Arctic Monkeys - Humbug (2009)

Arctic Monkeys - Humbug (2009)
630 stemmen | gemiddelde 3,85
mijn stem:
Label: Domino
  1. My Propeller (3:28)
  2. Crying Lightning (3:43)
  3. Dangerous Animals (3:24)
  4. Secret Door (3:44)
  5. Potion Approaching (3:33)
  6. Fire and the Thud (3:50)
  7. Cornerstone (3:18)
  8. Dance Little Liar (4:44)
  9. Pretty Visitors (3:41)
  10. The Jeweller's Hands (5:43)
  11. I Haven't Got My Strange * (1:30)
  12. Red Right Hand * (4:20)
  13. Sketchead * (2:02)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 13:44 uur
Ik blijf het raar vinden dat de andere 2 albums een hoger gemiddelde hebben hoor :(

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 16:23 uur
tom-r schreef:

Dat is gewoon omdat die andere 2 platen veel toegankelijker zijn.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 23:52 uur
tom-r schreef:

Dat is gewoon omdat die andere 2 platen veel toegankelijker zijn.

Das waar. Maar toch hoop ik dat dit album qua gemiddelde nog stijgt. Je moet t een paar keer hebben geluisterd voordat je écht je mening erover kan geven vind ik... :(

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 17:45 uur
My Addiction schreef:

Eigenlijk hoop ik het stilletjes ook want 3.84 is echt te weinig voor de muziek die eropstaat.
AM hebben een volledig uniek, origineel geluid gecreeerd en elk nummer slaat aan waarom dan zo weinig?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 2:09 uur
Ik vind voor AM alles onder de 5* volslagen onbegrijpelijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 2:26 uur
SOAD schreef:
Ik vind voor AM alles onder de 5* volslagen onbegrijpelijk.
Agreed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 10:57 uur
tom-r schreef:

Omdat Humbug anders is dan de vorige twee, waardoor de meeste dit album niet zosnel zomaar op zullen zetten.

Ik heb daar zelf ook last van, ik draai veel liever Favourite Worst Nightmare. De nummers op Humbug blijven ook niet hangen bij mij, misschien wel bij meerdere mensen niet.

Terwijl ik dit typ ben ik het wel weer aan het luisteren, maar ik doe dat niet dagelijks, laatstaan wekelijks. Nú 10 nummers verder heb ik niet eens gemerkt dat Turner aan het zingen was... het komt gewoon niet binnen op de een of andere manier, ook wel knap natuurlijk.

VanDeGriend
(moderator)
avatar van VanDeGriend
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 19:16 uur
Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 17:58 uur
tom-r schreef:

Vind ik ook. Ik vind dit het beste album van de Arctic Monkeys. Het geluid is wat volwassener en daar hou ik wel van. Crying Lightning en The Jeweller's Hands horen wat mij betreft bij de beste nummers van de Arctic Monkeys.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 7:09 uur
Het is een kwestie van smaak helaas, in het begin, toen Humbug uitkwam moest ik ook wennen aan de nieuwe stijl, maar toen eenmaal het kwartje gevallen was, kwam ik erachter dat dit het album is waarop Arctic Monkeys volwassen zijn geworden, het beste album van de groep van Alex Turner, maar dat neemt niet weg dat Favourite Worst Nightmare en Whatever People Say... ook erg sterke albums zijn

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 20:18 uur
In het begin had ik echt moeite om het album te beluisteren. Er bleef niets hangen en het pakte gewoon niet, behalve Crying Lightning dan. Maar na een paar luisterbeurten vond ik em steeds beter en beter worden. De nummers zijn wat mysterieuzer en minder catchy dan hun vorige, maar ze zijn nog altijd zeer sterk en ze blijven wat langer hangen.
Mijn favoriet is nu Pretty Visitors. Echt geweldig: eerst dat orgeldeuntje en dan plots die lekkere strofes.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 21:19 uur
volgens mij heeft iedereen in het begin zich moeten aanpassen. Maar ik ben bang dat dit gemiddelde te veel beinvloed is door mensen die na 1X luisteren al hun mening klaarhadden... :S

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 9:07 uur
tom-r schreef:

inderdaad, en de ene helft vind het heel goed, en de andere helft is zwaar teleurgesteld dat AM niet eenzelfde soort album heeft gemaakt zoals hun andere albums, en nu wordt volgens mij wel heel duidelijk dat AM eigenlijk gewoon Alex Turner is als je ook luistert naar The Last Shadow Puppets, dan hoor je toch wel dat het een beetje op elkaar lijkt

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 18:30 uur
Na een maandje of 2 toch weer helemaal geluisterd, maar deze plaat groeit toch nog steeds in mijn ogen!
Ik doe er een half je bij,
4.5/5

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 20:17 uur
kazzie schreef:
Ik doe er een half je bij,
4.5/5

jaa het is echt een groeier

niet ingelogd

34.707 gebruikers | 190.304 albums | 176.916 artiesten | 2.262.721 berichten | 1.415.717 stemmen