Scott Matthew - There Is an Ocean That Divides and with My Longing I Can Charge It with a Voltage That's So Violent to Cross It C..... (2009)

92 stemmen | gemiddelde 3,87
Volledige titel: There Is an Ocean That Divides and with My Longing I Can Charge It with a Voltage That's So Violent to Cross It Could Mean Death
Folk
Label:
Glitterhouse
Every Traveled Road (5:13)
For Dick (4:12)
Ornament (4:13)
White Horse (4:51)
Dog (4:12)
met Holly Miranda
Community (3:53)
There Is an Ocean That Divides (2:55)
German (4:25)
Thistle (3:14)
Wolverine (2:59)
Friends and Foes (2:48)
totale tijdsduur: 42:55totale tijdsduur: 42:55
[permalink] geplaatst op 21 mei 2009, 18:48 uurdjarend schreef:
Ik hoor het niet, wel mooie plaat maar niet echt bijzonder, niet wat bv Bill Callahan en Patrick Watson wel bij me doen.... Komt ook vooral omdat zijn stem me niet helemaal beroert
Zelfde hier. Ik vind het mooi, maar het overdonderd me nog niet.
[permalink] geplaatst op 22 mei 2009, 16:25 uurPoles Apart schreef:
Ik vind z'n stem een beetje op die van Elvis Costello lijken (en af en toe op die van Jarvis Cocker en Elbow's Guy Garvey, inderdaad De Daniël).
Ik hoor eerder de stem van Bowie en die van Costello.
[permalink] geplaatst op 22 mei 2009, 22:47 uurZo'n 3 weken geleden ontdekt, en wauw!
Onmiddellijk ook een ticket bestelt om hem morgen aan het werk bezig te zien in Gent. Nog maar zelden zo uitgekeken naar een optreden...
[permalink] geplaatst op 29 mei 2009, 22:44 uurNa al die enthousiaste berichten van mume-ers heb ik mij ook aan Scott Mathew gewaagd. Helaas. Ik had natuurlijk gewaarschuwd moeten zijn door de mededeling dat zijn stem op die van Elvis Costello lijkt. En als een stem is die mijn erectioneel enthousiasme binnen de kortste keren weet om te zetten in slappe weerzin dan is het wel Elvis cs. Voor ieder die ook gewaarschuwd wil wezen.. inderdaad dit klink als Costello (de stem bedoel ik). En dan zijn het misschien aardige songs, maar die stem.... Zeker, ik heb het vaker geprobeerd, want je moet je oren soms een nieuwe kans geven. Maar nee, nee, nee. Met Scott Mathew ben ik klaar.Al was het maar omdat er het gebied van singer-songwriters zoveel (beter) is.
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 16:57 uurIk ben het eigenlijk totaal met je eens Cherubini, enorme tegenvaller.
[permalink] geplaatst op 31 mei 2009, 22:19 uurWat een prachtig album, staat tot nu toe bij de 5 beste platen van dit jaar.
Vooral For Dick vind ik een geweldig nummer.
[permalink] geplaatst op 1 juni 2009, 0:21 uurToch wel heel mooie muziek. Misschien een beetje zeikerig, maar ach, life is a bitch.
[permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 1:31 uurIk heb hem lange tijd laten liggen na men eerste luisterbeurt maar het is er niet op verbeterd. Dit is echt overdone en geen enkel nummer blijft plakken. Het klinkt allemaal heel orchestraal, het minimalistische getokkel is verdwenen, de subtiele blazers komen hier en daar wel terug maar missen hun effect. Jammer...
Grootste teleurstelling van het jaar na het prachtige debuut.
2.5*
[permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 20:29 uurDavez schreef:
Grootste teleurstelling van het jaar na het prachtige debuut.
2.5*
Hoewel het nog steeds een prachtige plaat is, ben ik ook niet zo overdonderd als sommige andere users hier. Ik vind het debut toch echt een klasse beter. Kan er overigens niet precies de vinger op leggen.
Verder hoop ik dat Scott op de derde - ja, daar denken we nu al aan - een nieuwe richting inslaat. Voor mij is met deze tweede de formule wel een beetje uitgewerkt.
Krappe 4*
[permalink] geplaatst op 14 juni 2009, 22:24 uurWat een verschillende meningen over deze CD.
Vooral degenen, die zijn eerste CD kennen, zijn blijkbaar teleurgesteld.
Nou, ik ken die eerste CD niet ; betergezegd nog niet want ik ga hem zeker opzoeken want ik vindt dit een zeldzaam mooie CD.
Zijn stem is voor mij een kruising tussen Elvis Costello en David Bowie / erg fraaie composities.
Genieten
[permalink] geplaatst op 14 juni 2009, 22:26 uurbommel schreef:
Vooral degenen, die zijn eerste CD kennen, zijn blijkbaar teleurgesteld.
Als liefhebber van het eerste uur kan ik zeggen: absoluut niet

[permalink] geplaatst op 14 juni 2009, 22:38 uuraERodynamIC schreef:bommel schreef:
Als liefhebber van het eerste uur kan ik zeggen: absoluut niet
Idem
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 14:34 uurKen dit nog niet, maar de titel van het album trekt mij bijzonder aan.
[permalink] geplaatst op 12 december 2009, 15:31 uurSoms écht over-the-top (dat koortje van German..), maar waar dergelijke theatraliteit mij irriteert bij bv. Anthony & The Johnsons of Rufus Wainwright, doet ze hier eerder sympathiek en frivool aan. Een zeer fijn plaatje, van een man met een gouden pen, en een briljante stem (hangt ergens tussen Costello en de latere Bowie vind ik). De opener is naar mijn mening het onbetwiste hoogtepunt; wát een nummer..
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 10:38 uurHa iemand al de clip van Every traveled road gezien, kan gelijk in mijn top 10 saaiste clips ever. Maargoed verder kan Matthew niet meer stuk bij mij, blijf deze en debuut maar draaien. Hoop dat ie weer is naar Nederland komt