menu

French Teen Idol - Enlightened False Consciousness (2007)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Italiƫ
Rock / Electronic
Label: Lost Children

  1. The Following Takes Place Between 0'00'' and 57'30'' (2:10)
  2. The Longest Night (5:23)
  3. Memento (3:48)
  4. Departure (4:56)
  5. The Fleeting Beauty of a Butterfly (4:27)
  6. Compromise Your (He)art (5:57)
  7. Ode to a Departing Friend (7:46)
  8. Enlightened False Consciousness (6:39)
  9. Stay (3:48)
  10. Rebirth (12:49)
totale tijdsduur: 57:43
zoeken in:
2,0
Zeer matige album. French teen idol heeft wat bekendheid verworven in de post-rock wereld, hoewel de muziek toch wat heel wat new age-achtige invloeden heeft. Beetje M83 in de mix met mr. beast van mogwai (met dus een new age sausje eroverheen). Enlightened False Consciousness voelt vaak aan als een album dat als ambient bedoeld is, maar daar is het allemaal net wat te gladjes voor.
De man heeft zeker potentie, want verscheidene nummers bevatten zeer mooie melodieën, maar de nummers zijn te vlak om het als een song te zien, maar bevatten teveel een songstructuur om het als ambient te zien. Toch ben ik benieuwd naar zijn nieuwe album wat dit jaar is verschenen, naar wat ik gehoord heb klonk het daar meer als postrock met wat shoegaze achtige invloeden.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:04 uur

geplaatst: vandaag om 10:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.