30 stemmen | gemiddelde 2,98
[permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 22:47 uurHier ben ik zo benieuwt naar!
Ondertussen al hun cd's wel beluisterd waarbij zelf "soundboy rocks" me goed kon bekoren!
Laatst live mee mogen maken met een aantal nummers van deze nieuwe cd en het klonk goed! Laat maar komen.
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 0:00 uurVertigo van Groove Armada was een toevalstreffer: ik las er wat over en kocht de cd (internet was toen niet bepaald inspiratiebron nummer 1).
Bij toeval werden een paar nummers nog een hitje ook en werd Groove Armada een bekende naam. Nog bekender werden ze met het nummer My Friend. En daar bleef het wat mij betreft bij. Ik heb ze eigenlijk nooit echt gevolgd en heb geen flauw idee hoe de andere albums klinken.
Black Light was dus een frisse herstart. Een start die met Look Me In The Eye Sister wel heel erg apart begon: was dit Groove Armada? Zat ik wel naar de juiste cd te luisteren? Dit klonk meer als de betere jaren '80 pop! Gitaren en een wat donkerder geluid.... niet iets wat ik verwacht had eerlijk gezegd maar dit vond ik wel lekker klinken.
En zo gaat het hele album eigenlijk wel verder: Groove Armada laat hun donkere kant zien voor zover die term hier echt op kan gaan uiteraard. Het is ook een album waar gitaar en vocalisten een grote rol krijgen: SaintSaviour en Nick Littlemore zijn op vier tracks te horen en verder leveren Bryan Ferry, Will Young, Jess Larrabee en Fenech Soler een bijdrage op dit pop/wave/electro getinte album. Ik hoor soms wat Siouxie (light versie), beetje Talking Heads en heel wat meer hippe bandjes uit de jaren '80.
Een aangename verrassing moet ik zeggen. Misschien een tip voor mensen die het experiment met electronica door Editors minder vonden uitpakken.
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 21:09 uurMooie donkere sfeer, lekker gezongen. Vooral de nummers waar Nick Littlemore bij zingt (Empire Of The Sun) met als hoogtepunt 'Cards To Your Heart' . Op zo'n niveau mag Groove Armada nog meer albums maken!!
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 21:13 uurHier ben ik ongelooflijk benieuwd naar na het bericht van aERodynimIC. Ik ken Groove Armada reeds van enkele oudere hits, nu een kijken wat ze met deze nieuwste ervan bakken...
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 21:58 uurOk, dit album is zeker een hele stijlbreuk met wat we vroeger gewend waren van Groove Armada... Voor mij is dit zeker een stap achteruit, innovatie is goed maar deze muziek onderscheidt zich niet echt van wat we tegenwoordige langs allerlei kanalen te horen krijgen.
Je mag je dan wel laten inspireren door de jaren 80 zoals zovelen dezer dagen, je moet er toch altijd een eigen touch aan geven. Na een kleine ontgoocheling van de nieuwe Massive Attack komt er dus een ontgoocheling van deze Groove Armada.
De eigenheid die ze met vorige platen toch redelijk goed hadden uitgebouwd zijn ze met deze plaat helemaal kwijt. Vooralsnog is het maar een van mijn eerste luisterbeurten, een definitief cijfer volgt dus binnenkort.
Voorlopig strandt dit schip op een 2 sterren...
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 22:25 uurbarrett schreef:
Ik ben het hier niet bepaald met je mee eens, het is inderdaad een hele andere wending van wat we van Groove Armada gewend zijn, maar om het een stap achteruit de noemen vind ik toch wel een beetje overdreven. het ligt natuurlijk bij de smaak van de luisteraar, maar ik vind deze plaat zeker geen stap achteruit.
Anders hoeft ook niet altijd slecht te zijn, en hier neem ik wel een voorbeeld aan dit album, met nummers als "Just For Tonight (

)", "I Won't Kneel", "Paper Romance" en "Shameless" vind ik dit toch wel een heel lekkere plaat.
En je stelling dat de muziek zich niet echt onderscheid met wat we tegenwoordig horen vind ik ook wel meevallen, Ik kan niet echt een album opnoemen dat ik overeen vind komen met de muziek wat hier op staat.

[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 16:24 uurZowel melodieus, instrumentaal als vocaal van zeer hoog niveau. Gevarieerde nummers met een duidelijke jaren '80 invloed. In combinatie met de super productie technieken van Cato en Findlay kan het bijna niet meer stuk, al kan ik nog niet echt wennen aan het nummer Fall Silent met Nick Littlemore, een kwestie van tijd misschien. 5 sterren van mij.
1,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 14:34 uurJammer, deze plaat laat me volledig koud bij de eerste luisterbeurt. Wellicht wordt 'ie nog beter. Voor nu 2*.
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 10:42 uurTeleurstellende plaat. Leuk dat ze wat anders proberen maar vind op bijna alle nummers de vocale erg zwak en dun. Inmiddels de promo keer of 5 gedraaid maar hij raakt me niet, nee, ben bang dat dit ook nog een flop voor ze word.
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 19:12 uurnee, ....
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 19:20 uurWat een nare plaat zeg. Ik heb zo'n beetje alles van deze heren in huis en dit is werkelijk niet te pruimen!!!
Was er al een beetje bang voor geworden dat het fout zou lopen met ze, de voortekenen waren niet best. Had bijna een kaartje gekocht voor hun concert op 5 days off, gelukkig niet gedaan.
Het er niet meer over hebben, uithuilen en opnieuw beginnen graag!!
1,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 21:06 uurmartie schreef:
Beter had ik het niet kunnen verwoorden.

[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 0:10 uurtrack 1 is een geweldige plaat.
[permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 15:21 uuraERodynamIC schreef:
Dat had ik nou ook. Huh? Is dit wel Groove Armada? Op zich wel een interessante switch. Vorig jaar brachten ze de ene na de andere matige dancesingle uit, dat was het ook niet echt. Nu gooien ze het maar over de 80's boeg en dat pakt wel wat beter uit. Dit album doet me een beetje denken aan de electropop van het Australische Modular-label, en dan met name aan bands als Cut Copy, Van She, Midnight Juggernauts, etc. En daar dan een donkere versie van.
Vind het zelf wel een fijn album: het luistert lekker weg en met de fantastische opener, Paper Romance en het door Bryan Ferry gezongen Shameless bevat het ook wel een paar erg goede nummers.
[permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 21:34 uurErg goed dat een groep als Groove Armada een switch deze kant op durft te maken, ook al word het niet door alle fans gewaardeerd (zoals bij de waarderingen te zien is) En met de vorige albums in gedachte kan ik dat nog wel begrijpen ook.
Aan het heerlijke bass gebruik hoor je goed dat dit een echte Groove Armada plaat is. Voor de rest zou je er inderdaad vergelijkingen op los kunnen laten als cut copy en jaren80.
Ik vind het in ieder geval een prima album. Ze zullen misschien wat trouwe fans teleurstellen maar ik word er in elk geval wel blij van

[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 16:32 uurAlle Groove Armada albums vond ik tot nu toe heel goed. Het is vooral lekkere laid-back muziek die het ook goed doet als achtergrond muziek. Het laatste album Soundboy Rock was even wennen maar die doet het bij mij goed in de auto. Vanuit deze achtergrond kocht ik vandeweek Black Light. Ik had er toch meer van verwacht. Ik vind het geheel vooral erg druk en overgeproduceerd klinken. Paper Romance en de openingstrack zijn de enige nummers die ik boven de rest uit vind steken. Ik ben geen tegenstander van de 80's revival (vond het bij Keane en bij The Editors ook goed gelukt) maar dit is teveel van het goede. Maar wellicht moet het album nog groeien...