menu

Erik Enocksson - With Its Dark Tail Curled 'Round the Garage (2008)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Zweden
Folk / Rock
Label: Kning

  1. Electricity (5:21)
  2. The Flames (2:10)
  3. (I) (1:30)
  4. Think of Me as the Sea (2:27)
  5. The State the Sea Left Her In (3:19)
  6. (II) (1:15)
  7. Skinnskatteberg (1:43)
  8. The Dark (6:32)
totale tijdsduur: 24:17
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Bijzonder plaatje en best lastig te plaatsen ook.
Al op opener Electricity is het voor mij lastig te bepalen wat ik hier nu mee aan moet: hypnotiserende klanken in de vorm van een plukkende gitaar, harmonieuze zang, electronische toevoegingen en na 3 minuten valt het opeens stil en krijg je een vreemd soort ontlading m.b.v. piano en drums terwijl de zang maar door blijft hypnotiseren.
The Flames begint met wat rauwer gitaarwerk en zang en opeens zijn daar blazers die de boel komen verrijken. Het doet overkomen als een ruwe schets en ook de lengte van het nummer is daar wel naar.
(I) is een intermezzo met een kristalhelder geluid: alsof je met je vingers langs de rand van je wijnglas gaat.
Think of Me as The Sea klinkt ook ongepolijst en doet aan allerlei soortgelijke artiesten denken en toch ook weer niet. Beetje een klagerig nummer door de manier van zingen maar het fluiten geeft het dan opeens weer een andere richting, alsof Andrew Bird ervoor is ingehuurd.
Donkere pianoklanken starten The State The Sea Left Her In en zorgen dat het hele nummer een wat duister sfeertje heeft. Ook hier weer opvallend harmonieuze zang.
(II) is wederom een merkwaardig intermezzo en Skinnskatteberg lijkt dan weer wat liever over te komen m.b.v. piano (de zang doet me een beetje aan Bonnie 'Prince' Billy denken, maar dat is een gevaarlijke vergelijking). Mooi nummer, maar veel te kort.
The Dark verenigt eigenlijk alles wat hiervoor aan de orde is gekomen en zorgt voor een bijzonder nummer. Een nummer waarvan ik er eigenlijk wel meer had willen horen hier, nu is het allemaal wel heel erg aan de krappe kant.
Bijzondere artiest die we in de gaten moeten houden

avatar van tumkie
weet niet goed wat ik hier van moet vinden.
het album hangt niet echt aan elkaar...maar toch zijn er schitterende nummers waar te nemen.Skinnskatteberg en think of me as the sea zijn pareltjes die te koesteren zijn.
benieuwd naar meer...

Gast
geplaatst: vandaag om 09:26 uur

geplaatst: vandaag om 09:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.