menu

Grant Green - Nigeria (1962)

mijn stem
3,72 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Blue Note

  1. Airegin (7:32)
  2. It Ain't Necessarily So (10:23)
  3. I Concentrate on You (5:49)
  4. The Things We Did Last Summer (5:56)
  5. The Song Is You (7:46)
totale tijdsduur: 37:26
zoeken in:
avatar van spinout
3,0
Opgenomen op 13 januari 1962, maar pas in 1980 uitgebracht. Ik houd wel van jazz gitaar en Green speelt heel lekker, vooral op It Ain't Necessarily So. Als combo wordt er ook goed gespeeld. Wat zang erbij zou mooi zijn geweest, maar ook als instrumentaal album weet het mij te bekoren.

avatar van spoon
4,0
Dit album is ook onderdeel van dit album van Grant Green en bevat met It Ain't Necessarily So een hoogtepunt (inclusief vreugdekreten van Blakey)in Green's carrière. Het Album is in de hier gepresenteerde vorm misschien wat onevenwichtig. The Things We Did Last Summer hadden ze door een meer energiek nummer kunnen vervangen. Nu kakt de boel ineens in.
Naast Green vinden we op dit album dus ook nog Sonny Clark en Art Blakey en basist Sam Jones die allen ook een uitzonderlijk goede dag hadden.

Beetje magere score hier..

Gast
geplaatst: vandaag om 11:20 uur

geplaatst: vandaag om 11:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.