Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas (1994)

70 stemmen | gemiddelde 3,92
Noorwegen
Label:
Deathlike Silence
Funeral Fog (5:47)
Freezing Moon (6:23)
Cursed in Eternity (5:10)
Pagan Fears (6:20)
Life Eternal (6:57)
From the Dark Past (5:26)
Buried by Time and Dust (3:34)
De Mysteriis Dom Sathanas (6:21)
totale tijdsduur: 45:58totale tijdsduur: 45:58
[permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 0:15 uur
[permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 16:38 uurVoor de geïnteresseerden: ik heb ooit een boek gelezen getiteld Lords of Chaos, wat een mooi overzicht geeft over de hele opkomst van het Scandinavische metalscene, met nadruk op de Noorse Black Metal. Het zoekt de oorsprong van Black Metal in Rolling Stone's Sympathy for the Devil, en probeert te verklaren waarom deze muziek juist in Noorwegen is opgekomen. Kan ik wel aanraden.
Er is ook nog een andere documentaire over het genre: Once Upon a Time in Norway, maar dat zijn vooral interviews. Ik heb ben die man die in die docu aan het woord is een keer in Bergen tegengekomen op vakantie, dat was wel vreemd (zijn muziekwinkel kwam me akelig bekend voor).
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 0:19 uurKom Vikernes alstublieft een beetje tegemoet. Dat Euronymous slachtoffer was van de tragische moordpartij maakt hem niet direct een heilige boon. Zoals ik het tegenwoordig bekijk was hij nog een grotere misdadiger dan Varg.
[permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 21:29 uurDeze begint toch steeds meer indruk te maken! Duistere en zware muziek, maar ook muziek met een enorme drive. Instrumentaal is dit erg sterk, de zanger doet hier met zijn haast ziekelijk klinkende zang een schepje bovenop en verhoogt de sfeer nog eens extra. Of dit alles uiteindelijk ook zal resulteren in een echt hoog cijfer weet ik nog niet, voor nu staat hier een dikke 3,5*