Sunset Rubdown - Dragonslayer (2009)

Sunset Rubdown - Dragonslayer (2009)
97 stemmen | gemiddelde 3,91
mijn stem:
Canada
Label: Jagjaguwar
  1. Silver Moons (4:45)
  2. Idiot Heart (6:09)
  3. Apollo and the Buffalo and Anna Anna Anna Oh! (5:24)
  4. Black Swan (6:55)
  5. Paper Lace (3:47)
  6. You Go on Ahead (Trumpet Trumpet II) (5:45)
  7. Nightingale / December Song (5:35)
  8. Dragons Lair (10:29)

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2009, 10:42 uur
Ik stoor me ook weer niet aan de stem hoor, maar zoals je zegt: hij scoort er ook niet meer. Oftewel: de stem voegt voor mij niks toe aan de muziek.

Mwah, ik vind het behoorlijk prententieus, eigenlijk. Simpel is het zeker niet. Het stikt ook van de dingen die aan de muziek zijn toegevoegd zonder ook maar écht enige waarde toe te voegen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2009, 11:37 uur
Dat is niet precies wat ik zeg, want ik vind het een prachtige stem. Het is alleen niet zo kijk-mij-m´n-strot-een-meter-opgooien als Mangum - die overigens heel wat meer topzware thema´s en muzikaal engelenhaar aan zijn muziek toevoegde dan Krug doet. Ik vind eigenlijk alles wat ik hier hoor in dienst staan van een toffe frisse indieplaat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2009, 17:27 uur
Ik vind de stem van Spencer Krug ook fantastisch. Ik ben dan ook een fanboy. Echter, dit album zit gewoon retestrak in elkaar, zeer waarschijnlijk dat deze mijn top 10 wel halen gaat. :)

Linkje om de geniaalheid van deze meneer (en dit album) nog maar eens te bevestigen:

Pitchfork: TV

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2009, 18:40 uur
Zonder twijfel in mijn eindejaarslijstje! Deze plaat gaat de strijd aan met Bill Callahan!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2009, 23:00 uur
Arrie schreef:
Ongezouten mening.

Post dit stukje bij Arcade Fire en ik ben het helemaal met je eens ;).

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2009, 23:09 uur
En dat vind ik dan weer een prima band. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 20:36 uur
Deze komt ook hoog in mijn eindejaarslijstje :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2009, 18:19 uur
Heel gaaf, stem doet me een beetje aan een krakerige Paul Banks denken af en toe.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 22:43 uur
Ik vind deze plaat juist vol staan met mooie melodieën en vergeleken met de vorige albums veel minder chaos en meer compacte liedjes.

Vind het ook verre van 'ingewikkeld'. Niet meer dan Arcade Fire in ieder geval. En uiteindelijk vooral constanter dan de 2 Arcade Fire albums.

Had Lukas z'n hoge waardering ook niet echt verwacht eigenlijk. Maar wel leuk natuurlijk. :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 11:29 uur
Is deze plaat niet uitgebracht in Europa? In de VS toch wel? En nergens een eindejaarslijstje gehaald.. Zéér vreemd, dit is toch een album waar je niet omheen kunt. ALs je van Arcade Fire en Interpol houdt. .

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 19:26 uur
Het album weet me als het ware 'niet te grijpen'. Ik zie dat dit muzikaal gezien allemaal erg goed in elkaar steekt, maar na vier/vijf nummers heb ik het al weer gezien. Goede zangers, maar de muzikaal komt bij vlagen te chaotisch op me over. Nummers als Silver Moons en Black swan vind dan wel weer goed te verteren.

niet ingelogd

34.201 gebruikers | 186.546 albums | 174.018 artiesten | 2.203.445 berichten | 1.382.968 stemmen