menu

Midnight Oil - Head Injuries (1979)

mijn stem
3,19 (21)
21 stemmen

Australiƫ
Rock
Label: CBS

  1. Cold Cold Change (3:27)
  2. Section 5 (Bus to Bondi) (3:00)
  3. Naked Flame (3:28)
  4. Back on the Borderline (3:08)
  5. Koala Sprint (5:10)
  6. No Reaction (2:57)
  7. Stand in Line (4:48)
  8. Profiteers (3:45)
  9. Is It Now? (4:21)
totale tijdsduur: 34:04
zoeken in:
avatar van timhardt
3,5
Archielelijke hoes, maar toch een van de beste studioplaten van MO.

avatar van vigil
3,5
Een bedenkelijk gemiddelde voor deze best wel aardige plaat uit hun begintijd. Ze hebben hun sound nog niet echt gevonden en Peter Garrett weet nog niet dat hij z'n best moet doen om een qua stemgeluid een beetje in de richting van Mick Jagger te komen. Het is vooral postpunk wat hier de klok slaat. Het lied wat het dichtst bij het bekende geluid van de band in de buurt komt is No Reaction (hoor ik daar een mondharmonica?).

avatar van vinejo
3,0
Wat gedateerde muziek vandaag toch.

4,0
Een enigszins gedateerd album, maar wat geeft het. Het plezier in het muziek maken en de energie druipt er vanaf. Gewoon een energiek album met korte en pakkende songs. het luistert allemaal lekker weg. de invloed van punk is net als op de 1e plaat nog goed hoorbaar en nooit ver weg. Met deze plaat vestigde Midnight Oil in één keer haar naam in eigen land, want deze plaat kwam in Australië vanuit het niets op nummer 1 in de lp charts.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:36 uur

geplaatst: vandaag om 03:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.