Norah Jones - The Fall (2009)

Norah Jones - The Fall (2009)
53 stemmen | gemiddelde 3,49
mijn stem:
Jazz / Pop
Label: Blue Note
  1. Chasing Pirates (2:39)
  2. Even Though (3:51)
  3. Light as a Feather (3:46)
  4. Young Blood (3:38)
  5. I Wouldn't Need You (3:29)
  6. Waiting (3:31)
  7. It's Gonna Be (3:10)
  8. You've Ruined Me (2:39)
  9. Back to Manhattan (3:55)
  10. Stuck (5:14)
  11. December (3:03)
  12. Tell Yer Mama (3:22)
  13. Man of the Hour (2:54)

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 13:17 uur
Zo'n grote verandering vind ik het niet... Toen ik hoorde dat ze haar band en vriend allemaal had buitengesmeten en resoluut voor iets nieuws ging gaan. Jammer maar de gewenste en ook zelf gecreëerde verwachtingen zijn voor mij niet ingelast.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2009, 19:14 uur
Mmm, wat vind ik van dit album? Ik vind het goed dat Norah Jones een nieuwe richting zoekt, maar wel jammer dat het ook weer niet heel anders is geworden dan de vorige albums. Ik vind het leuk dat ze wat meer pit in de nummers wil brengen, maar jammer dat daardoor het pianospel grotendeels uit de nummers is verdrongen. Ik vind het lekkere easy listening muziek, maar jammer dat het veel van hetzelfde is geworden, met name door het instrumentengebruik.

Toch is het best een lekker album, met name Chasing Pirates, It's Gonna Be en You've Ruined Me bevallen me goed. Maar het is niet wat ik had gehoopt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2009, 19:16 uur
aERodynamIC schreef:
The Fall is wat mij betreft een zeer geslaagde plaat en is meer geworden dan wat ik verwacht had. Een meevallertje? Een meevallertje!

Niets aan toe te voegen. Helemaal mee eens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2009, 19:55 uur
Dan had ik er gewoon meer van verwacht, meer pit, meer ballen, meer uitdagende dingen. Dit is me wat te glat.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2009, 17:36 uur
Haar vorige albums waren toch wat onderling inwisselbaar, en behalve sfeervol, door haar sterke stem, zat er nooit echt veel "poeier" in de muziek.

De aanpak is toch wat anders, met deze producer Jacquire King, die ik verder niet ken, heeft ze volgens mij haar muziek echt wat meer kleur en bāllen meegegeven, en dat is echt een verademing;
Hier en daar neigt de klankkleur echt naar.... iets dat door Daniel Lanois geproduceerd had kunnen wezen, en dat is dus als groot compliment bedoeld.
Ik geniet erg van dit album, ik vind het erg geslaagd, ik ga dit vaker draaien dan de nieuwste wat mākke plaat van Sting.
**** met kans op verhoging, zeker weten!

Zie ook; allmusic ((( The Fall > Overview )))

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 15:36 uur
En trouwens op de bonus live-cd (hier niet vermeld, zie ik) ook nog een fraaie cover van Jesus Etc. van Wilco (of beter: Jeff Tweedy).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 15:41 uur
Verhoogd met een halve ster. Er zitten toch een paar erg goede echte Norah Jones-nummers tussen. Back To Manhattan, You've Ruined Me, Chasing Pirates en It's Gonna Be zijn stuk voor stuk lekkere easy listening nummers voor als je binnen wilt blijven vanwege de sneeuw buiten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 16:03 uur
Bij Chasing Pirates krijg ik een associatie met Miss You van Rolling Stones. Ben ik de enige?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 18:28 uur
LittleBox schreef:

En dan zeg je nog niets over Cry cry Cry van Johnny Cash, een song die haar prima ligt en een hele mooie cover oplevert.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 16:54 uur
Beslist mijn beste aankoop van de laatste paar maanden, echt een groeier en een puik album!
Ik verhoog nog met een halfje naar ****1/2. Haar beste voor mij, so far!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 12:35 uur
Iedereen heeft het er altijd over dat Jones eens met wat nieuws moet komen. Tegenwoordig wordt het niet meer gewaardeerd dat er nog mensen zijn die weten wat ze willen!

Ik blijf bij mijn 4*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 17:26 uur
Ik word langzaam aan positiever over deze plaat. Chasing Pirates vond ik altijd al goed en daar zijn nu Waiting en You've Ruined Me ook bij gekomen. Verder zitten er geen dissonanten tussen waardoor het album erg lekker wegluistert. Zou zomaar eens een halve ster bij kunnen komen..

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 23:45 uur
Ben nooit echt een fan van haar geweest, maar deze album vind ik wel top.

niet ingelogd

34.675 gebruikers | 190.008 albums | 176.752 artiesten | 2.258.998 berichten | 1.413.578 stemmen