41.257 gebruikers | 254.526 albums | 231.186 artiesten | 3.427.712 berichten | 1.911.832 stemmen

Blues Brothers - The Blues Brothers (1980)

Blues Brothers - The Blues Brothers (1980)
128 stemmen | gemiddelde 3,50
mijn stem:
Score / Pop
Label: Atlantic
  1. She Caught the Katy (3:51)
  2. Peter Gunn Theme (3:32)
  3. Gimme Some Lovin' (2:54)
  4. Shake a Tail Feather (2:38)
  5. Everybody Needs Somebody to Love (3:09)
  6. The Old Landmark (2:41)
  7. Think (3:00)
  8. Theme from Rawhide (2:27)
  9. Minnie the Moocher (3:09)
  10. Sweet Home Chicago (7:14)
  11. Jailhouse Rock (3:04)

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2004, 14:23 uur
"Everybody needs somebody to love" was vaak zo'n kraker tijdens feestjes en trouwpartijen. Misschien dat het me daarom inmiddels wat tegen begint te staan. Een nummer als "Think" is daarentegen gewoon niet stuk te krijgen. Daarom toch 2,5 *.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2005, 20:31 uur
vrolijkste soundtrack ooit!

» Laagste prijs voor dit album

Best Of The Blues Brothers (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Blues Brothers (speciale uitgave) (€ 7,99)

Complete (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2005, 20:55 uur
Shake a Tail Feather heeeeeeerlijk!!

moviefreak#1
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2005, 0:00 uur
Swingende soundtrack van een swingende film. Zoals aERodynamIC al zei : "Everybody needs somebody to love" is echt zo'n nummer wat regelmatig op feesten en partijen langskomt en waar mensen van alle leeftijden spontaan op beginnen te swingen :D Ik vind ook de themes van Peter Gunn en Rawhide erg vermakelijk net als Minnie the Moocher van Cab Calloway.
Ach what the hell , het hele album swingt gewoon de pan uit !!
4,5 *

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2005, 22:36 uur
Ik heb nooit begrepen dat iemand hier ook maar ene zak aanvindt. De "beste nummers" (onder het mom: alles is relatief) zijn gejatte, oude soulnummers. Deze nummers zijn vervolgens ontdaan van elke ziel en rauwheid en in een gladgestreken, blank-Amerikaans jasje gestopt. Echt verschrikkelijk: alle bezieling is er hierdoor uitgehaald. Van al deze nummers is op zijn minst één betere versie te vinden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2006, 13:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
geweldige film, geweldige soundtrack én jeugdsentiment :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2006, 18:39 uur
De film heb ik gezien en die vond ik echt top. Toch ga ik hier niet op stemmen omdat de nummers mij wat ontgaan zijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2007, 21:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
nuf schreef:
geweldige film, geweldige soundtrack én jeugdsentiment :)

(e)nuf said :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2007, 16:17 uur
Vrolijke rock 'n roll en daarmee een van de beste soundtracks ever!
Shake ya tailfeather, everybody needs somebody, gimme some lovin, stuk voor stuk ijzersterke nummers. Minpuntje wat mij betreft de versie van jailhouse rock. van materiaal van de king moet je afblijven, dat kun je nooit benaderen, jammer! Hoogtepunt de geremasterde versie van think.

Kid A(cid)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2007, 20:46 uur
Iets zegt me dat alleen de score van *4 klopt. An sich is hij al een 4 waard voor Everybody... en Peter Gunn Theme.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2007, 13:37 uur
Jatwerk ten top, deze cd. Maar in het licht van de film allemaal best aardig. Het heeft mij nooit echt kunnen overtuigen. Vooral omdat zoveel soulklassiekers de put in worden gezongen, erg jammer.

2,5 ster.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2007, 16:44 uur
Heerlijke Soundtrack!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2007, 15:39 uur
lee-john schreef:
vrolijkste soundtrack ooit!

Hear, Hear!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2010, 2:43 uur
Erg aanstekelijk en makkelijk mee te zingen deze plaat! Favoriete nummer is Minnie the Moocher *:)*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2010, 13:15 uur
Reijersen schreef: ...Vooral omdat zoveel soulklassiekers de put in worden gezongen, erg jammer.

Vind dat zelf wel meevallen.

psychonaatje schreef: ...Echt verschrikkelijk: alle bezieling is er hierdoor uitgehaald. Van al deze nummers is op zijn minst één betere versie te vinden.

Met de bezieling valt het mij allengs mee. Getuige ook de medewerking van o.a.: James Brown/Cab Calloway/Ray Charles en Aretha Franklin. Kan toch niet echt zeggen dat daar een gebrek aan bezieling is. Verders zijn de muzikanten die de Blues Brothers vormen, ook niet mis te verstaan. Sla de Wiki er maar eens op na en dan word je om de oren geslagen met de klassiekers en legende's uit de soul.

Deze film is met enthousiasme gemaakt en dat straalt het wat mij betreft ook wel uit. Het vervolg had m.i. nooit gemaakt moeten worden, omdat het niet in de schaduw kan staan van het origineel.
Alles past in deze film, de muziek, chemie tussen de hoofdrolspelers en de juiste namen uit de muziek die wat betekenen in de soulmuziek.
Dat er betere uitvoeringen van de nummers te vinden zullen zijn, wil ik best geloven. Maar het heeft i.i.g. voor mij de weg vrijgemaakt om wat buiten de veilige haven van popmuziek te denken destijds en heeft mij doen kennis maken met nummers als Gimme some Lovín', Everybody needs somebody to love o.a. Waardoor ik artiesten als Solomon Burke en Steve Winwood ben gaan leren kennen.

Film is een klassieker en behoort tot mijn jeugdsentiment. De soundtrack is idd. een van de aanstekelijkste die ik ken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2010, 21:32 uur
Zijn dit de nummers die Belushi en Aykroyd hebben gezongen, of door andere mensen?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2010, 23:51 uur
Naar mijn gevoel zijn de uitvoeringen van deze nummers in de film leuker, op de soundtrack klinken ze wat tam. Misschien moet je de film er ook bij zien.

En dat geldt dan ook misschien met name voor het veel te lange Sweet home Chicago, waar ik echt helemaal niets mee kan.

Op basis van de film zou ik geneigd zijn 4**** te geven, het album afgedraaid levert het slechts 3*** op.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 0:32 uur
psychonaatje schreef:

Echt niet te snappen zo'n commentaar. De muziek op deze cd is schitterend. Aretha Franklin zingt haar eigen think beter dan ooit, Ray Charles is zijn eigen briljante zelf en the blues brothers zetten een paar klassieke versies neer. Bangelijke soundtrack van een geweldige film. Blij dat er meer mensen zijn die dit meer dan ne zak waard vinden

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 2:12 uur
Volstrekt eens met psychonautje, dit is gewoon regelrechte bagger. maar ach de film was toch zo leuk en lachen eeighties knotsgek priettoettoet

Right

Nooit meer draaien