menu

Farmakon - Robin (2007)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Finland
Metal
Label: Four Seasons

  1. Time-Tables (5:17)
  2. Coma September (4:48)
  3. Sixty-Nine (7:37)
  4. Faint Light (3:57)
  5. Recondite (5:37)
  6. Wings (5:25)
  7. A Temporary Death (4:55)
  8. Helpless (6:47)
  9. Monster (6:09)
  10. The Mentally Disabled and the Artist (7:42)
totale tijdsduur: 58:14
zoeken in:
avatar van B.Robertson
3,5
Tweede album van deze talentvolle band. Volgens hun website is deze progressieve death metal formatie vorige maand opgeheven. Het rommelde al wat in de line-up. Toch wel erg progressief als je een death metal-cd compleet in het wit gaat uitbrengen, inclusief het cd-bakje. Het artwork is mooi in het grijs/ bruin/ zwart. Farmakon was geen band van hel, verdoemis, dood & duivel. Eigenlijk gaan die teksten altijd over het zielsleven van een persoon.
Robin valt al niet meer onder Earache. Het geluid is doffer dan dat van A Warm Glimpse. De band speelt ook aanzienlijk sneller. We moeten er even op wachten maar vanaf het vierde nummer komt de nodige jazz weer langs, en dat maakt hun muziek nou juist zo leuk. Die metal die ze spelen is goed, maar het gaat me vooral om de jazz- en funkpartijen. In het vijfde nummer wordt de solo verzorgd door een trombone, zouden meer bands moeten doen. Die gitaarsolo's ook altijd. Prachtig stukje jazz-death metal. Het laatste nummer is het mooiste; lang, ingetogen en instrumentaal, met op het eind een pruttelend koffiezetapparaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:36 uur

geplaatst: vandaag om 11:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.