt voor te gaan zitten en Man Next Door voorbij kwam.

Geniale uitvoering van één van de mooiste reggaenummers ooit gemaakt, en de lome bassline met spaarzame echo's vult op zo'n manier de ruimtes tussen Horace Andy's stem dat je meteen hoort dat deze artiesten echt, écht weten hoe je een nummer opbouwt.

Ik zie niet in wat er nog meer valt te zeggen over een plaat die al zo algemeen gewaardeerd wordt, dus ik plaats me maar bij degenen die zeggen dat het zich met iedere luisterbeurt meer openbaart. Waarschijnlijk gaat dit in de toekomst nog talloze keren hand in hand met bepaalde momenten, mensen, plekken en gemoedstoestanden, en ik kijk er nu al naar uit.

5 sterren BAM.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 4:17 uur
Heel vreemd trouwens, ben ik de enige die heel veel van dit soort klassiekers pas laat ontdekt? Ik weet niet of het komt door het onbewuste streven naar nieuw, obscuur of onbemind, maar ik begin het stiekeme vermoeden te krijgen dat ik pas écht wat ga maken als ik Dark Side of the Moon voor het eerst ga beluisteren.

Ofzo.

Maar dat terijde.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 9:52 uur
Nosh schreef:

Nee hoor, dat heb ik ook. Dit album (en de rest van Massive Attack) heb ik ook pas 2 jaar geleden ontdekt. Dark Side of the Moon heb ik nog nooit in z'n geheel gehoord (heb de nummers op Echoes) en ik heb behalve Love nog nooit een volledig album van The Beatles gehoord (wel de blauwe en rode verzamelaar). Mijn manco is dat ik weinig heb met downloaden, ik wil een album in goede kwaliteit beleven met hoes en al en tja, dat kost wat of je moet toevallig iemand kennen van wie je 'm kan lenen. Bovendien is niet alles wat je achteraf goed blijkt te vinden vooraf bij je bekend. Ik ben blij dat ik net iets over Mezzanine had gelezen toen ik 'm in de uitverkoop tegenkwam. Nu staat ie hoog in m'n top 10, prachtplaat!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 22:06 uur
Geweldige contradictie trouwens: eerst het intense Inertia Creeps waar je als luisteraar helemaal ingezogen wordt om vervolgens heerlijk weg te dromen bij Exchange. Massive Attack speelt met de luisteraar.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 16:12 uur
Het meesterwerk van Massive Attack, maar in die opvatting sta ik volgens mij niet alleen. Prachtige symbiose van de lome, trage beats, gelardeerd met prominent rockende gitaren en een duister, broeierig geluid. Bijna filmische muziek. Heel erg geslaagd!

niet ingelogd

34.675 gebruikers | 190.062 albums | 176.771 artiesten | 2.259.411 berichten | 1.413.826 stemmen