Jimi Hendrix - Valleys of Neptune (2010)

52 stemmen | gemiddelde 3,75
Label:
Sony
Stone Free (3:47)
Valleys of Neptune (4:04)
Bleeding Heart (6:23)
Hear My Train a Comin' (7:32)
Mr. Bad Luck (2:58)
Sunshine of Your Love (6:47)
Lover Man (4:18)
Ships Passing Through the Night (5:52)
Fire (3:12)
Red House (8:23)
Lullaby for the Summer (3:49)
Crying Blue Rain (4:57)
totale tijdsduur: 1:02:02totale tijdsduur: 1:02:02
[permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 8:35 uuraerogp1 schreef:De cover is alvast prachtig

Gemaakt door Linda McCartney. Misschien leuk om te weten!!!
[permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 20:06 uuraerogp1 schreef:
Are You Experienced viel me nogal tegen, nadat ik behoorlijk lyrisch was over Electric Ladyland.
Als je Are You Experienced nogal tegen vindt vallen, dan zou ik Valleys of Neptune zeker links laten liggen als ik jou was.
Are You Experienced bevat stuk voor stuk klassiekers en is bijna een Greatest Hits album.
Foxy Lady, Manic Depression, Red House, Can You See Me, Love Or Confusion, I Don't Live Today, Fire, May This Be Love, Third Stone from the Sun, Remember, Are You Experienced?, Hey Joe, Stone Free, Purple Haze, 51st Anniversary, The Wind Cries Mary, Highway Chile.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 19:42 uur5 sterren
Sorry, ik ben niet als de meeste van jullie iemand die de wikipedia heeft uitgevonden en gevuld over de facts van Jimi en de facts van what is done or not done after someones dead. Ik ben van de minderheid hier, gewoon een liefhebber van muziek.
Heb deze cd gekocht omdat ik toevallig in de platenzaak was en de CD zag staan op nummer 3 (was het 3???). Vorige week met zappen een documentaire gezien waar onder andere een Englishman aan het woord was die Purple Haze gemixt had. Het ging over oud werk wat uit zou komen op een nieuwe CD.
Over Jimi, tja kan niet meer zeggen dat elke keer als ik het luister ik weer nieuwe dingen hoor. Zo ook bij deze nieuwe CD! Ben erg blij met mijn aankoop en wat mij betreft de beste CD tot nu toe van 2010!
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 22:00 uurradcliff schreef:
Ik ben van de minderheid hier, gewoon een liefhebber van muziek.
Eh...
[permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 11:40 uurok vooruit, ik was de

vergeten.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 15:27 uurOldfart schreef:
Maar ik blijf in dubio: mag ik dit mooi vinden?
Of moet ik dit commercieel uiterst succesvol 'in de markt gezette' product ( zie de enorme publiciteit) niet ver van me werpen?
Een Hendrix fan in verwarring.
Begrijpelijk, die verwarring. Het is dubbel.
Maar waarom dit niet zien als eerbetoon. Zolang het kwaliteitsvolle producten zijn die met enige integriteit tot stand komen. Ik kan natuulijk niet voor Jimi spreken, maar misschien zou hij het juist geweldig vinden. En bij een uitgave als deze mag er dan door mensen geld aan verdiend worden, maar ze zullen daar ook wel voor hebben gewerkt. En wellicht niet alleen met het oog op centen, maar ook met liefde voor de muziek van Jimi Hendrix. Als die beter is dan je vreesde, geniet er dan maar gewoon van zou ik zeggen. Dat ga ik in ieder geval doen.

[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 18:54 uurAls al het materiaal dat nog ergens onder het stof op goed bewaarde banden ligt te wachten tot de erven Hendrix beslissen het alsnog uit te geven.... van dit hoge niveau is, dan mag het van mij beslist.
Wàt klinkt deze cd prachtig, wat is dit mooi uitgegeven en hoe kan een Hendrix fan hier zijn hartje bij ophalen;
Ik ben hier zeer blij mee!
Oldfart; uiteraard mag je dit mooi vinden!

[permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 20:32 uurAlleen Crying Blue Rain vind ik echt de moeite waard. Verder vind ik dit een puur overbodige release.
[permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 21:49 uurMooie CD van iemand die al bijna 40 jaar dood is. Het had toepasselijker geweest om deze release rond zijn 40ste sterfdag uit te brengen op 18 september van dit jaar.
4 nieuwe nummers 2, 8, 11 en 12. Nummer 5 is een alternatieve versie van Look Over Yonder dat op South Saturn Delta staat.
Ik heb dit weekend e.a. nagezocht en Cream's Sunshine Of Your Love staat op geeneen reguliere Hendrix plaat en is alleen uitgebracht op de Experience Soundtrack van film van de live concerten in de Royal Albert Hall in Londen en op Live at Winterland SF, beiden met de Jimi Hendrix Experience.
Van de Royal Albert Hall Concerten zijn 2 LP's uitgebracht; de originele Experience Soundtrack met 4 nummers en de More Experience Soundtrack met 7 nummers. Begin jaren 90 is er door Nectar records een CD op de markt gebracht met alle nummers van deze twee platen en meer. Ruim 70 minuten Hendrix live.
We jammer dat deze nieuwe CD niet in een normaal CD doosje is uitgebracht maar in zo'n kartonnen ding.
Verder staan de PPX Studio recordings van Jimi Hendrix en Curtis Knight niet op MuMe. 6 CD's met early Jimi Hendrix.
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 6:20 uurThuurke schreef:
Gelukkig ook op (dubbel)vinyl uitgebracht.

[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 11:47 uurOn the positive side:
- het klinkt geweldig: Eddie Kramer doet recht aan het materiaal en heeft weer vakwerk afgeleverd.
- Sommige uitvoeringen van bekende nummers zijn goed; vooral ‘Lover Man’ in een langzamere meer blues getinte versie vind ik prachtig.
- In deze vorm is de plaat ook voor de liefhebber een aanvulling.
- De plaat is goed genoeg om ook voor nieuwkomers een goed beeld te geven van de muzikale capaciteiten van Hendrix.
On the negative side:
- het prijs/titel nummer ‘Valleys of Neptune’ is niet af: er ontbreekt een echte solo , en is voor mij een van de mindere songs. Een goede compositie die Jimi alleen niet af heeft kunnen maken. Als je het plaatst in de lijn van songs van Cry of Love/ First Rays of the New Rising Sun, weet je wat ik bedoel, jammer dat we nooit zullen weten wat Jimi er van had kunnen maken.
- Sunshine of Your Love heeft dezelfde ‘dip’ als de live versie; de beperking van Redding als creatief muzikant komt schrijnend naar voren.
- Niets is voor de kenner echt nieuw, alles was al eerder beschikbaar, hoewel niet altijd ‘legaal’
- Hoewel niets slecht is, integendeel, hoor je tijdens meerdere passages kleine ‘oneffenheden’ met name in de solo’s. Het is en blijft derhalve restmateriaal.
Echter: ik vind het een veeg teken dat ondanks alle ‘flaws’ dit album behoort bij het beste wat er tot nu toe in 2010 is uitgekomen.
Hendrix’ left-overtjes blijken 40 jaar na zijn dood vele malen interessanter dan het gros van wat actuele muzikanten uit weten te brengen.
De muziek is ‘aanweziger’ , spannender , gepassioneerder.
Hetgeen veel zegt over de muzikant die Jimi was, maar wellicht nog meer over de muzikanten van nu, die , de goede uitzonderingen daargelaten, te veel vast zitten aan wat ‘hot’ is en meer bezig zijn met cool zijn en de artiest uit te hangen, i.p.v. dat te doen waar het mij om gaat; namelijk muziek maken die me raakt.
Jimi was, en is blijkbaar ook in 2010, onovertroffen.
En eigenlijk vind ik dat jammer….
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 13:10 uurFather McKenzie schreef:
Wàt klinkt deze cd prachtig, wat is dit mooi uitgegeven en hoe kan een Hendrix fan hier zijn hartje bij ophalen.
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om "Valleys of Neptune (2010)" te kopen

. Ik ben heel benieuwd hoe "Red House" klinkt!! Volgens mij is de live uitvoering van "Red House" alleen al reden genoeg om dit niet-overbodige product van Jimi Hendrix te kopen

[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 13:26 uurVolgens mij is de live uitvoering van "Red House" alleen al reden genoeg om dit niet-overbodige product van Jimi Hendrix te kopen
....zo zie je maar weer hoe meningen kunnen verschillen; als er 1 nummer wat mij betreft achterwege had mogen blijven is het wel Red House, ben de tel kwijtgeraakt, maar ik gok dat daar nu veertien versies van heb....niet dat deze langzame uitvoering slecht is overigens, maar helaas ook dit nummer eindigt met een fade out.
Hoewel ik Fire in deze uitvoering het enige nummer vind wat eigenlijk echt onder de maat is.
Die andere bluesstandard daarentegen: Bleeding Heart is voor mij de parel van de plaat.