Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle (2009)

Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle (2009)
219 stemmen | gemiddelde 3,96
mijn stem:
Rock / Folk
Label: Drag City
  1. Jim Cain (4:39)
  2. Eid Ma Clack Shaw (4:20)
  3. The Wind and the Dove (4:34)
  4. Rococo Zephyr (5:43)
  5. Too Many Birds (5:27)
  6. My Friend (5:13)
  7. All Thoughts Are Prey to Some Beast (5:53)
  8. Invocation of Ratiocination (2:42)
  9. Faith / Void (9:44)

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2009, 15:03 uur
inderdaad. Nog twee toppers op dit album.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2009, 22:18 uur
"One last blackbird without a place to land, one last blackbird without a place to be." Echt een prachtig zinnetje. Ik heb dit album verkozen tot album van het jaar. Dik verdiend want gewoon stuk voor stuk enorm krachtige nummers. Zijn stemgeluid verveelt ook nooit. Nummer acht blijf ik nog een beetje nietszeggend vinden, vandaar niet de volledige score, maar voor de rest een prachtige plaat!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2009, 22:24 uur
Dn!S schreef:
"Nummer acht blijf ik nog een beetje nietszeggend vinden,

Logisch voor een instrumentaal nummer

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2009, 22:27 uur
Hoe dat zo? Ik ken genoeg instrumentale muziek die mij in vervoering brengt.

VanDeGriend
avatar van VanDeGriend
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2009, 10:04 uur
Berichten verplaatst naar Bill Callahan en slowchat over de top 10 positie verwijderd. Berichten over je top 10 over 2009 gaarne in het desbetreffende topic.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2009, 2:07 uur
Dn!S schreef:
Ik heb dit album verkozen tot album van het jaar.

Helemaal mee eens! Toen ik dit album voor de eerste keer beluisterde wist ik niet wat me overkwam. Je word als het ware meegezogen in een soort duister maar aan de andere kant toch vrolijk wereldje van dhr. Callahan. Persoonlijke favoriet: All Thoughts Are Prey To Some Beast.
Inderdaad met afstand de plaat van 2009.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 10:54 uur
Dn!S schreef:
Hoe dat zo? Ik ken genoeg instrumentale muziek die mij in vervoering brengt.

NIETSZEGGEND is een instrumentaal natuurlijk altijd. Het kan dan wel weer erg mooi zijn. Maar ik moet zelf eerlijk zeggen dat ik de plaat niet zoveel meer draai. Dus hij heeft niet een blijvende indruk gemaakt daarom een halve ster eraf. 3.5

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 13:59 uur
Ga hem vanavond weer lekker opzetten, terwijl alle commerciële, zogenaamd beste muziek van het afgelopen jaar op televisie etc. voorbij schalt :)

herman
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 16:54 uur
blonde redhead schreef:
NIETSZEGGEND is een instrumentaal natuurlijk altijd.

Wat is dit nou weer voor opmerking? Alsof instrumentale muziek geen emoties kan opwekken. :T

elrayo
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 16:56 uur
Ik denk dat hij bedoelt, dat er in een instrumentaal nummer niet gezongen wordt (nietszeggend, dus...)

herman
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 17:45 uur
Ja, als je het letterlijk neemt heeft ie wel gelijk. Maar je kan natuurlijk ook met andere zaken dan taal communiceren. :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 17:59 uur
Precies, neem non-verbale communicatie!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 15:12 uur
Ik vind wel dat er in een intstrumentaal nummer minder emotie zit dat met zang. Ik ben nog nooit echt diep geraakt geweest door instrumentale muziek(traantje wegpinken, kippenvel en dat alle haarjes op je rug recht komen te staan).
Zang en tekst dringen veel makkelijker en veel dieper in.
Enfin, dat is mijn ervaring met muziek natuurlijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 13:41 uur
Ik vind het voorlopig niet erg interessant. Het weet me niet te pakken, heb er geen feeling bij. De nummers komen wat mij betreft te eentonig over en weten mijn gedachten geen moment helemaal bij te houden, en dat terwijl ik normaal wel in ben voor een portie folk muziek.

niet ingelogd

34.712 gebruikers | 190.356 albums | 176.926 artiesten | 2.263.335 berichten | 1.416.149 stemmen