Sigur Rós - Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust (2008)

598 stemmen | gemiddelde 3,95
IJsland
Label:
EMI
Gobbledigook (3:05)
Inní Mér Syngur Vitleysingur (4:05)
Góðan Daginn (5:15)
Við Spilum Endalaust (3:33)
Festival (9:24)
Með Suð í Eyrum (4:56)
Ára Bátur (8:57)
Illgresi (4:13)
Fljótavík (3:49)
Straumnes (2:01)
All Alright (6:21)
Heima * (3:57)
totale tijdsduur: 55:39 (59:36)totale tijdsduur: 55:39 (59:36)* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 2 juni 2009, 14:11 uurDe plaat begint heel erg sterk. Het eerste nummer is adembenemend goed, maar naar het einde toe zwakt het wat af. Ik ga hem nog enkele keren beluisteren voor ik mijn uiteindelijke oordeel vel.
[permalink] geplaatst op 17 juni 2009, 21:24 uurAfzwakken naar het einde?
Ik vind Fljótavík, All Alright en Illgresi juist erg goed. Alle drie beter dan Godan Daginn en Gobbledigook.
[permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 21:19 uurIk vroeg me een blauwe maandag af wat Gobbledigook nou eigenlijk betekende. Ik kwam zojuist heel toevallig deze quote tegen van Foghorn Leghorn, die enorme haan van de Looney Tunes:
"Now that's no way for a kid to be wastin' his time, readin' that long-haired gobbledegook"
Ik weet nog steeds niet wat het betekent. Onzin wellicht?
[permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 21:21 uurMeer iets als 'jargon' dacht ik.
[permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 21:59 uur
[permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 22:04 uur
[permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 21:18 uurQuote uit
interview van Pitchfork:
We called the song "Gobbldigob", which is an Icelandic word for the sound a horse's hooves make. I think you call it "clippity-clop" in English. It sounded, to our management, who are English-- well, you know, actually, it was Flood, our producer. He started it. I think he wrote down "Gobbledigook" instead of "gobbledigob," which is our word for clippity-clop. That's where the title came from. So it's Flood's fault. [Laughs]
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2009, 18:10 uurLaatste de docu over Sigur Ros Heima gezien. Ik kende de band eigenlijk nog niet of nauwelijks (schaam,schaam).Maar bij het bekijken van Heima werd mijn interesse gewekt. Dit album heb ik onmiddelijk aangeschaft en nu ook () besteld.
Vind het album prima klinken maar je moet er wel voor in the mood zijn én het liefst niet worden gestoord gewoon genieten en niets zeggen verder.
Het nummer Festival steekt er wat mij betreft bovenuit maar alle nummers zijn wel raak moet ik zeggen.
Vorlopig 4*
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2009, 19:09 uurSigur Rós klinkt hier iets meer poppy dan in hun vorige albums, maar daarom zeker niet minder mooi. Al moet ik wel erkennen dat ik sneller wegdroomde bij () dan bij deze plaat..
[permalink] geplaatst op 11 september 2009, 14:57 uurSven Vermant schreef:
Vorlopig 4*
Halfje erbij voor deze en voor ().
Ágætis byrjun heb ik nog niet zo lang geleden gekocht. Die moet ik nog wat vaker luisteren maar de kans dat ik die ook verhoog is groot.
[permalink] geplaatst op 13 september 2009, 5:17 uurdit is een prachtig album van sigur ros , ze maken geen slechte , heel emotionele muziek , ijl , mijn favorieten zijn festival en ara batur , ik begrijp er geen jota van maar het is prachtig !
[permalink] geplaatst op 6 december 2009, 13:42 uurOp de één of andere manier maken ze het ook bijzonder lastig om een favoriet album te kiezen; Op ieder willekeurig moment zou ik weer een ander roepen als favoriet. Dan weer () of toch AB, of nee, Med Sud is de beste... Ik weet het niet. Feit is wel dat ik deze laatste onder hetzelfde briljante rijtje schaar als de twee andere genoemde platen. Hij is volledig anders, maar dat is wellicht ook juist weer de kracht. Takk vind ik relatief minder worden (maar wat is "minder" bij Sigur Rós)....
...en ook na 3.000.000.000x blijft Ara Batur gewoon belachelijk mooi!!!
[permalink] geplaatst op 12 december 2009, 18:36 uurIk heb hier minder mee dan hun andere drie bekende platen. Ik draai hem nog regelmatig in de hoop dat ik hem toch ooit nog eens ga begrijpen maar het virus heeft me bij deze nog niet gepakt. Daarom 3 *
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 23:08 uurAls groot Sigur Ros fan, wie niet zou je bijna zeggen, was ik zeer benieuwd naar dit album. Vooral AB en () vond ik betoverend. Ze hebben mijn muzieksmaak en zelfs m'n kijk op het leven veranderd. Deze plaat is zoals hier boven te lezen inderdaad meer poppy. En daar slaat deze formatie de spreekwoordelijke plank voor mij enigszins mis. De hoezen van de voorgaande cd's vond ik prachtig, opeens enkele blote reten op de veurkant. De muziek is nog steeds mooi, maar het betoverd minder. Ik had echt meer verwacht, zeker als ik de lijn bekijk waarin ze albums hebben gemaakt.
In mijn leven moét ik minstens 1 maal naar een concert geweest zijn van SR.
[permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 9:25 uur