Metallica - Ride the Lightning (1984)

736 stemmen | gemiddelde 4,07
Label:
Elektra
Fight Fire with Fire (4:44)
Ride the Lightning (6:36)
For Whom the Bell Tolls (5:10)
Fade to Black (6:56)
Trapped Under Ice (4:03)
Escape (4:23)
Creeping Death (6:36)
The Call of Ktulu (8:52)
totale tijdsduur: 47:20totale tijdsduur: 47:20
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:47 uurEscape en Trapped Under Ice fillers? Het wordt steeds gekker. Die twee nummers representeren de veelzijdigheid van Metallica reeds in 1984 en van dit album in het bijzonder. De één een noeste thrasher, de ander een melodieuze metalrack met een catchy refrein. En toch is de één noch de ander een vreemde eend in de bijt.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:52 uurInderdaad steengoeie songs die essentieel bijdragen aan het karakter van het gehele album. Ik vind het altijd wat simpel om net die nummers die niet zo bevallen dan maar af te doen als
fillers. Al denk ik niet dat jij het zo bedoelt, Ferre Clabau.

[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 21:19 uurFiller? Hier staat geen enkele filler op!

Escape vind ik ook de minste, maar als ik het album beluister, skip ik hem ook nooit. De enige reden dat Ride the Lightning niet langer in mijn top 10 staat, is omdat ik niet meer dan één album van een artiest erin wil hebben. Hij stond voordien op #3.
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 19:38 uurDeze dijk van een plaat bevat helaas geen echte uitschieter, maar is wel integraal goed. En dat presteren maar weinig albums.
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:21 uurSterker nog deze plaat bestaat alleen maar uit uitschieters, met Creeping Death, Fight Fire With Fire en The Call Of Ktulu als absolute hoogtepunten van eigenlijk op Escape na alleen maar hoogtepunten.
[permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 9:36 uurGuardian of Isis schreef:Filler? Hier staat geen enkele filler op!

Staat inderdaad geen enkele opvulling op dit album. Dit is voor mij gewoon het beste album van Metallica.
Volgens mij ook het enige album van Metallica dat ik, als ik hem op leg, van begin tot eind luister.
[permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 13:48 uurOp dit albums staan mooi wel een aantal van Hammett zijn sterkste solo's. Dat alleen maakt dit album al erg leuk om naar te luisteren

In tegenstelling tot solo's op bijvoorbeeld ...AJFA, die wel technischer maar niet noodzakelijk beter zijn (geen kritiek op justice verder, maar toch)
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 9:19 uurCreeping Death's intro is sterk te vergelijken met The Number Of The Beast van Iron Maiden. Ik luisterde toevallig de nummers (eerst die van Iron Maiden) achter elkaar en toen kwam ik daar achter.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 12:47 uurJa allebei met onder anderen een electrische gitaar gespeeld..
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 14:25 uurLuister maar de outro van Number Of The Beast en dan daarna gelijk de outro van Creeping Death achter elkaar. Die overgaan is overigens erg sterk.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 15:37 uurIk snap nu wel welk stukkie je bedoelt. Echt op elkaar lijken doet het niet maar het is in een zelfde vorm gedaan. Bij beide nummers zit het zowel aan het begin als aan het einde. (dadadada daaaaaa).
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 20:58 uurKill_illuminati schreef:
Ik voel een metalmix aankomen... Lijkt me leuk:)
[permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 15:25 uurvan 4,5 naar 5*
ik ben eindelijk over het 'Trapped Under Ice en Escape zwakke nummers' gevoel heen.
Metallica's beste!
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 20:43 uurAmpivinni schreef:van 4,5 naar 5*
Metallica's beste!
Trapped under ice vind ik juist één van de beste nummers op deze uberklassieker...