menu

Howard Shore - Looking for Richard (1996)

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Canada
Score
Label: Angel

  1. Richard, Duke of York (4:09)
  2. Queen Margaret (3:13)
  3. Lady Anne Neville (10:29)
  4. George, Duke of Clarence (11:42)
  5. William, Lord Hastings (5:22)
  6. Ghosts (4:05)
  7. Henry, Earl of Richmond (6:02)
totale tijdsduur: 45:02
zoeken in:
4,0
neo
Een film adaptie van Richard III, maar net iets anders. Howard Shore's muziek is erg avontuurlijk en Lord of the Rings achtig. Onverwacht en een score die veel mensen over het hoofd zien.
4 sterren

avatar van thomzi50
3,0
Vermakelijke score met duidelijk goede en wat minder goede momenten. Het werd nergens echt heel speciaal, dus verder dan 3,5* kom ik niet.

5,0
Het was duidelijk het zware en donkere koorwerk van Looking For Richard die Peter Jackson ervan overtuigde dat Howard Shore Lord of the Rings ook wel aan zou kunnen. Niettemin zijn er duidelijke verschillen tussen beide projecten. Waar Lord of the Rings avontuurlijk is, klinkt Looking For Richard vooral waardig en statisch. Het geeft de score een veel meer volwassen klank, met dezelfde kracht van Middeleeuwse koorwerken.

Wat mij betreft muziek van een consistent zeer hoog en indrukwekkend niveau, al mist het wel net die kleur van LotR. 4.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 14:04 uur

geplaatst: vandaag om 14:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.