menu

Cliff Bennett and The Rebel Rousers - Cliff Bennett and The Rebel Rousers (1965)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Rock / Pop
Label: Parlophone

  1. I Can't Stand It (4:10)
  2. Sweet and Lovely (2:44)
  3. Make Yourself at Home (2:02)
  4. You've Really Got a Hold on Me (2:38)
  5. Ain't That Lovin' You Baby (2:49)
  6. Sha la La (2:11)
  7. One Way Love (2:20)
  8. Steal Your Heart Away (3:33)
  9. It's All Right (2:52)
  10. Beautiful Dreamer (2:14)
  11. Mercy Mercy (2:45)
  12. Talking About My Baby (2:36)
  13. The Pick-Up (2:08)
totale tijdsduur: 35:02
zoeken in:
avatar van heartofsoul
3,5
Cliff Bennett & the Rebel Rousers verwierven enige bekendheid toen ze in 1966 een hit scoorden met Got to Get You Into My Life dat afkomstig was van het album Revolver van the Beatles, en werd geproduceerd door Paul McCartney. Maar Cliff Bennett was natuurlijk al langer muzikaal actief. Eind jaren 50 begon hij met zijn groep skiffle te spelen. Al snel schakelden ze over op rock and roll, en ze begeleidden allerlei Amerikaanse artiesten die op tournee in Engeland waren. Hun groepsnaam was natuurlijk afgeleid van het nummer Rebel Rouser van Duane Eddy. Al heel snel namen Cliff Bennett en zijn groep steeds meer rhythm and blues and soulnummers op in hun repertoire. De legendarische Joe Meek produceerde hun eerste drie singles voor Parlophone, maar die hadden zo goed als geen succes.

Dit eerste album heeft een redelijke reputatie, maar hoewel het sympathiek is, is het wat mij betreft geen aanrader (en dat geldt voor heel veel sympathieke Britse groepen uit die tijd). Het klinkt nog een beetje onzeker en tam. Met name de stem van Bennett vind ik nog niet overtuigend genoeg, al moet ik zeggen dat het mij in instrumentaal opzicht wel meevalt. Beste nummers zijn voor mij You've Really Got A Hold On Me (een nummer van Smokey Robinson, maar de Beatles-cover is nét wat beter, al blijft het origineel van The Miracles ongeëvenaard), Beautiful Dreamer (zal wel een restant uit hun rock'n roll periode zijn) en het superieure One Way Love, dat het tot een verdiende 9de plaats in de Engelse hitparade schopte.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:17 uur

geplaatst: vandaag om 20:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.