43.111 gebruikers | 293.829 albums | 263.742 artiesten | 3.915.188 berichten | 2.109.115 stemmen

Velvet Revolver - Contraband (2004)

Velvet Revolver - Contraband (2004)
175 stemmen | gemiddelde 3,34
mijn stem:

Label: RCA
  1. Sucker Train Blues (4:27)
  2. Do It for the Kids (3:55)
  3. Big Machine (4:25)
  4. Illegal I Song (4:17)
  5. Spectacle (3:41)
  6. Fall to Pieces (4:30)
  7. Headspace (3:42)
  8. Superhuman (4:15)
  9. Set Me Free (4:07)
  10. You Got No Right (5:35)
  11. Slither (4:08)
  12. Dirty Little Thing (3:57)
  13. Loving the Alien (8:20)
  14. Bodies [Live] *
  15. Surrender * (4:25)
  16. No More No More * (5:39)
  17. Fall to Pieces [Acoustic Version] * (4:09)
  18. Negative Creep * (6:49)

gebruiker
bericht

RODI_RACING
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2006, 17:24 uur
zit muziekaal goed in elkaar (goeie gitaristen)

vond axl een asshole met een irritante stem
dus ze zijn voorruit gegaan.
al denk ik dat slash ook een dominant mannetje is wat van manipuleren houd.

geeft niet, is en degelijk album maar ook wel fris. :)

» Laagste prijs voor dit album

Contraband (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Contraband Cd (speciale uitgave) (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2006, 22:04 uur
Hm ja, de muziek zit allemaal wel strak in elkaar, maar ik heb juist een beetje moeite met Scott Weiland. Het mist toch wat. Slash is wel lekker op dreef, net zoals de andere twee, die zich goed staande weten te houden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2006, 23:43 uur
Ik trek de stem van Weiland minstens zo goed als die van Axl Rose. Muzikaal klinkt het wat achterhaald maar toch wel zo lekker!

Mojo Pin
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2006, 22:58 uur
Leuk album, jammer van Fall to Pieces.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2006, 17:21 uur
Ik kan zanger Weiland niet uit staan!! Wat een verschikkelijk slechte zanger aaaaaaaaaaaah!

Jammer dat de geniale Slash hiermee samenwerkt!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 15:48 uur
Vind het juist een geweldig goede anger hij heeft een heerlijk sleazy stemgeluid wat perfect past bij een band als Velvet revolver, ook weet hij in nummers als Fall To Pieces heel veel emotie in zijn stem te gebruiken. Nee ober Scotty niets dan lof. Ik vind zelf slash altijd een beetje overgewaardeerd, geen slechte gitarist, maar wel een die heel duidelijk bezig was zijn beperking weg te stoppen achter zijn imago

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2006, 0:53 uur
deze plaat draait als een tierelier

rock n roll welkom terug Slash :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 2:17 uur
Tja, het is misschien wel 'rock 'n roll', maar ik vind dit nogal een eenzijdige plaat met weinig tot geen verschil in de nummers, die bij mij niet willen blijven hangen (behalve Falling To Pieces).
Scott Weiland is absoluut op alle fronten een betere zanger dan die schorre krielkip, maar ik hoorde hem toch echt veel liever met z'n ouwe maatjes van Stone Temple Pilots, die toch veel meer dynamiek bezaten. Dit gaat me teveel het ene oor in, het andere uit zonder veel indruk te maken.

Harald
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 7:22 uur
kaztor schreef:

it's heard and it's gone...dit gevoel heb ik ook zo'n beetje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 10:42 uur
Harald schreef:
kaztor schreef:

it's heard and it's gone...dit gevoel heb ik ook zo'n beetje.

Ja, het klinkt me teveel als 'Laten we een lekkere rock 'n roll-plaat maken!' waarbij nuances gemeden zijn.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2007, 19:38 uur
Ik moet toegeven dat de Velvet Revolver een goede band. Maar toch hoor ik liever Axl Rose in plaats van Scot Weiland. Omdar Axl echt een leadzanger is en Scot Weiland eigenlijk maar een beetje meezingt.

LocoHermano
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2007, 19:45 uur
Staat stof te happen in de kast. Zo'n schijfje dat toen 'wel ok' was en tegenwoordig de dertiende in het dozijn is. Doorspoelen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2007, 19:25 uur
Opzicht zijn de nummers wel mooi maar dan moet je ze wel als nummer nemen want als je alle nummers is goed luistert kom je erachter dat veel nummers zijn gebaseert op GN'R nummers of op andere VR nummers niet echt creatief dus, Fall to Pieces - Paradise City om maar een voorbeeld te noemen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2007, 15:20 uur
Als je dit ablum vergelijkt met de meeste albums die op dit moment uitkomen is het een zeer sterk album maar als je het vergelijkt met. Guns 'n roses albums is het zeer matig. Behalve het Nummer Dirty Little Thing.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2007, 14:54 uur
Nooit begrepen wat mensen aan Guns 'n Roses vonden. Afgrijselijke stem die Axl Rose, niet om aan te horen. Nummers niet perse slecht, maar duurden mij veel te lang (had echt een schijthekel aan de uitloop van November Rain).
Verder maakt het me eigenlijk nooit zoveel uit wie er zingt, het gaat me voornamelijk om de composities. Ik vond Purple van Stone Temple Pilots een goede plaat en had geen enkele moeite met Weiland.
Velvet Revolver kan ik nog weinig over zeggen, maar de paar nummers die op YuoTube te vinden overtuigen me vooralsnog niet.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2007, 14:56 uur
En o ja, het meest gedenkwaardige wat Slash wat mij betreft gedaan heeft is de solo in Kravitz' Always On The Run.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2008, 17:39 uur
Tja, wat zal ik hier over zeggen? Allereerst haalt dit album niet met de albums van Guns n' roses ten tweede vind ik Axl Rose een veel betere zanger dan scotty weiland en tot slot ik kan dit album niet in een keer af beluisteren. Het eerste nummer dat vind ik echt goed het tweede al minder en bij de derde vind ik het herrie. Maar goed na al deze kritiek heb ik ook wat pluspunten. Dirty little thing is een goed en komaan Fall to pieces en loving the Alien kunnen er ook nog wel mee door. Maar voor de rest vind ik het zeer matig

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2008, 18:10 uur
Goeie rock-plaat! Leuk die cover van de sex pistols live.

MICKJES
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2008, 15:41 uur
Scott Weiland is absoluut op alle fronten een betere zanger dan die schorre krielkip, Ja mischien is Scotty Weiland wel een betere zanger dan Axl Rose. Maar lang geen betere songschrijver. Dit album is niet slecht en er staan wel een paar aardige nummers op zoals Fall to pieces, Loving the alien, You got no right en Dirty little thing. Maar dit album haalt het in de verste verte niet met de albums van Guns n' roses.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2008, 19:59 uur
Slither is toch wel een gruwelijk lekker nummer. Jammer alleen dat de riff nogal lijkt op die van Sex Type Thing van STP.

yEYo!
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2008, 16:41 uur
Fall to Pieces is prachtig in ieder geval.
Maar voor de rest valt het erg tegen,lijkt alsof geen enkel nummer echt origineel is haast.
Omdat er toch een paar goeie intro's en solo's van slash bij zitten,net een voldoende.
3.0*

Mr_White
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2008, 21:57 uur
Zonder Axl klinkt het toch allemaal een beetje minder maar met nummers als Sucker Train Blues, Fall To Pieces, Slither en Dirty Little Thing is dit toch nog altijd een geweldig album.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2008, 10:54 uur
MetallicRoses schreef:
Fall to Pieces - Paradise City om maar een voorbeeld te noemen

:?

Die 2 nummers lijken toch echt in niets op elkaar, niet qua riffs, structuur of zanglijnen.

Paulusss
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2008, 15:20 uur
Slither is goud, een aantal andere nummers gaan ook wel, maar verder matig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 20:29 uur
Leuk album, slither en Fall to pieces zijn de allerbeste. De rest gaat redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2009, 18:20 uur
Echt slecht is het allemaal niet, maar kan geen enkele song noemen die ik echt goed vind. Nee dit is niet echt aan mij besteed, kan geen drie favoriete tracks selecteren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2009, 18:24 uur
Het vinden van een opvolger voor de vocale positie laat ook behoorlijk opzich wachten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2009, 9:12 uur
Waarom zeurt iedereen om Axl,... het is een compleet nieuwe band, heeft uiteindelijk niets met Axl of Guns N Roses te maken, het zijn niet meer dan Ex-leden, je gaat toch ook niet vragen om de exbandleden van Scott? Als dat gezeik over Guns N'Roses etc nou is zou zijn afgelopen, zou deze plaat waarschijnlijk meer worden gewaardeerd, evenals Contraband, die overigens ook helemaal niet slecht is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 17:09 uur
Eerst vond ik dit leuker, luister nu eigenlijk geen enkel nummer meer, behalve af en toe Slither.
Voornamelijk de eentonigheid en de stem van Scott Weiland weerhouden me hiervan.
Houdbaarheidsdatum verstreken?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 17:58 uur
Deze plaat is wel veeeeel beter dan Libertad

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 21:39 uur
Ik heb hem van de week weer eens opgezet, had dat al sinds 4 september 2010 niet meer gedaan en het was dus weer eens tijd, tijdens het in bad gaan(lach niet), toen had ik er namelijk tijd voor.

En het valt me toch altijd wel mee! Maar toch ben ik van mening dat de heren beter moeten kunnen, dus ben benieuwd hoe de nieuwe plaat er uit komt te zien.

Begint erg lekker en het Guns N' Roses gehalte is hier weer aardig hoog, net als op Its Five O' Clock Somewhere. Maar toch zitten er inkakkertjes in en kan oom Scott weer eens vervelend aanwezig zijn, vind het gek dat zijn stem zo veel hoger is bij VR dan bij STP maar goed, terug naar het album.

Gewoon lekkere Rock N Roll die zeker niet stoort en ook bij vlagen erg goed is.
4,5 sterren voor deze, verhoog m van 4

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2012, 21:53 uur
Slash is een meer dan uitstekende gitarist. Dat laat hij ook weer horen op "Contraband" van Velvet Revolver. Maar een goede gitarist alleen maakt nog geen goed album. Slash strooit weer met het grootste gemak met aanstekelijke riffs, maar het songmateriaal is gewoonweg te zwak om overtuigend te worden. Daarnaast vind ik Scott Weiland als zanger geen lichtpunt. Wat mij betreft was hij beter op zijn plek bij de Stone Temple Pilots. Een positieve uitzondering op dit alles is het nummer "Slither", maar dit nummer kan de rest van de plaat niet redden. "Contraband" is inwisselbare rock en niet onderscheidend genoeg.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2012, 22:23 uur
Een stevige, ouderwetse, lekker vunzige rockplaat, met dertien uitstekende nummers waar ik persoonlijk niet één zwakke broeder tussen kan vinden (zelfs de ballades zijn geweldig) en met een zanger wiens psychedelische stem wonderwel past bij het stevige fundament van meestergitarist Slash & co. Niet "nieuw" of "vernieuwend", wel consistent, overtuigend, vol zelfvertrouwen en van A tot Z ijzersterk. Heerlijk om deze waanzinnige gitarist weer eens omringd te zien door een band waarmee hij een echt fantastische plaat heeft kunnen maken.