Eels - Hombre Lobo (2009)

Alternatieve titel: 12 Songs of Desire

Eels - Hombre Lobo (2009)
273 stemmen | gemiddelde 3,72
mijn stem:
Label: Vagrant
  1. Prizefighter (2:53)
  2. That Look You Give That Guy (4:15)
  3. Lilac Breeze (2:36)
  4. In My Dreams (3:22)
  5. Tremendous Dynamite (2:45)
  6. The Longing (4:23)
  7. Fresh Blood (3:43)
  8. What's a Fella Gotta Do (3:36)
  9. My Timing Is Off (2:58)
  10. All the Beautiful Things (2:22)
  11. Beginner's Luck (3:38)
  12. Ordinary Man (3:16)

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 10:14 uur
2,4,6,9,10 & 12 zijn inderdaad "songs of desire".
Da's een halve plaat.

De rest is het soort noise, richtingloze noise, waar IK niet zit op te wachten en waar IK agressief van word. Ik moet dat skippen, of gaan lopen, een andere uitweg heb ik niet. Té dissonant en a-muzikaal voor mijn naar melodie en harmonie vragende oortjes.

Da's dus een half geslaagd album; Zet dit dus maar naarst Shoottenanny!, nog zo'n zwak broertje in een verder leuke rij platen, met Blinking Lights als hun meest consistente en evenwichtige album vol lekkers en fraais.

"6 Songs of Desire and 6 pieces of loud noise to chase the neighbours" had ik een mooiere en gepastere ondertitel gevonden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 10:34 uur
Richtingloze noise :? Laat je oren maar eens nakijken dan. ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 10:36 uur
Inderdaad, richtingloze noise, I'm sorry, zo klinkt het voor mij, echt niet anders, mijn oren moeten absoluut niet nagekeken worden, ik houd van harmonie en van mooie songs, niet van lawaai om het lawaai, en zo staan er hier echt te veel op, ik noem dat luchtvervuiling of pollutie, mijn oren zijn echt best ok. :D

Trouwens, Chameleon, Sonic Youth hoort bij mij thuis in het rijtje Pixies, Joy Division, Front 242, Sisters Of Mercy en nog van die vreselijke NOISE toestanden, jawel, dus je voorbeeld was eigenlijk best goed gekozen, nou hier staan de helft van de "songs" op, die ik geen song durf te noemen.

De liedjes 2,4,6,9, 10 en 12 zijn dan ook echte liedjes, de rest is echt voor

mij noise, maar daar mag jij of wie dan ook echt helemaal anders over denken, dit heet democratie, en kijk ik geef graag mijn ongezouten mening, ook over bands die al eens uit de bocht gaan, hoe goed ik die bands dan meestal ook vind. Deze Hombre Lobo vind ik om bovenvermelde redenen maar half geslaagd, ik kan het ook niet helpen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:16 uur
Dat de wat hardere nummers van dit album je niet aanspreken, kan ik me voorstellen.

Maar om het als 'noise' te betitelen? Dan kun je U2 met recht een heftige heavy metal band noemen.

Maw: E. heeft niets met 'noise' van doen. Het meest harde nummer van E. is nog steeds een lieflijk liedje in de oren van menig noise-liefhebber. ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:17 uur
U2 maakt melodieus erg sterke songs, of die nu hard of zacht zijn, ik vind dat geen vergelijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:18 uur
E. ook hoor! In de verste verte geen 'noise'.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:25 uur
Lawaai dat geen richting uit gaat vind ik noise, lawaai, of dat nu muziektechnisch onder de term "NOISE" valt zal mij echt wel worst wezen, want wat muziektechnisch onder noise valt, heeft voor mij al met muziek helemaal NIETS te maken, je hebt wel op zijn minst wat melodie en harmonie in muziek nodig, sorry, dat is mijn standpunt wat dit noise-verhaal betreft.
En ik ben een fan van deze band, maar soms neigt de heer E. flink naar noisetoestanden, en ik huiver ervan, brrrrrrr, neen, op Blinking Lights gaat hij wat dichter naar grootste melodieën toe, wat gewoon meer mijn ding is, that's all dat ik er nog over kwijt wou.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 23:04 uur
Ik vind dit een vrij briljant en zwaar ondergewaardeerd plaatje, met vooral de NOISE nummers die onweerstaanbaar zijn. WHOOW :d

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 10:16 uur
Wat mij betreft een steengoede plaat!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 11:14 uur
E die Noise maakt? da's ook het eerste dat ik er van hoor...

beste vader mckenzenie, wilt u noise horen, spit dan maar eens een paar plaatjes van merzbow uit. dat is NOISE, met HOOFDLETTERS

nope, E maakt gewoon kleine liedjes, die ie soms lieflijk akoestisch, soms lekker gruizig elektrisch verpakt

los hiervan, E mag zich best wel eens concentreren op de kwaliteit van z'n werk: simpel gezegd, sommige songs op deze en het erop volgende end times zijn simpelweg niet goed genoeg...

niet ingelogd

34.720 gebruikers | 190.446 albums | 176.984 artiesten | 2.264.153 berichten | 1.416.651 stemmen