Soundtracks, het blijft een wat vreemde bedoening. Ik heb er een punt van gemaakt om ze nooit te beluisteren voor ik de film/serie gezien heb. En vaak is het zo dat de soundtrack een heel stuk beter is wanneer je de film zelf ook goed vindt. Moeilijk dus om te zeggen of de Tokyo.Sora OST goed is, of ik hem gewoon goed vind omdat het hier om één van m'n favoriete films gaat.
Hoe het ook zij, eindelijk weer eens een soundtrack van Kanno die me weet te boeien, en die bij de serie/film past. Rustige en idyllische pianomelodieën en strings vormen de basis van dit album. De openingsmedley demonstreert. Heerlijke wegzak en wegdroom muziek. Hoogtepunt van het album is Try, in beide versies. Geniaal simpele track, met een engelachtige stem en een simpel pianodeuntje (in de Full Song versie dan). Zeer breekbaar. En ook de Endtitle song, "Antenna", "Skimsky" en "Sands Of Time" liggen in dezelfde lijn.
Enkel de korte intermezzos vallen wat uit de toon hier. "Beauty Large Deer" en "The Room Which Does Not Have A Name" zijn amper songs te hebben. Enkele wijd gespreide noten, meer is er niet te vinden. "Anchiyovi And Cabbage" herinner ik me zelfs niet meer in de film, en is op zich ook een zeer vreemde track. Waarom er ineens harmonicageluiden bijgetrokken worden ... het blijft Kanno natuurlijk.
Al bij al dus wel een zeer mooie soundtrack, al zijn er enkele korte, maar storende, tracks. 4*
Edit: wel eerst de film zien. Zo krijgt die ook wat meer stemmen toebedeeld