Red Sparowes - The Fear Is Excruciating, But Therein Lies the Answer (2010)

5 stemmen | gemiddelde 3,50
In Every Mind
A Mutiny
As Each End Looms and Subsides
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 17:15 uur
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 18:35 uurBen zeer zeer benieuwd. Ik vond/vind At the soundless dawn & Every red heart shines... van grote grote schoonheid.
[permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 13:41 uurWerd wel eens een keertje tijd voor een nieuwe CD van wat in mijn ogen samen met GY!BE en God is an Astronaut het beste is wat postrock te bieden heeft. Ik ben benieuwd, de preview klinkt echter alweer lekker.
Wel jammer dat de lange titels verdwenen zijn trouwens, ik vond het eigenlijk wel wat hebben.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 1:35 uurDe lange titels zijn verdwenen

Verder wel een leuk vooruitzicht, zitten vaak aardige nummers bij.
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 6:41 uur
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 9:59 uurhet eerste nummer dat te luisteren is is al heerlijk in de stijl, jammer dat de lange titels verdwenen zijn, die droegen op een manier misschien toch bij aan de muziek. ik ga hem in ieder geval zeker halen
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 9:53 uurHet nummer Giving Birth to Imagined Saviors klinkt prachtig. Ik bemerk weer dezelfde beklemming en intensiteit die ook in de nummers van de voorgande albums zat.
Dit smaakt naar meer!
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 21:37 uurMijn dag kan niet meer stuk. Bijzonder fraai stukje post-rock, zoals we gewend zijn van de heren. Geen lange uitgesponnen nummers (7:36 minuten is het langste nummer) en echt vernieuwend is het ook niet, maar ik vind het allemaal prima zo.
Het laatste nummer, mooi hoor.
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 18:39 uurHmm heb er 1 luisterbeurt opzitten en ben nou niet bepaald van mijn bureaustoel geblazen. Hoewel alle bekende Sparow-ingrediënten aanwezig zijn, lijkt het of de magie van vorig werk weg is. Niet alleen de lange songtitels zijn verdwenen, ook de memorabele melodieën die de Sparowes nou juist wisten te onderscheiden van al die andere postrockbandjes. Het kabbelt allemaal maar wat voort zonder dat het
echt spannend wordt.

[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 13:54 uurIk deel de mening van Nieuwstad... Giving Birth to Imagined Saviors is de enige track die er een beetje uitspringt. De twee vorige albums waren echt stukken beter!