Metallica - Master of Puppets (1986)

Metallica - Master of Puppets (1986)
1192 stemmen | gemiddelde 4,10

nr. 11 in de top 250
mijn stem:
Label: Elektra
  1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 1:58 uur
Een hele tijd vond ik dit album eigenlijk Paster of Muppets, maar het is nu toch echt met recht Master Of Puppets geworden op den duur voor mij hoor. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 9:44 uur
Erikk schreef:
Ik meen dat Kirk Hammett wel eens in een interview heeft gezegd dat ze er wel eens over dachten om de oude albums (specifiek ...AJFA) te remasteren, maar dit dan ook onmiddelijk weer uit het hoofd zetten omdat dat geluid nu eenmaal bij de albums hoort en je er niet meer aan moet sleutelen. En gelijk heeft ie, kijk maar naar de Megadeth remasters.

Remasters vind ik vrijwel altijd overbodig.
Die soms ook nog eens, ondanks het betere geluid etc, hun kwaliteit verliezen tegenover het origineel.

Als een remaster uit komt vind ik het altijd overkomen alsof inspiratie voor nieuw materiaal op is.
En alleen maar word uitgebracht om de fans die alles willen hebben (ook al is dat huin eigen keuze) hun geld af te troggelen.

Hier zullen vele het waarschijnlijk niet mee eens zijn maar dit vind ik er van :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 13:50 uur
En ik ben het wel met je eens, van mij hoeft er ook geen remaster te komen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 14:00 uur
Ride.... en Master.... zijn al eens geremastered door Steve Hoffman, deze man is gespecialiseerd in dit soort werk, en ze klinken erg goed. Alleen zijn ze aardig aan de prijs want het was een beperkte oplage. Begrijp me niet verkeerd, aan het orgineel is/was niet zoveel mis...maar als het met respect wordt gedaan is er wel veel winst te halen, al is het maar omdat de gebruikte apparatuur hedentendage gewoon veel beter is.

Amazon.com: Master of Puppets: Metallica: Music

Die opnieuw uitgebrachte cd's van Megadeth zijn niet alleen geremastered, maar ook opnieuw gemixed door Dave Mustaine zelf toen hij geen gitaar kon spelen door een blessure. En deze klinken wel heel erg veel beter dan het orgineel...
Blijft het feit dat je altijd voor en tegenstanders zult hebben bij heruitgaves (remasters)

niet ingelogd

34.717 gebruikers | 190.381 albums | 176.957 artiesten | 2.263.741 berichten | 1.416.500 stemmen