41.266 gebruikers | 254.655 albums | 231.324 artiesten | 3.429.343 berichten | 1.912.535 stemmen

Michael Nyman - The Cook the Thief His Wife & Her Lover (1989)

Michael Nyman - The Cook the Thief His Wife & Her Lover (1989)
27 stemmen | gemiddelde 4,01
mijn stem:
Score
Label: Endure
  1. Memorial (12:07)
  2. Miserere Paraphrase (5:44)
  3. Book Depository (5:42)
  4. Coupling (5:17)
  5. Miserere (11:33)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2005, 23:48 uur
Ronduit prachtige muziek, voor een van mijn absolute films allertijden!! Waanzinnig, gruwelijk en fantastisch. Zo is de film. En de muziek van Michael Nyman, die ook al voor andere Greenaway films de muziek mocht leveren, is ronduit schitterend. Naar het album luisteren en je valt zo terug in de film...

Alhoewel.. "Memorial" doet ook aan iets anders denken! Namelijk dat waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Als soundtrack bij een aangrijpende documentaire over het Heyseldrama. Het is dan ook een treurmars, 12 minuten lang.. met een zeer dreigende voorslepende kadans... Ik heb deze "dodenmars" niet voor niks in mijn begrafenis top zoveel gezet op het forum...

Ik heb niet zo heel veel soundtracks in huis, maar toch een paar van de hand van Nyman (vaak na het genieten van yet another brilliant Greenaway movie) en allemaal van topkwaliteit... Maar deze steekt er nog bovenuit!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2007, 17:47 uur
De eerste Nyman die me voorlopig werkelijk kan boeien. Nog niet vaak genoeg geluisterd voor een beoordeling, maar vier sterren is zeker mogelijk.

paranoidandroid
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2009, 16:09 uur
Ik snap er geen hol van, in de film zat een geweldig, steeds terugkerend thema, maar ik kan deze op de soundtrack nergens ontdekken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2009, 8:22 uur
Prachtige soundtrack waarvan het repeterende thema in je hoofd blijft hangen als een stuk plakband aan je schoenzool.
Maar Nyman is toch minder origineel dan wordt verondersteld. Het thema is gewoon gejat. Niet een beetje maar helemaal. En dan moet je natuurlijk niet zeggen dat het van jezelf is, deugniet Nyman. Toen ik laatst bij Purcell's operar King Arthur zat werd bij 'What Power art thou' plots teruggeworpen in de prachtige film.
Desalniettemin: het is en blijft mooie muziek.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 14:37 uur
paranoidandroid schreef:

Je bedoelt waarschijnlijk Fish Beach, afkomstig van Nymans soundtrack van Drowning By Numbers en -inderdaad- ook gebruikt in The Cook, The Thief...