locatie: Albums » Bløf - April (2009) » Info

45 stemmen | gemiddelde 2,91
mijn stem:
Bookmark and Share
Label: EMI
  1. Aan Iedereen Die Wacht (5:04)
  2. Als Dit Alles over Is (3:42)
  3. Omdat het Anders Wordt (5:20)
  4. Midzomernacht (3:33)
  5. Overgave (5:48)
  6. Blijf Zoals Nu (4:38)
  7. Wapenbroeders (4:19)
  8. Dagen Zonder Namen (1:56)
  9. Je Gelijk Is Geen Geluk (3:46)
  10. Misschien Tot Morgen (4:43)
  11. Eilanden 2 (5:43)
  12. Gelukkig (3:25)
  13. Vandaag (3:27)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2009, 22:29 uur
...het volk nog eens de buidel leeg te trekken

Tsjonge jonge he, overdrijven is ook een vak... Je kunt het ook niet kopen, de muziek niet luisteren en zodoende je niet irriteren aan de muziek :? En als je dan toch dit album wilt kopen, kun je ook even wachten totdat ie is afgeprijsd... :).

Ja ik weet het, het leven zit soms vol verassingen en eenvoudigheden.

Misschien tot morgen :)

herman
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2009, 0:11 uur
Getroll en reacties daarop verwijderd.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 13:03 uur
Joy schreef:
blof fans zijn nie alte slim heb ik het id

Gelukkig ben jij dan, gezien je spelling, een stuk slimmer ;-)

April is wat mij betreft een prima plaat. Het klinkt allemaal een stuk leuker dan Oktober, een plaat die ik maar weinig beluisterd heb. Ik vind vrijwel alle nummers sterk, en er zijn er maar twee die ik regelmatig doorspoel: Overgave en Blijf Zoals Nu. Zal wel een kwestie zijn van ze 'te vaak gehoord hebben', aangezien dat precies nummers zijn die ik al een jaar of 2 op de pc had staan. 4.5*

En het is al veel eerder aangekondigd dat dit twee akoestische platen zouden zijn, dan moet je je daar ook niet meer over opwinden. Hierna komt er weer een echte rockplaat aan, als we de mannen mogen geloven ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2009, 17:27 uur
Nee, dit gaat de verkeerde kant op.

Recent nog Blof de beste groep van Nederland genoemd, dan moet je niet met zo'n softe plaat als April aankomen.

En dan mag er in het boekje staan, dat de cd zonder overdubs is opgenomen, dan maar liever mét, als ik toch mag kiezen.

Maar met alle liefde de plaat overgedragen aan mijn ega, die weet zo'n rockloze cd beter te waarderen.Op voorgaande platen kan ik een ballade nog skippen. Nu zit ik gelijk aan het einde van de cd.

Het is mij echt veel te slap, het biedt muzikaal en qua zang geen venijn, laat staan vuurwerk. De band lijkt wel uitgeblust, besmet met één of ander virus.

Nee, voor het handhaven van de titel Beste band van Nederland hoort de aanpak Wilskrachtig te zijn. Niet Uitgedoofd.

PS Schrok toch nog weer even wakker bij afsluiter Vandaag. Dat lijkt er tenministe weer een beetje op.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2009, 14:49 uur
Hier is de lijst met dingen.
Die je nog had willen doen.
Hier is de schoenendoos.
Met één miljoen herinneringen.
Aan wat we deden.
En wie we zijn geweest.
En wie we nu zijn.
Dat zit er ook in.

Genoeg reden voor mij om de CD geen kans te geven. Het blijft hetzelfde inspiratieloze gezeik. Ze proberen een hoog literair niveau te halen ofzo, klinkt voor mij laatste tijd meer als mislukte poëzie met een deuntje er onder. Het doet pijn aan mn oren hoe zie hier denken geweldige teksten te schrijven en het ergste is dat ze nog succesvol er mee worden ook... En dat terwijl de echt goede Nederlandse artiesten met echt geniale teksten worden ondergewaardeerd en nooit aan de top komen omdat ze niet aan die 'veilige' muziek doen. Ze zijn niet mainstream dus niemand luistert er naar. Zo'n instelling zie ik maar al te vaak en dat vind ik erg slecht. Mensen die alleen luisteren wat de rest van de wereld luistert omdat het nou eenmaal poplulair is en afwijkende muziekstijlen worden ondanks geniale muziek en teksten genegeerd, en dat wordt zoiets succesvol. Ik doe mn best niet over te geven bij hun laatste albums (Omarm, Umoja, Oktober, April). Het wordt voor deze band tijd om te stoppen, ze zitten voor mijn idee nl in een spiraal dat ze de zelfde muziek moeten blijven maken of ze worden afgerekend door hun fans en wie geen fan is neemt de moeite niet meer er naar te luisteren en een kans te geven (zoals ik). Beste zou zijn om op te breken en alle 4 in verschillende bands te gaan zitten en zijprojecten opstarten ofzo, in ieder geval niet meer met Bløf.

Ik heb ze een paar jaar terug nog 3x live gezien (ik dacht ergens 2004 tot 2006 ofzo), 3x precies hetzelfde saaie optreden, precies dezelfde aankondigingen en als dieptepunt 3x dezelfde grap bij Harder dan ik hebben kan, het bleek niet eens uit te maken wat voor weer het was. Anderen die ze live hebben gezien weten wel welke grap dat was.

Oh ja, ik vergeet bijna de laatste keer dat ik ze zag. Dieptepunt van pinkpop 2008 en weer precies dezelfde grap. De tijd dat ze dachten stoer te zijn met hun vooraf bedachte en opgezette album over hun wereldreis, Umoja. Met 47 onbekende gastmuzikanten in geldnood stonden ze daar dan hun ego te vergroten terwijl ze dat lang daarvoor al in overvloed hadden. Pascal offstage in zn normale leven zien is nog erger dan onstage, wat betreft ego dan.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 19:41 uur
ErikH schreef:
Paskal offstage in zn normale leven zien is nog erger dan onstage, wat betreft ego dan.

Mag ik vragen hoe je hier bij komt? Op mij kwam hij (en de andere drie bandleden ook niet overigens) totaal niet zo over.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 15:59 uur
Heb net beide albums 'Oktober' en 'April' na elkaar gedraaid (lekker op zo'n druilerige dag als vandaag) en moet zeggen dat dit album het toch moet afleggen tegen z'n eerder verschenen broer. De melodieen en arrangementen zijn minder fris/rijk en daardoor wordt het een te grote eentononige brij. Uitzonderingen zijn de nummers Omdat het Anders Wordt, Midzomernacht en Vandaag.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 14:39 uur
Iets beter dan Oktober, maar ik word er nog steeds niet vrolijk van. Sorry. Na het topalbum Umoja is een goede opvolger maken ook een hele opgave, dat snap ik. Hoplijk eind 2010 weer iets dat in mijn straatje past.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 14:17 uur
Redelijk tot matig album. Niet slechter dan hun vorige plaat die ik maar zo zo vond, maar Blof word voor mij toch nooit echt zo bijzonder als The Scene of zo.

niet ingelogd

36.530 gebruikers | 202.255 albums | 187.574 artiesten | 2.477.678 berichten | 1.531.435 stemmen