locatie: Albums » Burzum - Belus (2010) » Info

15 stemmen | gemiddelde 3,70
mijn stem:
Noorwegen
Label: Byelobog
  1. "Leukes Renkespill (Introduksjon)" (0:33)
  2. "Belus' Dod" (6:23)
  3. "Glemselens Elv" (11:54)
  4. "Kaimadalthas' Nedstigning" (6:43)
  5. "Sverddans" (2:27)
  6. "Keliohesten" (5:45)
  7. "Morgenrode" (8:54)
  8. "Belus' Tilbakekomst (Konklusjon)" (9:37)

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 19:44 uur
henk_loos schreef:
Zo te zien had hij wel gelijk.. Op je profielfoto probeert er één een gitaar op te eten! hahaha..

Mijn god idioot, ik nam net een slok melk toen ik dit las, mijn computer zal eerdaags wel wat zurig gaan ruiken.
_O^

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 19:51 uur
Maar goed alle gekheid op een stokje, ik denk dat ik tot 7 maart gewoon wakker blijf want dan is het lekker nog maar één nachtje slapen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 21:28 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 12:18 uur
Luister deze plaat nu voor de tweede keer. Het voorspeld niet goed dat ik het nu al minder vind dan de eerste keer. Daar werd ik min of meer verrast door het authentieke geluid. Nu ik nog eens goed luister moet ik wel zeggen dat het allemaal wat gedatterd vind klinken. Het is niet slecht, dat zeker niet aan kwaliteit heeft Vargje niets ingeleverd. Ik mis alleen een beetje de spirit die ik bij zijn oudere platen wel hoorde. Het is zeker geen verkeerde plaat. Iedereen die groot fan was van zijn oudere werk (wat ik al niet was) kan dit probleem loss aaschaffen.

Ik denk dat Retro black metal wel een goede omschrijving is voor deze plaat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 4:22 uur
Ben hem nu aan het luisteren en ondanks dat ik best wel metal af ben, klinkt dit plaatje toch wel erg lekker. Lekker donker en hypnotiserend. Beetje noise rock zelfs.

Lekkere muur van gitaar met Varg die eindelijk Black Metal vocals heeft geleerd zweverig verstopt onder een hoop feedback.

goeie shit

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 19:45 uur
super ik heb een poos geen blackmetal meer geluisterd maar na de eerste riff krijg ik kippevel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 21:48 uur
Schitterende hoes alvast, het begint toch weer te kriebelen.... Misschien check ik 'm binnenkort eens. Die ambient gevangenis rommel kon mij niet bekoren, maar o.a. vork666's berichtje is daarom hoopvol.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 19:29 uur
Zit nu al drie dagen met mijn hond bij de brievenbus te wachten, als ik hem nou maar niet door alle opwinding aan stukken scheur als ie door de gleuf glijd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 21:31 uur
Ik heb hem beluisterd. Ik vind het wel aardig maar zo op het eerste gehoor voegt het erg weinig toe aan Hvis Lyset Tar Oss of Filosofem. Zelfs dat beklemmend hypnotiserende effect van die platen mis ik wat. Misschien komt het nog.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 19:36 uur
Hoera, hij is binnen!!
Zo op het eerste gehoor nr. 1 4,5,6,7 en vooral 8 vind ik geweldig klinken.
Enkele kippevel momenten maar ik heb hem nog maar 1 keer beluisterd dus mijn stem geldt nog niet echt.
Edwynn hierboven schrijft dat het weinig toevoegt aan H-l-t-o en Filosofem maar dat vind ik juist helemaal niet erg daar ik deze platen adoreer.
Ik heb van een collega laatst 260 black metal, grindcore en death metal cdees gekocht en ik moet toegeven, ik heb ze nog lang niet allemaal beluisterd maar dit steekt er (van wat ik tot nu toe heb beluisterd) toch echt met kop en schouders boven uit.
Wel moet ik zeggen dat er zo op het eerste gehoor nog geen nummer opstaat zoals de eerste 2 nummers van Filosofem maar die heb ik ook meerdere keren moeten beluisteren vóórdat ik in mezelf en in de buurman begon te snijen, dus wat niet is kan nog komen.
Kijk er erg naar uit om deze plaat helemaal uit te zoeken en dan geef ik mijn echte cijfer, voor nu toch 4 en 1/2 ****

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 9:21 uur
Na het draaien van de plaat gisteren kreeg mijn hond een epileptische aanval en de vorige keer was al heel lang terug.
Zou er een verband zijn???
(Volgens mijn vrouw wel want toen ik hem vanmorgen op belachelijk volume had opstaan wees ze me daarop, dus alleen nog als Iggy niet thuis is :') )
Hoewel nu ik erover nadenk, mijn vorige hondje (oom agent) kon alles hebben qua muziek maar met black metal ging ie naar boven, das echt waar.
Lemmy en Dr. Oetker hebben er gelukkig helemaal geen problemen mee.
Best wel jaloers op die rakkers, ze horen 17 x beter als wij mensen, wat een weelde. (denk ik)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 14:30 uur
haha :P Die honden van tegenwoordig, dat luistert alleen nog maar Lady Gaga, ze kunnen niet eens meer tegen wat fatsoenlijke black metal :')
Heerlijk album trouwens. Het voelt gewoon goed om Belus' Død/Dauði Baldrs als gitaarmuziek te horen in plaats van synthesizergepingel ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 17:45 uur
Inderdaad een mooi album. Veel beter dan ik had verwacht, maar halverwege zakt het album wel wat in.

'Belus' Dod' en 'Glemselens Elv' behoren tot de beste Burzum nummers. 'Kaimadalthas' Nedstigning' is nog redelijk, maar de kwaliteit begint hier al te dalen. 'Sverddans' vind ik vervolgens nogal afgeraffeld en 'Keliohesten' is echt te stereotype. 'Morgenroede' zorgt weer voor een kleine stijging van het niveau, maar het nut van de afsluiter 'Belus' Tilbakekomst' ontgaat me toch een beetje.

De productie is van een wat betere kwaliteit, maar nog wel lekker rauw. De muziek neigt muzikaal gezien wat naar depressive black metal, al is de sfeer over het algemeen op zich niet zo heel duister.

Afgerond toch een 4*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 22:13 uur
Daar herken ik me wel in. Vooral Sverddans is zeker niet mijn favoriete Burzum-nummer, en daarna luister ik ook minder geboeid mee dan bij de eerste nummers. Aan de andere kant is Belus' Dod wel héél erg lekker :P

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 19:32 uur
Oeijoeijoei nummer zes, wat een wereld nummer zeg!!!

niet ingelogd

34.675 gebruikers | 190.008 albums | 176.752 artiesten | 2.258.998 berichten | 1.413.578 stemmen