42 stemmen | gemiddelde 3,67
Plastic Jungle
In Search Of
Faker
Billie Holiday *
* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 11:45 uurHier kijk ik al een tijdje erg naar uit, vind de previews allemaal erg leuk klinken maar heb het nog niet al te intensief geluisterd. Daarmee wacht ik nog even tot de officiele release, die overigens 9 juni is en niet 25 mei.
[permalink] geplaatst op 8 juni 2009, 11:53 uurHeb hem nu één keer beluisterd en hij valt me niet tegen. Héél erge mainstream pop maar wel goed gedaan. 2/3 van deze band heeft Toxic van Britney Spears geproduceerd, om even aan te geven wat er verwacht kan worden. Ik vind het allemaal wel lekker in het gehoor liggen maar op het eerste gehoor zeg ik dat het allemaal net wat té gemakkelijk is. 3,5* maar het kan nog alle kanten op.
[permalink] geplaatst op 9 juni 2009, 1:01 uurTja ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Het luistert lekker weg, maar bereikt nergens echt een hoogtepunt. Beetje middelmatig allemaal, al zijn de producties wel om te smullen.
Ik start met een iets te hoge 3,5.
[permalink] geplaatst op 13 juni 2009, 16:13 uurDit is behoorlijk 'alternative' spul in vgl met de pop die 2 van de heren onder het pseudoniem 'Bloodshy & Avant' hebben geproduced. Ik vind het eerlijk gezegd zeer goed en aanstekelijk klinken. Een 4!
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 11:40 uurWeet iemand trouwens wanneer het album bij ons (Benelux) in de rekken zal liggen? 9 juni was blijkbaar de releasedatum voor de VS...
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 12:42 uurNee, ik heb geen idee. Heb trouwens mijn stem verhoogd naar 4,0*. Ik merk dat ik hem de laatste tijd toch wel vaak op zet.
[permalink] geplaatst op 23 juni 2009, 13:18 uurDit album doet mij een beetje denken aan mijn persoonlijke popfavoriet van vorig jaar Sam Sparro (ook al is het geluid iets anders). Fijne gelikte producties met 'n alternatief randje!
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2009, 14:52 uurHet doet mij een beetje denken aan Peter Gabriel. Weet iemand of die plusminus 25 jaar geleden een Zweedse heeft bezwangerd, toevallig?
[permalink] geplaatst op 6 november 2009, 18:55 uurToch maar eens een wat langer bericht wijden aan één van de fijnste albums die ik de laatste tijd heb ontdekt.
Miike Snow bestaat uit het Zweedse producersduo Bloodshy & Avant, die o.a. werkten met de allerpopulairste zangeressen ter wereld, waaronder Madonna (Confessions...) en Kylie Minoque. Hun finest moment was waarschijnlijk het winnen van een Grammy voor de productie van Britney Spears' Toxic.
Nu zou je denken dat dit plaatje één groot hitjes-festijn wordt, maar dat valt ook wel weer mee. Samen met de mij compleet onbekende Amerikaanse zanger Andrew Wyatt hebben ze een rijk georkestreerd, gesofisticeerd, evenwichtig en vooral volwassen pop-album gemaakt. De licht melancholische ondertoon (toch al iets waar ze in Scandinavië erg goed in zijn, zie ook Annie en Abba) doet het erg goed in combinatie met de zweverige (electro-)pop, die af en toe een vleugje psychedelica meekrijgt.
Hoogtepunten zijn wat mij betreft de fantastische ballad Sylvia, de Junior Boys-achtige electropop van Black & Blue, de piano-pop van Sans Soleil en het zomerse Animal, dat klinkt als Peter Gabriel met Hot Chip als backing band.
[permalink] geplaatst op 6 november 2009, 19:04 uurMooie recensie herman, kan ik me goed in vinden. Toch wel tegen mijn eerste verwachtingen in merk ik dat ik dit album wel met enige regelmaat blijf beluisteren. Voor mij zijn Animal, Song for No One, Black & Blue en A Horse Is Not a Home de favorieten waarvan ik de laatste het allerbeste vind.
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 20:53 uurIk kende Miike Snow eigenlijk alleen van de remix van het nummer Black & Blue door Tiga. Maar sinds een tijdje zie ik steeds meer videoclips van hun op blogs voorbij komen, en ik heb eigenlijk nooit de moeite genomen om die te bekijken/beluisteren. Maar ik dacht dat het nu toch wel tijd werd om deze even te beluisteren, ben toch wel benieuwd geraakt. Ik heb ook maar meteen even de Black & Blue Remixes EP op de kop getikt, heb ik ook gelijk die heerlijke remix van Tiga

(én de remixes van Caspa, Jaymo & Andy George en Savage Skulls)
[permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 22:30 uurHet album zelf moet ik nog goed beluisteren voordat ik het wil gaan beoordelen. Maar die Black & Blue (Remixes) EP is wel echt heerlijk.
De diversiteit is goed aanwezig in de 4 remixes. Jaymo & Andy George hebben een lekkere electro-remix van het nummer gemaakt. Tiga's mix is ook wel electro alleen iets minder oppervlakkig dan die van Jaymo & Andy George. De mix van Savage Skulls vind ik tegenvallen en is niet echt bijzonder. En de remix van Caspa is veruit de beste. Ik dacht dat die van Tiga al geniaal was maar die van Caspa is gewoon nog beter. Hij komt eerst heerlijk rustig op gang met een mooi piano-solotje waarna hij vervolgens heel subtiel de dubstep erin knalt, echt heerlijk

[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 0:05 uurHeerlijk album. Met toppers als Animal, Sylvia, Burial, Black & Blue en A Horse Is Not A Home. De rest is zeker niet slecht, maar deze springen er voor mij uit. Wel denk ik dat ik Sylvia mooier had gevonden als ze alleen piano hadden gebruikt, en geen effecten hadden toegevoegd.
[permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 22:44 uursuper gaaf, heerlijke muziek.
Burial en sylvia hoogtepunten.
Emalkay's dubstep remix van sivia is ook fantastisch!
[permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 22:23 uurVan "faker" krijg ik echt kippenvel, heerlijk die productie.
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 19:08 uurFijn album dit ! 3,5 omdat er ook een paar mindere nummers op staan..
[permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 16:54 uurIk doe het ook met 3,5 om dezelfde reden: naast een aantal geweldige nummers zoals Silvia, Black and Blue, Plastic Jungle en vooral afsluiter Billy Holiday, zijn er ook een aantal nummers die net iets te vrijblijvend zijn (Song for no one, Cult logic). De productie is wel doorheen het volledige nummer geweldig mooi en genuanceerd.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 1:13 uurVoor de liefhebbers, de heren hebben onlangs
In for the Kill van La Roux gecovered bij Jo Whiley's Live Lounge.
Kijken.
[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 19:01 uurLekker album! In Search Of is wel heel erg gaaf, aanrader voor in de auto.
[permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 21:36 uurik ben hier al een maand verslingerd aan, en dit wordt maar beter en beter!
Wordt het niet eens tijd dat dit de rotatielijst in gaat........
[permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 11:40 uurSimpel en leuk! Niet meer niet minder.