The Cure - Faith (1981)

Label: Fiction
  1. The Holy Hour (4:25)
  2. Primary (3:35)
  3. Other Voices (4:28)
  4. All Cats Are Grey (5:28)
  5. The Funeral Party (4:14)
  6. Doubt (3:11)
  7. The Drowning Man (4:50)
  8. Faith (6:43)
  9. Faith [RS Home Demo] * (2:57)
  10. Doubt [RS Home Demo] * (1:09)
  11. Drowning [Group Home Demo] * (1:52)
  12. The Holy Hour [Group Home Demo] * (4:49)
  13. Primary [Studio Out-take] * (4:23)
  14. Going Home Time [Studio Out-take] * (3:32)
  15. The Violin Song [Studio Out-take] * (3:39)
  16. A Normal Story [Studio Out-take] * (3:04)
  17. All Cats Are Grey [Live 1981] * (5:37)
  18. The Funeral Party [Live 1981] * (4:38)
  19. Other Voices [Live 1981] * (4:45)
  20. The Drowning Man [Live 1981] * (5:49)
  21. Faith [Live 1981] * (10:24)
  22. Forever [Live 1981] * (9:19)
  23. Charlotte Sometimes [Single Version / Remastered] * (4:13)
  24. Carnage Visors * (27:51)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 18:11 uur
addicted schreef:
Het absolute meesterwerk van "The Cure", zonder twijfel!

Leg uit ! :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 19:32 uur
addicted schreef:
Het absolute meesterwerk van "The Cure", zonder twijfel!

Ben ik het helemaal mee eens, super donkere plaat doordrenkt met emotie, ik wordt hier helemaal blij van. Plaat zit vol met emotie en geweldige overgangen. Eigenlijk hoort Charlotte Sometimes hier ook nog op te staan.
Zit geweldig in elkaar.
Hoewel critici anders beweren vind ik dit ook het absolute meesterwerk van The Cure

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 20:32 uur
Bluebird schreef:
Zeker, maar dan moet het wel je smaak zijn natuurlijk. Overigens, de cover van Faith nog eens bekeken hebbende, ik zie er ook iets cathedraal/kerk(hof)achtigs in en Bolton Abbey heeft exact hetzelfde silhouet. Nooit geweten. Leeds heeft helemaal gelijk. :Y

Bolton Abbey - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Heb net wat fotos daarvan vergeleken met de Faith-cover en ik weet eigenlijk wel zeker dat de cover daar geschoten is! :Y
Uncanny gewoon! Eigenlijk is de foto van Faith andersom op de cover terecht gekomen.

Kijk maar eens:

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 21:02 uur
@Kaztor - album was vorige week New wave/post punk album van de dag - check dat topic.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 21:40 uur
Dit album is er één van paren.

Faith en The Drowning Man horen bij mijn absolute Cure-favorieten. Emotioneel en bevreemdend. Als ze op een concert worden ingezet zie je een deel van het publiek wat ongemakkelijk schuiven. Waar blijven de hitjes, de synths, de zestien gitaar- en baslijnen? De liefhebbers weten beter, deze kant van The Cure is minstens even vernuftig.

The Holy Hour en Other Voices zijn pure gekte. Wat een kraakhelder onverbiddelijk basgeluid. Als het toch in 1981 al mogelijk was om dit uit je bas te persen, waarom doet dan alleen The Cure dat? Het openingsnummer topt met gemak A Forest, het is ook het nummer dat ik altijd aanraad aan mensen die zich in The Cure willen verdiepen.

All Cats Are Grey en Funeral Party zijn dan weer vooral desolaat. Dat woord kan misschien evengoed bij het titelnummer passen, maar dat nummer leidt nog naar een bepaald punt (the party's getting better and bet-ter!). Deze nummers draaien cirkeltjes in stemmigheid. Vind ik dat vervelend? Nein! Als een nummer me bij de strot grijpt mag het zolang doorkolken als het wil.

Dan de twee punkers Primary en Doubt, de eerste met lof overladen en de tweede toch een beetje het lelijk eendje. Ik vind het prima nummers die weinig voor elkaar onder doen, maar in mijn hiërarchie staan ze toch onderaan.

Moet ik nu dit album in mijn top 10 zetten of Disintegration? - ik vraag het me al een poos af. Ik kan ze er ook wel allebei in zetten, maar dat is ook weer zo Orbit-achtig :P. Ze staan in ieder geval allebei rotsvast op vijf sterren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2009, 13:12 uur
Het album dat het meest de berusting in het (nood)lot uitademt. Met die conclusie in het achterhoofd is het best merkwaardig dat hierna met Pornography zo'n onrustige plaat verscheen maar ook weer erg fascinerend.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2009, 21:26 uur
Omsk schreef:

Tsja, ik maak gewoon een afweging of een plaat al dan niet in mijn top10 thuishoort.. en ik kan niet om een tweede van The Cure heen (Disintegration dus). Als ik alleen maar Cure fanboy moest zijn, had ik er heus wel 10 ingepast hoor :P ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2009, 22:05 uur
James Douglas schreef:

Pornography is de uitbarsting van hetgeen zich hier opbouwt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2009, 14:51 uur
orbit schreef:
Omsk schreef:

Ik wilde je ook helemaal geen eenzijdigheid overdreven fanboygedrag verwijten hoor ;). Het is alleen wel een deel van je signatuur, die twee Cure-platen in de top 10. Maar het was alleen maar een knipoog, want ik zet natuurlijk gewoon de tien beste platen die ik ken ik in mijn top 10, en als daar twee Cure-platen bijhoren zij dat zo :P.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 15:41 uur
Dit is heerlijke melancholie. Met name The Funeral Party en Primary zijn bijzonder fraaie nummers.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2009, 0:41 uur
Laatst kwam een collega hier tegenaan.. opmerking was in de strekking van "waarom wist ik niet dat The Cure zoveel meer was dan die hitjes?". Leuke opmerking eigenlijk, en nog steeds een bewijs voor waar de band sterk in is.. namelijk het profileren in redelijk lekkere toegankelijke nummers, maar ondertussen gewoon een bikkelhard oeuvre bijeen verzameld. Ik ben nu Pornography aan het branden voor haar :D

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2009, 12:42 uur
Leuk dit de horen. Voor mij zijn volgende 4 albums van The Cure subliem. Seventeen Seconds, Faith, Pornography en Disintegration. Hoewel de eerste ik ook zeer kan pruimen. :)

Meer dan een "hitjesband". Heel zeker. :D

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 22:53 uur
Primary ok, All Cats Are Grey leuk op zien tied, de rest: nein danke, niet mijn ding.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 22:56 uur
Rondje Cure aan het doen vanavond? 'Pornography', de opvolger van deze, overleef je dan niet meer, gelet op je snel dalende stemmen vanaf 'Boys Don't Cry'. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 23:47 uur

Hoogst interessant allemaal. Maar leg mij nu eens het verschil uit
tussen All Cats Are Grey en de andere songs die je niet bij naam noemt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 8:03 uur
dazzler schreef:

Hoogst interessant allemaal. Maar leg mij nu eens het verschil uit
tussen All Cats Are Grey en de andere songs die je niet bij naam noemt.

Moet ik met een wiskundige berekening onderbouwen waarom ik de rest niet zo kan waarderen? Het zal wel iets te maken hebben met smaak (of een gebrek eraan). ACAG klinkt mij lekker in den oren, de andere nummers een stuk minder, over het algemeen te...eh..atmosferisch als ik dit woord mag gebruiken, misschien dat mijn mening verandert in de toekomst.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 8:47 uur
LocoHermano schreef:

Natuurlijk niet. Ik hoor vooral een album met nummers
die elkaar in evenwicht houden, aan elkaar gewaagd zijn.

Jij hoort slechts twee goede nummers.
De rest is zo slecht dat je maar 2 sterren kan uitdelen.

Dus dan benieuwt het mij welk verschil jij hoort dat ik niet hoor.
Maar ik wil je er niet mee lastig vallen hoor. Ik was enkel geïnteresseerd.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 18:31 uur
dazzler schreef:
De rest is zo slecht dat je maar 2 sterren kan uitdelen.

Ik heb geen opleiding genoten om te kunnen beoordelen of dit goede of kwaliteitsarme muziek is ;). Het is domweg mijn muziek niet, dat is alles, en het aantal sterren koppel ik aan luistergenot.

Maar ik wil je er niet mee lastig vallen hoor. Ik was enkel geïnteresseerd.

Ach ja, ochtendhumeur, je kent het wel. >:D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 2:27 uur
Als The Holy Hour inzet denk ik altijd aan de nacht die overgaat in een vroege, druilerige herfst-ochtend. Die herfst-sfeer hoor ik op heel het album terug.

DjFrankie schreef:
Eigenlijk hoort Charlotte Sometimes hier ook nog op te staan.

Misschien een wat late reactie, maar ik vind dat CS geluidstechnisch wat dichter tegen Pornography aanschurkt dan Faith, hoewel het wel op de Deluxe-versie van Faith terecht is gekomen.

niet ingelogd

34.675 gebruikers | 190.062 albums | 176.771 artiesten | 2.259.411 berichten | 1.413.826 stemmen