Madonna - Ray of Light (1998)

Madonna - Ray of Light (1998)
427 stemmen | gemiddelde 3,70
mijn stem:
Pop / Dance
Label: Warner
  1. Drowned World / Substitute for Love (5:09)
  2. Swim (5:00)
  3. Ray of Light (5:21)
  4. Candy Perfume Girl (4:34)
  5. Skin (6:22)
  6. Nothing Really Matters (4:27)
  7. Sky Fits Heaven (4:48)
  8. Shanti / Ashtangi (4:29)
  9. Frozen (6:12)
  10. The Power of Goodbye (4:10)
  11. To Have and Not to Hold (5:23)
  12. Little Star (5:18)
  13. Mer Girl (5:32)
  14. Has to Be * (5:16)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2004, 20:24 uur
Prachtige mix van dance en pop, met oosterse invloeden.
Muzikaal erg rijk. Min of meer een comeback voor Madonna, na enkele artistiek en commercieel magere jaren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2004, 20:26 uur
Ik vond het juist typisch een voorbeeld van een grote ster die een tijdje stil heeft gestaan en dan hip wil worden met de nieuwste producers (vgl. M. Jackson)
Madonna kan natuurlijk wel wat, maar schuift vooral van hot naar her in muziekstijlen zonder te weten wat ze wil lijkt het wel.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2004, 20:29 uur
Dat doet niets af aan de kwaliteit van dit album. Die is gewoon ( ;) ) erg goed.
Maar goed, niet iedereen houdt er van.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2004, 19:39 uur
Dit album behoort tot 1 van de albums die ik het meest geluisterd heb. Alle nummers vind ik prachtig, enkel het laatste nummer, die vind ik iets minder, maar niet slecht. Desondanks een prachtig album.
*4.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2004, 21:08 uur
kappeuter schreef:
Prachtige mix van dance en pop, met oosterse invloeden.

Ben ik helemaal met je eens ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2004, 23:42 uur
er zitten een paar klassiekers op die over tientallen jaren nog "in" zullen zijn 4*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2004, 23:49 uur
Het is natuurlijk not-done om Madonna in je top 10 te zetten. Ik doe het lekker wel, gewoonweg omdat ik nog steeds erg graag naar dit album luister en ik me er niks van aantrek dat het hier om Madonna gaat

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 0:19 uur
Ikzelf zou Madonna nooit in mijn top 10 zetten. Maar ik zie geen reden waarvoor het not-done zou zijn als je Madonna in je top 10 zou zetten. Als je veel van haar muziek houdt, dan is het totaal geen schande als je die in je top 10 zou zetten.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 8:34 uur
Kos schreef:
Ik heb juist veel liever een artiest, zoals Madonna, die met stijlen en dergelijken experimenteert en dan af en toe op zijn/haar bek gaat, dan van die artiesten/bands (bijv. UB40) die steeds hetzelfde liedje zingen.

Daarom heb ik juist erg veel waardering voor Madonna, en zeker voor deze plaat.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 10:30 uur
Ja, dat is ook zo. Alleen het 'af en toe op haar bek gaan' gebeurt me iets teveel. Ze probeert wat electronica en het is het weer net niet. Ze probeert wat met funky beats en het is weer net wat minder dan vergelijkbare artiesten, op zo'n manier dus.

Bovendien bedoelde ik met die eerdere post dat er in dat nieuwe werk helemaal niets herkenbaars van Madonna meer in zit. Alleen haar stem natuurlijk, maar muzikaal en zelfs de manier waarop ze zingt is volledig overgeproduceerd door andere mensen.
Op zich is dat niet eerlijk van mij, want haar eerdere muziek is natuurlijk ook niet van haarzelf maar van andere destijds bekende producers (Jellybean _O_ ), maar ja, toen was het nog nieuw.

Als ik bijvoorbeeld dat nummer 'music' hoor...wat voegt dat in godsnaam toe aan de huidige muziek. Ik durf bijna te stellen dat als een nieuwe zangeres dat nummer had gemaakt het niemand was opgevallen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 10:33 uur
Music staat op haar beduidend mindere na Ray of Light volgende plaat. Als het gaat om die plaat ben ik het met je eens. Overgeproduceerd.
Van Ray of Light kun je dat absoluut niet zeggen vind ik. Beluister 'm nog eens zou ik zeggen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 10:39 uur
Eens, Kapp.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 10:43 uur
kappeuter schreef:
Music staat op haar beduidend mindere na Ray of Light volgende plaat.
Oeps. Okee, was maar een voorbeeld. Maar laat ik van dit album dan de hit 'Frozen' als voorbeeld nemen. Met een Madonna in hogere sferen oid.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 13:23 uur
Ik ben er van overtuigd dat die nummers dan wel opgevallen waren. Zelfs mij. Als bovengemiddeld leuke top 40 hits.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 15:27 uur
Ik geloof niet dat er veel nummers hiervan als hits zijn gescoord, en bovendien wordt de schoonheid bij meerdere malen luisteren groter en groter.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 15:39 uur
Zo zie je maar dat smaken verschillen :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 15:52 uur
Vier bescheiden hitjes:

Drowned World / Substitute For Live 3 weken, op 27 als hoogste
Ray Of Light 5 weken, op 17
Frozen 15 weken, op 2
The Power Of Goodbye 12 weken, op 6

Nothing Really heeft de tipparade gehaald.

Het houdt niet over.

Gelukkig trek ik me nooit veel van dit soort lijstjes aan ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2004, 19:12 uur
Kos schreef:

Toch blijft ze op deze manier in nieuwe tijdperken fier overeind door aanpassingsvermogen. Op deze manier verbreedt ze ook haar horizon, ze lijkt juist wel te weten wat ze wil. Aanpassingsvermogen is ook een groot aspect van het IQ. Maar ik hou ook alleen van dit album.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2004, 1:46 uur
Prachtig geproduceerd door William Orbit.
Ben erg gek op de rare space geluidjes die de man door de nummers heen mixt. Af en toe is het jammer dat Madonna er door heen probeert te zingen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2004, 12:16 uur
Dustyfan schreef:

1 van hun grootste hits heet ook niet voor niets Sing Our Own Song natuurlijk. ;)

niet ingelogd

34.713 gebruikers | 190.362 albums | 176.926 artiesten | 2.263.404 berichten | 1.416.189 stemmen