78 stemmen | gemiddelde 3,88
België
Label:
PiAS
High on a Wire (3:07)
Where Has All This Mess Begun (4:59)
Run Wild (4:02)
5 O'clock Turn Back the Time (3:05)
You Better Get in Touch with the Devil (2:39)
Do I Know You (3:16)
Sleep While Moving (3:03)
Our Town Has Changed for Years Now (3:18)
Love Licks (4:10)
You Got Me on My Knees (3:39)
Here Comes the Kick (9:20)
Part of Me * (4:55)
totale tijdsduur: 44:38 (49:33)totale tijdsduur: 44:38 (49:33)* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 13:53 uurHet is niet te zien op de hoesafbeelding hierboven, maar de hoes is bedekt met een wegkraslaagje. Je weet wel, zoals een kraslotje. Bij de minste aanraking komt het los.
Ik weet niet goed of ik dit leuk of irritant moet vinden.
[permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 11:50 uurLekker hoor.. dat modder vette geluid kan ik zeker waarderen.. Bij Sleep While Moving moest ik wel heel erg denken aan Oasis..
[permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 19:47 uurimo beter dan Set Your Head On Fire. Wat een heerlijke nummers staan hier toch op!
[permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 20:26 uurlekker rauwe plaat! heerlijk!!
mijn favorieten:
High on a wire
Run wild
Do I know you
Where has all this mess begun
[permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 20:04 uurna eerste luisterbeurt exact wat ik verwachte:
Vet, rauw en bluesy

[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 22:53 uurDe tweede van Black Box Revelation is er wederom eentje om in te lijsten. Het verschil met hun debuut zit 'm vooral in het feit dat ze hier meer hebben gefocust op een eigen geluid, al komt bij het nummer 'Do I Want To' de naam White Stripes toch weer erg opzetten, en las ik hier ook al ergens de naam Oasis bij het nummer 'Sleep While Moving', wat ik na beluistering dien te bevestigen.
Beginnen doen we met 'High On A Wire'; je wordt meteen wakker geschud door dit energiek nummer, één van de beste nummers op dit album, één van de beste nummers uit hun nog prille discografie. Heel erg aanstekelijk, zowel strofe als reffrein; klasse.
'Where Has All This Mess Begun' beschrijft Jan Pasternoster als het beste nummer dat hij tot nu toe al heeft geschreven. Daarin kan ik hem niet bijtreden, al blijt het uiteraard een erg goed nummer, heel rauw en donker.
Het derde nummer dan, 'Run Wild', een geweldig kick-in-the-facenummer, als ik het zo mag benoemen. Ik kan het niet genoeg herhalen; wat een energie herbergt dit nummer, net een nietsontziende wervelwind door de bossen van Dendermonde (als daar al bossen zijn überhaupt).
'5 o' clock Turn Back The Time' en 'You Better Get In Touch With The Devil' halen het niveau van hun voorgangers dan weer niet; het zijn vrij ordinaire rocksongs, die geen echte meerwaarde geven aan deze plaat.
Dan komen we aan bij 'Do I Know You', het hoogtepunt van razernij, een hoos geweld, bruut lawaai, maar o zo aanstekelijk, en o zo'n sterk nummer. Alles klopt; de strofes, het reffrein, de gitaarsolo, om nog maar te zwijgen van het brilliante drumspel van Dries Van Dijck, die toch over gans het album meer dan een eervolle vermelding verdient.
Als na stilte de storm komt, geldt het tegenovergestelde ook, moeten de heren gedacht hebben, want ‘Sleep While Moving’ is een nummer dat de luisteraar een kans geeft om adem te halen, en de vergelijking met Oasis is niet veraf, dat klopt. Meer dan degelijk nummer.
‘Our Town Has Changed For Years Now’ is ook een vrij rustig nummer, en hell I like it! De heren kunnen dus meer dan alleen raggen op die gitaar en mokeren op die drumvellen. Een aangename verrassing, dit nummer, niets dan lof.
‘Love Licks’ nog zo’n geweldig nummer, het mag allemaal weer wat vettiger, en dat is ook aan de tekst te horen. Paternoster laat zich helemaal gaan, met die rauwe, asgrauwe stem van hem. M’n absolute favoriet na één luisterbeurt, en nu staat ie nog altijd erg hoog aangeschreven.
‘You Got Me On My Knees’, het tiende nummer, is een beetje een voorbode voor wat nog komen moet; het nummer springt er niet uit, maar bezorgt de jongens ook geen schaamrood op de wangen. Ik zou het situeren in de grijze middenmoot. Doch wat er na komt, ‘Here Come The Kick’ is een ander paar mouwen. Ruim 9 minuten lang wordt de luisteraar verwend met allerlei geluiden, ontsproten uit de gitaar van Paternoster, en het wordt hoe verder de song vordert, hoe ongelooflijker, tot de climax bereikt is, waarna stilaan wordt afgebouwd. Ik heb in HUMO gelezen dat het nummer vergeleken wordt met ‘Like A Hurricane’ van Neil Young, maar helaas pindakaas; dat zou teveel eer zijn. Toch blies dit nummer me zowat van m’n sokken, ik had het echt niet verwacht na tien vrij korte nummers (met uitzondering van ‘Where Has All This Mess Begun’, misschien een verborgen indicatie?).
Ik ga dit album niet vergelijken met ‘Set Your Head On Fire’, omdat dat niet eerlijk is, niet tegenover ‘Set Your Head On Fire’, dat als debuut altijd wel één of andere invloed heeft, maar ook niet tegenover ‘Silver Threats’ dat hoge verwachtingen schepte, net door de klasse van het debuut. Wel kan ik zeggen dat dit album nog in de lijn ligt van de voorganger, al zijn er wel degelijk vorderingen geboekt, naar een eigen geluid gestreefd, etc. ik ga dit album dus niet hoger inschatten dan het debuut, maar minder zou ik het zeker niet noemen.
4 sterren
[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 23:59 uurSet your head on fire vond ik al een geweldig album. Deze Silver threats vind ik nog beter. Harder, ruwer, meer één geheel. The Blackbox Revelation bevestigt met de moeilijke 2de plaat. Topklasse van deze jonge Belgen.
[permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 15:09 uurjeroen1904 schreef:
Ik sluit me hier volledig bij aan!
[permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 22:16 uurGeweldig album dat er stevig tegen aangaat. Het zijn allemaal geweldige rocknummers. Enige minder nummer vind ik 5 o' Clock Turn Back The time.
[permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 21:49 uurIk kom hier moeilijker in dan bij hun eerste plaat. Blijven luisteren dan maar, kaartjes voor hun optreden in Nijmegen zijn in ieder geval besteld.
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 15:31 uurEen lekker oud rock album zoals het moet zijn. Van hun eerste album was ik geen fan maar bij Silver Threats was ik meteen verkocht. Het is een prachtig album met een aaneenschakeling van zalige nummers (enkel 5 O'clock turn back the time is een behoorlijk zwak nummer naar mijn mening).
De nummers High on a Wire, WHATMB, Run Wild, Do I know you en Love licks zijn echte knallers ..
Aan The Black Box Revelation: doe zo voort, jullie gaan het nog ver schoppen en jullie volgend album ga ik zonder enige twijfel kopen

[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 22:34 uurIk vond de eerste luisterbeurt wat minder omdat ik de vorige sound van de BBR wat gewoon was maar zodra dat voorbij was kwam ik op een volgende prachtige plaat met meer rauwe muziek dan ik dacht! Ze mogen zeker zo blijven verderdoen en ze zullen het hopelijk nog ver schoppen. Ik ga ze alvast zien de 20ste april in Borgerhout!
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 13:23 uurHun debuut wordt hier naar mijn mening ferm overschat, en wordt volgens mij ten onrechte opgehemeld ( een gemiddelde van een eind boven de 4). Maar dit album is wel een meesterwerk. Veel rauwer, een beter geheel, geen fillers. Nu deus wat aan het indommelen is ( hun laatste vantage point was voor mij een zeer zware teleurstelling), kunnen deze jonge snaken misschien de fakkel overnemen en heel de wereld proberen te overtuigen me hun vettige rock.
Beste nummers: High on a Wire, Do I Know You, Love Licks en Here Comes the Kick!! Vooral dat laatste nummer heeft voor mij bewezen wat voor talent er in deze groep zit.
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 18:53 uurHet debuut is mij niet bekend, maar deze plaat staat in ieder geval als een huis. De jonge muzikanten kunnen er wat van

...
Vooral Love Licks en Do I Know You vind ik prima nummers. Deze plaat klinkt zoals een rockplaat hoort te klinken. En dit keer geen 1,5 uur muziek van een band die zichzelf te series neemt, maar gewoon 3 kwartier knallen met energieke jongelui.
Dit is mijn tweede Belgische ontdekking sinds 2010, go Belgie

...
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 19:09 uurhmm al die positieve commentaar hier. De muziek die hier op staat geeft me niet hetzelfde gevoel als de eerste cd. Zo het gevoel van ROCK N ROLL ALLRIGHT heb ik hier alleen maar bij high on a wire en do i know you en run wild. De rest is levenloos, zonder passie.
En Jan zijn lyrics zijn ongelooflijk slecht, sleep while moving is gewoon een liedje over hoe hectisch hun leven wel niet is. Dan denk ik: Wist ik al lang. BOEIE!
Spijtig maar ik geef maar een 3*
Ik hoop dat het nog stijgt want ik heb zot veel respect voor TBBR en live zijn ze supernice. Raar dat iedereen er zo enthousiast over is. Love Licks vind ik wel nog leuk
[permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 19:43 uur'Silver Threats' is in alle opzichten beter dan zijn voorganger 'Set Your Head on Fire'. Het klinkt deze keer wel als een geheel, de songs zijn rauwer en de gitaarrifs vettiger. Slechte nummers zijn er op deze plaat niet te vinden, en de toppers scheren nog hogere toppen dan op hun debuut. De vooruitgeschoven single 'High on Wire' is zo'n topper. Het is een enorm aanstekelijk nummer, net als het vettige 'Do I Know You'(die gitaarsolo!!!). Maar het beste nummer is wellicht 'Love Licks'. Een geile gitaarrif, een sterk refrein en een wervelende finale, voor mij het beste wat ik al gehoord heb dit jaar. Het pschychedelische 'Here Comes the Kick' duurt ruim 9 minuten en toont aan welke geluiden een gitarist zo allemaal uit zijn gitaar kan halen. Het ongelooflijk grote potentieel van Jan Paternoster wordt hier wel enorm duidelijk. En wat te denken van drummer Van Dijck die zijn drumstel alle hoeken van de kamer laat zien. Ongelooflijk wat voor geluid deze twee jongemannen weten voort te brengen. Ook voor rustigere nummers is er plaats op deze CD. Helaas halen 'Sleep While Moving' en 'Our Town Has Changed For Years' net niet het niveau van een 'Never Alone/Always Together', maar hun plaats op deze CD hebben ze zeker wel verdiend. Het zijn aangename rustpunten tussen al het geweld door. Want ook 'Run Wild' en 'You Got Me On My Knees' zijn knallers van formaat. Stevig rockend en toch catchy, bemerkte ik toen ik opeens de onbedwingbare behoefte had om ze mee te kelen. '5 O'clock Turn Back the Time' en 'You Better Get in Touch with the Devil' zijn wellicht de mindere nummers, maar slecht kun je ze moeilijk noemen. Nog een indicatie dat dit een regelrechte topplaat is! Benieuwd of ze deze nog kunnen overtreffen met hun volgende.