menu

Tangerine Dream - Armageddon in the Rose Garden (2008)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Duitsland
Electronic
Label: Eastgate

  1. Armageddon in the Rose Garden Part 1 (9:12)
  2. Armageddon in the Rose Garden Part 2 (7:13)
totale tijdsduur: 16:25
zoeken in:
avatar van CorvisChristi
3,5
CorvisChristi (crew)
Deze single combineert de beide composities van "Armageddon in the Rose Garden".
Part 1 is oorspronkelijk uitgebracht op een single uitgebracht door firma Groove, gecombineerd met een compositie van Ron Boots ter gelegenheid van het optreden die Tangerine Dream gaf in Eindhoven waar hoofdzakelijk composities van Edgar's solo-albums werden uitgevoerd. Later zou deze gig onder de titel The Epsilon Journey (Tangerine Dream plays Edgar Froese) op CD en DVD worden uitgebracht.
Part 2 is al eerder uitgebracht op de Cupdisc Purple Diluvial.
Deze single (die overigens alleen verkrijgbaar is via de Download-Shop van TD's website), biedt fans en liefhebbers de gelegenheid om in één keer aan beide tracks te komen.
Part 1 is een meeslepende, ietwat neurotisch klinkende compositie vanwege de ietwat vreemde en geforceerde sequence-sectie die behoorlijk de nadruk legt op de rest van de muziek. Het bouwt op naar een climax, maar is opeens afgelopen. Voor de rest wel een aardig nummer.
Part 2 is beter en laat als het ware de oude TD-tijden herleven in een moderner jasje.

Al met al leuk om erbij te hebben, alhoewel het eigenlijk slechts interessant is vanwege Part 1. De single is voor een zéér leuk prijsje te scoren als download-optie en de MP3-kwaliteit is van zeer hoge kwaliteit.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:58 uur

geplaatst: vandaag om 16:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.