menu

Jess - All Hands Filled with Joy (2008)

mijn stem
4,50 (2)
2 stemmen

Nederland
Jazz / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

  1. It Ain't Right
  2. It's Not Gonna Be Me
  3. Piece of Heaven
  4. Ok
  5. Yes Or No
  6. Shut Up (And Kiss Me!)
  7. Unfold
  8. Good Old Fashioned Love Song
  9. Your Game
  10. Song for the Moon
  11. All Hands Filled with Joy
zoeken in:
4,0
Ik mis rising up bij de tracklist

4,0
Na een poging om een opleiding te volgen op de Rockacademie wilde Jess nog maar één ding: namelijk haar eigen album maken met de muzikanten die zij wilde en dat echt op haar eigen manier. Dat album is er nu in de vorm van 'All Hands Filled With Joy'. Het bevat een aantal heerlijke popsongs met een lekker blues-, soul- en jazzsausje. Er is duidelijk goed over de arrangementen nagedacht en de nummers luisteren lekker weg. Jess zingt onder andere over haar zoektocht in de liefde, of haar wens om de wereld te verbeteren of gewoon wijn.

Zo kan ze lekker rauw en bluesy klinken in 'Good Old Fashioned Love Song' en laat ze in 'Rising Up' een meer gevoelige kant horen met een beetje country-achtige invloeden. Gelukig staat het album niet alleen vol met poppy nummers met een duidelijke kop en staart. Met het dromerige 'Unfold' creëert Jess een mooi rustpunt op de cd. In 'Song For The Moon' tapt de Bredase weer uit een heel ander vaatje en wordt de nadruk meer op jazz en blues gelegd. Een song die ook prima op een album van Norah Jones of Sheryl Crow had kunnen staan. Eigenlijk jammer dat dit nummer maar zo'n kleine drie en halve minuut duurt. De afsluiting is dan weer dromerig en atmosferisch met het kleine (titel)liedje 'All Hands Filled With Joy'.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:59 uur

geplaatst: vandaag om 21:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.