41.257 gebruikers | 254.516 albums | 231.173 artiesten | 3.427.588 berichten | 1.911.803 stemmen

Ennio Morricone - Once upon a Time in America (1984)

Alternatieve titel: C'era Una Volta in America

Ennio Morricone - Once upon a Time in America (1984)
86 stemmen | gemiddelde 4,12
mijn stem:
Italië
Score
Label: PolyGram
  1. Once upon a Time in America (2:14)
  2. Poverty (3:39)
  3. Deborah's Theme (4:26)
    met Edda Dell'Orso
  4. Childhood Memories (3:24)
    met Georghe Zamfir
  5. Amapola (5:22)
  6. Friends (1:37)
  7. Prohibition Dirge (4:22)
  8. Cockeye's Song (4:22)
    met Georghe Zamfir en Edda Dell'Orso
  9. Amapola Part II (3:09)
  10. Childhood Poverty (1:46)
  11. Photographic Memories (1:03)
  12. Friends (1:26)
  13. Friendship & Love (4:16)
    met Edda Dell'Orso
  14. Speakeasy (2:24)
  15. Deborah's Theme - Amapola (6:11)
    met Georghe Zamfir
  16. Poverty [Temp. Version] * (3:26)
  17. Unused Theme * (4:46)
  18. Unused Theme [Version 2] * (3:38)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2004, 12:17 uur
Opmerkelijk dat deze er nog niet bij stond, echt één van mijn favoriete scores :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2004, 12:58 uur
Ik neem aan dat je dan ook de special edition kent?

» Laagste prijs voor dit album

Once Upon A Time In America (€ 12,99)
gratis verzending

Once Upon A Time In America (€ 13,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Once Upon A Time In America (€ 17,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2005, 17:26 uur
Waarom neem je dat aan?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2005, 18:30 uur
Omdat het een van je favoriete scores is :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2005, 14:36 uur
The Cockeye's Song is echt een prachtig nummer.
Voor de rest ken ik de nummers niet echt, toch maar even achter na gaan dan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2006, 0:59 uur
Van deze Leone trilogie heb ik ontdekt dat ik deze steeds wat minder ga vinden. De authenticiteitsmuziek is zo bijvoorbeeld nog steeds enorm goed. Het heeft dan ook met het soort verhaal te maken wat deze film wil vertellen, waar Morricone niet op zo'n manier uit de voeten kan zoals dat wel kon bij de twee andere delen. Hier leidt begeleidt de muziek de film meer als reis door de tijd heen, met natuurlijk emotionele ondersteuning voor karakters, maar veel meer een tijd en sfeer. Eigenlijk heeft Morriconme na een lange periode van experimentele scores in de 60/70 jaren zich gevestigd met bepaalde kenmerken (waar je toch altijd mee op moet passen dit aan te halen als het zo om kritiek gaat). Uitermate effectief is altijd diens panfluit geweest, die mee ging met zijn meer gevestigde stijl waarbij inwezen meer simpliciteit oogschijnlijk hoogtijden voert. Dat oogschijnlijke simpele melodieen complexer zijn is al zo vaak bewezen. Once Upon a Time in America toont geen uitgebluste maestro, maar een man die een bepaalde benadering gebruikt die mij niet helemaal bevalt. Maar krachtig is deze vaak wel nog. naar 4 sterren gezet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2006, 2:14 uur
B R I L J A N T. 5* Niet zeuren Neo :p

Alle muziek staat PRECIES op de juiste plaats. Film vond ik wat tegenvallen, maar het is wel buitengewoon perfect gedaan. Van Ennio dan ;)

Hoogtepunt Leone-Morricone is ongetwijfeld Giu La Testa. Nog nooit een film gezien waarin de muziek de film opboost ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2006, 11:15 uur
Ik heb tenminste nog zeer duidelijk vermeld hoe en waarom. Zo zijn er scores (The Untouchables en andere) die ik fantastisch vond, maar hoe verder je komt met zijn carriere eigenlijk niet zijn meest fijne is. Maar het kan er dus aanliggen dat ik meer van Morricone ken dat jij? :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2006, 19:11 uur
Dat zal het vast wel weer zijn ja...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2006, 19:21 uur
Erg mooie (maar ook behoorlijk depressieve) soundtrack!

Schande dat men gewoon vergeten was hem voor een Oscar nominatie op te geven en dit pareltje dus compleet genegeerd werd dat jaar!

Dit is misschien wel de beste van Moricconne. Vind Once.. the West ook prachtig, maar daar zitten toch ook wel een paar mindere tracks op (The Man, Bad Orchestra, Death Rattle), terwijl ik deze van het begin tot het eind suprieur vind!

Behalve het maintheme vind ik vooral ook Cockeye's song heel er goed en mooi.

Geef 'm dan ook 5 sterren!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2006, 0:52 uur
prachtig, nr1 blijft het mooist :D 5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2006, 1:21 uur
brooklyn schreef:
Dat zal het vast wel weer zijn ja...

Leuk dat sarcasme weer... Ik bedoelde gewoon zou kunnen, maar zei 'kan er dus aanliggen'. Oftewel des te meer iemand kent, des te kritischer die kan worden. Enkel niet helemaal goed geformuleerd.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2007, 18:18 uur
Ennio krijgt dit jaar dan eindelijk een oscar, een ere-oscar wel te verstaan. Het word ook wel eens tijd natuurlijk, vroeg me altijd al af waarom hij er nooit één won en vooral voor deze en nu las ik dit:

The U.S. distributor reportedly failed to file the proper paperwork for 'Once Upon Time In America' so that Ennio Morricone's score, regarded as one of his best, could be put up for nomination for an Academy Award.

Tja, dan gaat het ook niet hard :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2007, 18:47 uur
Maar was in het verleden wel al genomineerd voor een Oscar voor 5 scores;

Malena, Bugsy, The Untouchables, The Mission en Days of Heaven.

Was nogal stupide van het niet indienen. Het is ook nog maar gissen of hij met een nominatie ervoor em ook echt had gewonnen. Hoe was het zo mogelijk dat The Mission geen verzilvering werd?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2007, 15:28 uur
Staat een artikel of Morricone in de Vrij Nederland.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2007, 16:45 uur
Ja... Staat daar nog wat interessants in?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2007, 18:09 uur
@brooklyn: voor deze soundtrack had hij wel die oscar moeten winnen maar door die blunder van The Ladd Company (distributor) kon hij niet genomineerd worden, maar nu heeft hij intussen wel een honoury oscar afgelopn zondag gekregen. uiteindelijk respect voor misschien wel de beste film muziek composer ooit _O_

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2007, 21:54 uur
Er is al veel positiefs genoemd. Na The Mission (die niet verder kwam dan 3,5*) stelde deze niet teleur. Prachtige dingen staan ertussen. 4*