53 stemmen | gemiddelde 3,52
Label:
Rough Trade
Act of the Apostle (2:43)
God Help the Girl (3:25)
Pretty Eve in the Tub (2:46)
A Unified Theory (1:15)
Hiding Neath My Umbrella (3:44)
Funny Little Frog (4:04)
If You Could Speak (2:47)
Musician Please Take Heed (3:58)
Perfection as a Hipster (3:26)
Come Monday Night (3:28)
Music Room Window (1:00)
I Just Want His Jeans (3:24)
I'll Have to Dance with Cassie (3:47)
A Down and Dusky Blonde (4:49)
totale tijdsduur: 44:36totale tijdsduur: 44:36
[permalink] geplaatst op 5 juli 2009, 13:11 uurDe afgelopen dagen deze plaat toch weer een paar keren gedraaid. Ik vind het qua sfeer toch wel erg mooi; de strijkers bevallen me wel. Een nummer als 'Funny Little Frog' vind ik nog steeds misplaatst en haalt het niet bij het 'orgineel', maar nummer als 'God Help The Girl' en 'Come Monday Night' zijn erg fijn! Mooie zomerse plaat inderdaad!
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 17:14 uurKern het eerdere werk niet zo goed, maar vooral de nummers met de vrouwenzang (God help the girl, Come monday night, Musicians please take heed) die bevallen me zeker goed! Deze plaat zoek ik regelmatig weer op op mijn mp3-spelert.
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 17:51 uurJahLex schreef:
Kern het eerdere werk niet zo goed
Die is er ook niet tenzij je op Belle & Sebastian doelt

nobrainer
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 18:24 uurwat kan ik verwachten van dit album aERodynamic
is het bombastisch of juist heel bescheiden bijv
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2009, 14:16 uurHeerlijk plaatje van Stuart Murdoch. Muziek past goed bij het verhaal. Het zijn toch weer lekkere melodietjes, die goed blijven hangen. Geen anonieme liedjes.
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 8:45 uurLekkere zondagmorgenplaat! Het kabbelt lekker voort, is me af en toe iets te lief, maar het is fraai melodieus.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 10:27 uurNadat de band haar ziel aan de duivel verkocht (lees: op de commerciële tour ging), ben ik afgehaakt.
Maar goed, ik zal deze eens een kans geven.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 12:01 uurdj maus schreef:
Maar goed, ik zal deze eens een kans geven.
Maar wilde Belle and Sebastian dan geen albums verkopen? Volgens mij hebben er altijd cd's van hen in de winkel gelegen en dus zijn ze altijd commercieel geweest.
En is Dear catastrophe waitress nu echt anders dan The boy with an arab strap, Sleep the clock around is m.i. toch wel te vergelijken met de titeltrack, It could have been a brilliant career had zo op DCW gepast vanwege het thema.
En uiteraard is het enige doel van B&S om zo veel mogelijk top40 hits te scoren, ze hebben hun muziek zo aangepast dat ze deze nu aan de lopende band hebben.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 12:13 uurBeetje onnodig cynische reactie, Willie. Het is wel degelijk zo dat hun sound wat toegankelijker werd en ze maar 3 ipv 4 nummers op hun EP's gingen zetten om zo hits te kunnen scoren (4 track ep's werden niet toegelaten tot de Britse hitlijsten).
Ik herken me wel een beetje in de reactie van dj maus. Niet dat dat 'commerciele' voor mij een reden was om af te haken (ik vond B&S gewoon een stuk minder geworden na het derde album), maar je kunt het toch moeilijk ontkennen.
Overigens vond ik Funny Little Frog in deze uitvoering bijzonder fijn, dus ik ga dit album sowieso nog wel beluisteren (ik heb hem cadeau gehad, dus ik ben het sowieso moreel verplicht

). Ben best benieuwd.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 12:29 uurherman schreef:Beetje onnodig cynische reactie, Willie. Het is wel degelijk zo dat hun sound wat toegankelijker werd en ze maar 3 ipv 4 nummers op hun EP's gingen zetten om zo hits te kunnen scoren (4 track ep's werden niet toegelaten tot de Britse hitlijsten).

). Ben best benieuwd.
Hoezo onnodig, een beetje toegankelijker, en dat EP verhaal (net of B&S er wat aan kan doen dat iemand zo'n arbitraire regel hebben bedacht en Legal man en Jonathan David, doet m.i. echt niet onder voor het "niet commerciele" werk) lijken mij geen reden om zo hard te stellen dat ze hun ziel aan de duivel hebben verkocht en dat ze op de commerciele tour gingen en dat je dan maar af haakt.
En dan ben ik degene die onnodig cynisch is. Maar goed misschien is het ook wel een raar gegeven als een band iets meer terug wilt zien voor de moeite die ze er in steken, maar dan ben ik abuis. Dat de latere albums minder zijn (hoewel ik DCW nog steeds een hele sterke plaat vind, net als een ander, zeer gewaardeerd, lid van MM

) is een heel andere discussie.
Maar ik vind Funny little frog in deze versie echt tenenkrommend slecht, maar ik vind eigenlijk het hele project nogal matig, ik had wel op meer gehoopt.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 12:44 uurEven enkele dingen rechtzetten...
Het is zo dat ik Nadat ze hun ziel aan de duivel verkochten, afhaakte, niet Doordat.
De duivel is in dit geval Rough Trade, dus eigenlijk valt het nog wel mee, want dat is ook nog een redelijk alternatief label.
Jonathan David en Legal Man zijn nog absoluut B&S oude stijl en ook nog gewoon op Jeepster uitgebracht en dus ook absoluut geweldig. (Wat er bij Rough Trade vooral veranderde, was dat de singles ook al op de albums stonden, niet zo zeer dat er 3 ipv 4 nummers op een EP stonden.)
Toch is er daarna méér veranderd dan alleen het label. Het geluid was anders, Isobel zat er niet meer bij, de groep was opeens zichtbaar in de media. Waardoor het precies fout is gelopen, kan ik niet precies uitleggen, maar ik vond er vanaf DCW gewoon geen zak meer aan.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 13:08 uurDat kan en mag uiteraard en het verhaal is zo ook een stuk genuanceerder, maar ik vind de laatste Jeepsterplaat dan weer de zwakste uit de hele reeks, maar is de verandering van het geluid niet meer te danken aan het vertrek van Stuart David?
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2009, 13:51 uurZou kunnen, maar Isobel werd ook zeker node gemist.
Het aandeel dat Stuart David had, is wellicht wat moeilijker te bepalen.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 0:13 uurHet gaat om God Help The Girl en de fantastische Catherine die de meeste leadvocals doet en niet hoe het B&S is vergaan na de andere Stuart is weggegaan.
Het mooiste nummer van 2009 is ongetwijfeld Come Monday Night (de clip is ook prachtig opgebouwd). live vond ik het sensationeel, het andere topnummer van de plaat is perfection as a hipster, grandioos samenspel tussen Stuart en de Girls.
Ja zoet, so what, draai daarna gewoon Rid of Me en dak kan je er weer tegen.
Top plaat, ook live bij Crossing Border was ik zeer onder de indruk van de loepzuivere zang en het zijn gewoon schatjes om te zien.
Wat een mooi leven kan het zijn deze lp + ook nog de prachtige Stills 10"