menu

Simon Nicol - Consonant Please Carol (1992)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Folk / Rock
Label: Woodworm

  1. How Do You Sleep?
  2. Struck It Right This Time
  3. I Can Jump Puddles
  4. Evidence
  5. I Am
  6. The Moon and Saint Christopher

    met Maggie Reilly

  7. Maiden Voyage
  8. Some People Cry
  9. Bloomsbury Blue
  10. The False Knight on the Road
  11. Middle Ground
  12. Danny's Song
  13. Rhapsoblue in D / Telstar
zoeken in:
avatar van koho
4,0
Tweede en vooralsnog ook laatste solo-album van de voorman van Fairport Convention ligt in het verlengde van voorganger Before Your Time: nummers van derden die eigenlijk niet hadden misstaan op de FC-albums uit deze periode - waaronder vier van Welsh singer/songwriter Huw Williams; vlekkeloos eigen gemaakt door Nicol en dito uitgevoerd met Fairport-collega's Maartin Allcock, Dave Pegg en (hoewel toen nog geen FC lid!) Gerry Conway, plus Beryl Marriott en Danny Thompson. Was op het vorige album Linda Thompson gast-leadvocaliste op 1 nummer, hier is dat de o.a. van Mike Oldfield bekende Maggie Reilly, op Mary Chapin-Carpenter's The Moon And Saint Christopher.
Klasse over 't algemeen, met 1 of 2 sentimentelere miskleunen (Danny's Song, Maiden Voyage), maar dat vergeef ik Nicol graag want tracks als I Am, The False Knight On The Road (een traditional ook bekend van Steeleye Span, hier onherkenbaar), Bloomsbury Blue en Struck It Right This Time maken veel goed.
4****

Gast
geplaatst: vandaag om 11:59 uur

geplaatst: vandaag om 11:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.