Sigur Rós - Ný Batterí (2000)

38 stemmen | gemiddelde 4,01
IJsland
Label:
FatCat
Rafmagnið Búið (4:52)
Ný Batterí (7:50)
Bíum Bíum Bambaló (6:52)
Dánarfregnir Og Jarðarfarir (4:29)
totale tijdsduur: 24:03totale tijdsduur: 24:03
[permalink] geplaatst op 19 december 2004, 21:15 uurLeuk, die nieuwe toevoegingen van Sigur Rós. Wist niet eens dat die ep's (ja toch?) bestaan, zal er eens naar opzoek gaan!
[permalink] geplaatst op 19 december 2004, 22:39 uurJa, dit zijn EPs. Er zijn ook nog wel SR-singles (van ()), maar die heb ik - logischerwijs - maar niet toegevoegd.
Yak
[permalink] geplaatst op 13 september 2006, 20:25 uurTitel en hoes even aangepast.
[permalink] geplaatst op 28 mei 2008, 22:56 uurIk heb deze EP ook in huis. Alleen al voor Bíum Bíum Bambaló is het zeer de moeite dit aan te schaffen natuurlijk.
Wat dat aan gaat ben en blijf ik een groot liefhebber van deze sferische kant van Sigur Rós.
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2008, 22:36 uureen cd waar vooral crew en mod's naar luisteren mischien het proberen waard.
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2008, 23:15 uurMisterfool schreef:
een cd waar vooral crew en mod's naar luisteren mischien het proberen waard.
Dat is wel wat veel eer

Neem maar van een
muziekliefhebber aan dat deze EP mooie nummers bevat (daar is geen ondertitel voor nodig verder).
[permalink] geplaatst op 2 december 2008, 20:17 uurWat een goddelijke EP is dit. De sfeer wordt meesterlijk neergezet, gevolgd door het briljante titelnummer wat we al van Agaetis Byrjun kennen. En het echte werk is dan nog niet eens begonnen. Bíum Bíum Bambaló

wat een wonderschoon nummer is dat zeg. Heerlijk duister, wat ik af en toe nog een beetje miste bij het voorgaande album.
Maar de voornaamste reden waarom AB niet in de buurt komt van het perfecte ( ) is door het inhouden, en dus het missen van een climax. En dan komt hier, totaal tegen verwachting, de explosie genaamd Dánarfregnir Og Jarðarfarir. En hoe! Wat een verwoestende kracht heeft dat nummer. De finishing touch die AB moest missen.
Bij mij staat ( ) op eenzame hoogte op nummero uno in mijn top 10. Niets wat daar ook maar in de buurt komt, maar Ný Batterí komt weer een heel stuk dichterbij. Misschien maak ik ooit nog plaats voor dit meesterwerk. Helaas dat het maar zo'n korte reis is.
[permalink] geplaatst op 11 december 2008, 22:20 uurHier ben ik eigenlijk wel erg benieuwd naar. Iemand een idee hoe ik hier aan kan komen?
[permalink] geplaatst op 20 december 2008, 17:13 uur€10,- bij Concerto.
[permalink] geplaatst op 28 december 2008, 23:19 uurNice, thanks.