menu

Ndidi O - Move Together (2009)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Canada
Blues
Label: naïve

  1. Finally over You (3:22)
  2. No Everybody (3:54)
  3. He Needs Me (3:55)
  4. Wicked Lady (4:53)
  5. Lost Chances (4:30)
  6. Her House Is Empty (4:59)
  7. Goodnight (4:13)
  8. Move Together (2:28)
  9. Forever (5:23)
  10. Cry All Day (2:55)
  11. Almost (3:47)
  12. Maybe the Last Time I Don't Know (3:02)
totale tijdsduur: 47:21
zoeken in:
avatar van CD-Recensies
3,0
Ndidi O: blues met een tatoeage

Ndidi Onukwulu heeft net als Sheila E haar achternaam teruggebracht tot een initiaal. Anders zal haar album Move Together nooit op verkoop mogen rekenen. Ik zie mijzelf al hakkelend staan struikelen met het uitspreken van haar naam bij de plaatselijke platenboer. Hij zal mij vragend blijven aankijken.

“With this record there’s a lot of different styles and sounds, and the strongest common denominator is me: the lyrics and my voice,” Ndidi told recently. “I was playing with that; that was my contradiction.” Onukwulu plans to relocate to Paris in the fall, so catch her while you can. (Bron: Coastal Jazz)

De muziek is van alles wat. Country blues, rootsy salon sound en nog meer en alles in een aangenaam jazz-jasje gegoten.

Ndidi heeft Nigeriaanse ouders (pa was ook al jazzmusicus) en is opgegroeid in British Columbia (Canada) De Afrikaanse ondertoon is hier en daar opgedoken in de door haar zelf geschreven nummers. Haar inspiratie haalt ze naar eigen zeggen uit een naar verbroken relatie en vind ze op begraafplaatsen. Daarnaast is er gelukkig ook genoeg vrolijkheid in haar hoofd om over te zingen.

Ze ziet er uit als Billie Holiday (die haar ook inspireerde) inclusief satijnen creaties met tule, maar dan wel met een grote tatoeage op haar bovenarm. Die zal ze wel hebben overgehouden uit haar tijd in New York waar ze in een rock bandje zat.

Move Together is haar Europese debuutalbum die voor een groot deel bestaat uit remixen en heropgenomen nummers van haar eerste twee locale albums. Via Parijs probeert ze Europa te veroveren en het zal dan nog wel even duren voordat ze in NL aankomt.

Vooral de uptempo nummers zijn lekker in het gehoor liggend met een mandoline als finishing touch. Het zal mij benieuwen of ze überhaupt voet aan de grond krijgt in ons landje.

Bericht overgenomen van mijn blog: cd-recensies.nieuwslog.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 20:35 uur

geplaatst: vandaag om 20:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.