menu

Music from the O.C.: Mix 1 (2004)

mijn stem
4,04 (13)
13 stemmen

Verenigde Staten
Score
Label: Warner Bros.

  1. South - Paint the Silence (5:53)
  2. Jem - Just a Ride (3:18)
  3. Joseph Arthur - Honey and the Moon (4:43)
  4. Spoon - The Way We Get By (2:40)
  5. Jet - Move On (4:21)
  6. 88 - How Good It Can Be (3:51)
  7. Doves - Caught by the River (5:53)
  8. Turin Brakes - Rain City (4:03)
  9. Dandy Warhols - We Used to Be Friends (3:20)
  10. Finley Quaye - Dice (4:15)
  11. Alexi Murdoch - Orange Sky (6:18)
  12. Phantom Planet - California (3:15)
totale tijdsduur: 51:50
zoeken in:
avatar van Spliffy McGreen
5,0
Wat een melangolie! geweldig ! Leuke tv serie ! geweldige muziek!

avatar van Yak
Yak
Was The O.C. niet gewoon een volgende Beverly Hills 90210 waar ze voor de geloofwaardigheid wat indierock doorheen hebben gegooid?

avatar van Spliffy McGreen
5,0
Yak schreef:

Was The O.C. niet gewoon een volgende Beverly Hills 90210 waar ze voor de geloofwaardigheid wat indierock doorheen hebben gegooid?


Ha wat een vergelijking ! nou nee ! The O.C. is leuk !en veel minder soapy dan 90210. zit meer realitijd in !
en er word ook nog eens veel beter geacteerd!
en zeker beetje indierock in een tv serie maakt het alleen maar leuker!

avatar van tovenaar
Spliffy McGreen schreef:

zit meer realitijd in !

Leuke woordspeling , of 'ie nou bedoeld is of niet.

5,0
Ik heb hem vandaag "aangeschaft". Ben erg benieuwd, normaal vind ik de muziek van The OC erg leuk, veel van hetzelfde, maar erg leuk...

Quote uit The OC: "Bright Eyes has two albums in the top 10. It's like the rest of the world is finally getting up with me. Tell me, i'm still special!". Hehe, voor sommige mensen was de aflevering dat Death cab for cutie optrad in de serie, het ultieme indie moment?

Modest Mouse is er ook al langs geweest, the thrills, the killers.., voor de rest weet ik het niet.

Dat was een grapje he. Ze doen heel erg hip daar bij The Oc. Maar uiteindelijk verknallen ze toch wel een beetje de indie scene!

Bwah, verknoeien is een groot woord, ik ben al blij dat er al eens aandacht wordt geschonken aan deze muziek.

stevie schreef:
Bwah, verknoeien is een groot woord, ik ben al blij dat er al eens aandacht wordt geschonken aan deze muziek.


Dat is wel waar!

5,0
Ik heb het album inmiddels geluistert, best leuk eigenlijk Verslavende liedjes en nog herkenbare ook (qua momenten in de serie bedoel ik dan).

5,0
De cd komt alleen nog uit mijn speler als er een DVD in moet want ik ben echt zó verslaafd geraakt aan deze cd!

South - Pain The Silence is een erg lekker nummer en de scène waarin Ryan en Marissa voor het eerst zoenen in het reuzenrad is mede door dit nummer zo geweldig.

Jem - Just A Ride is redelijk bekend geworden hiero, maar is omdat hij zo rustig is zo lekker.

Spoon - The Way We Get By is een erg apart en daarom erg lekker nummer om te luisteren en de zin "We break into Model Homes" verwijst weer lekker naar aflevering 2.

Dandy Warholes - We Used To Be Friends werd later gebruikt voor de tv-serie Veronica Mars als titelsong, maar is als opzichzelfstaand nummer toch wel slecht. Vandaar dat alleen de melodie werd gebruikt in The O.C.

Finley Quaye - Dice is mijn favoriete nummer van de cd. mede door The Countdown in de serie mede doordat hij zo heerlijk is om te luisteren. Hoevaak je dit nummer ook draait vervelen doe hij niet en voorspelbaar is hij zeker niet. Geweldig!

Al met al één van de beste albums die ik ooit gehoord heb ookal zal dat voor niet-O.C. verslaafde een gehele andere ervaring zijn, ik zou hem het liefst op nr. 1 willen stoppen in mijn top 10 als dat niet onmogelijk was vanwege de algemene naam. (Music from en dan twee letters en dan ook nog mix 1, ja dat levert veel zoekresultaten op).

avatar van Ward
de zin "We break into Model Homes" verwijst weer lekker naar aflevering 2.

Ze zingen "We break into mobile homes"


avatar van swoon
Zeg Angrod, ik vind het eigenlijk behoorlijk zielig dat je je lievelingscd niet op 1 kunt zetten in je top 10 dus zou je niks kunnen veranderen aan de naam van dit album dat je het wel kan of kan je het gewoon niet aan een moderator vragen?

avatar van swoon
Als je nu bv. bij artist various artists invult, dan vind je er nog maar 4 ofzo(wat ik eigenlijk wel heel raar vind).

5,0
Haha, bedankt voor de aardige reactie swoon, ik baal er natuurlijk wel van, maargoed, ikzelf weet dat hij in mijn top 10 staat en daar neem ik genoegen mee. Als een cd is gezongen door Various Artists dan wordt dat volgens mij niet geshowd op MM.

avatar van swoon
Het is dan toch gelukt, zie ik nu. Ik ben blij voor je. Ik vind je stemverdelingen voor de rest wel behoorlijk raar. Veronica Mars krijgt van jou 3.5* en het staat op 6 in je top 10 en kelly clarkson krijgt 5* en staat maar op 8

Maarja, daar moet ik mij niet mee bemoeien.

5,0
Je hebt gelijk hoor Maar mijn top 10 is niet de top 10 van beste albums, maar welke ik het leukst vind en dan moet KC het onderspit delven voor VM.

3,5
Superserie met supermuziek!

Geweldige CD, mijn top 3:

1. Joseph Arthur - Honey and the moon

Geweldig mooi romantisch nummer opzich al, maar mede door het moment wat er aan gekoppeld is, vind ik dit het ultieme OC nummer. Het nummer hoor je namelijk aan het eind van de Pilot. Dat is hét moment dat Ryan Marissa ziet staan op de stoep vanuit de auto, vooral met die zon erbij de slow motion in de scene is dit mijn nummer 1.

2. South - Paint the silence

Natuurlijk het nummer wanneer Ryan en Marissa voor het eerst zoenen. Lekkere gitaar aan het begin en als je dat samen voegt aan die scene is het gewoon een super nummer

3. Spoon - The way we get by

Heerlijk aanstekelijk nummer die in de 2e aflevering te horen is. Met de beelden erbij dat ze heerlijk over de pier aan het skateboarden/fietsen zijn is dit gewoon echt een vrolijk OC nummer.

5,0
Bloompje schreef:
(quote)


Dat is wel waar!


Ja vast, Rooney heeft door The OC ruim 2x zo veel verkocht dan ze eerst hadden. En door The OC krijgt deze muziek een pluim en is het onder "hip" te vinden

avatar van Carebo
De serie zegt me niets, de leeftijd zeker?

Dice van Finley Quaye, is dat niet in samenwerking met William Orbit en Beth Orton????

Gast
geplaatst: vandaag om 21:00 uur

geplaatst: vandaag om 21:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.