Hans Zimmer - The Last Samurai (2003)

65 stemmen | gemiddelde 4,00
Duitsland
Score
Label:
Warner Bros.
A Way of Life (8:03)
Spectres in the Fog (4:07)
Taken (3:35)
A Hard Teacher (5:44)
To Know My Enemy (4:48)
Idyll's End (6:40)
Safe Passage (4:56)
Ronin (1:53)
Red Warrior (3:56)
The Way of the Sword (7:59)
A Small Measure of Peace (7:59)
totale tijdsduur: 59:40totale tijdsduur: 59:40
[permalink] geplaatst op 2 juli 2004, 22:41 uurRecente scores van Zimmer blijken mij minder snel te boeien, als de wat oudere werken waar het gelijk raak was.The Last Samurai is er daar zo een van.Ik beperk mij tot de vergelijking en overeenkomstigheden.
De sfeer van Beyond Ragoon keert bijvoorbeeld terug. Het doet denken aan de Japanse invloeden, ooit voor het eerst bewerkstelligd met Black Rain. Sommige actie stukken lijken qua tempo opbouw en instrumentatie op Pearl Harbor. Maar de meest doorslag gevende overeenkomst is toch die met The Thin Red Line:
-de dromerige sfeer is te ontdekken in bepaalde tracks.
De laatste twee tracks, ''The Way of the Sword'' en ''A Small Measure of Peace'', zijn het meest voor de handliggend. Met de herhalende vioolmotiefjes, haast letterlijk overgenomen.
-De oh zo dreigende Bel keert terug in ''A Heard Teacher''.
5 sterren
[permalink] geplaatst op 9 september 2005, 7:29 uurIk heb pas sinds kort Hans Zimmer 'ontdekt', daarvoor was het alleen John William's en verder geen filmmuziek. Maar ik moet zeggen dat hij een hele goede componist is. De muziek weet je te boeien, het raakt je. En omdat ik nog niet enorm veel van hem heb gehoord, vind ik de CD's van hem ook niet zo erg op elkaar lijken, wat bij meestercomponist John Williams af en toe wel het geval was. The Last Samurai is een mooie CD, die alleen maar mooier wordt als je de film gezien hebt en je dat erbij kan voorstellen.
Zit te twijfelen tussen 3,5* en 4*. Voor nu 3,5*
[permalink] geplaatst op 10 september 2005, 18:21 uurKnarf Kenobi schreef:
Geloof mij als ik zeg dat je dat gevoel wel krijgt als je meer van Zimmer kent.
[permalink] geplaatst op 15 februari 2006, 23:06 uurMuziek de de juiste emotionele snaar raakt met perfecte balancering van licht tragedische epische stukken en rustige stukken. Alweer topkwaliteit van Zimmer.
[permalink] geplaatst op 15 februari 2006, 23:22 uurNa een paar jaar ben ik steeds meer van gedachten veranderd. De Thin Red Line achtige tracks blijven door de score prachtig. Maar na de eerst 3 tracks blijkt al het anders nogal aan kracht in te boeten.
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2007, 22:49 uurVind het toch een erg krachtig geheel hoor. Mooie afwisseling tussen krachtige theme's zoals bijvoorbeeld in The Rock veelvuldig voorkomt en wat dromeriger, atmosferischer muziek zoals in Thin Red Line.
[permalink] geplaatst op 18 juli 2008, 22:34 uurMaar inderdaad, het is wel érg onorigineel..
[permalink] geplaatst op 21 september 2008, 15:25 uurzeer mooi album. een van de betere. er zijn zeer sterke nummers bij.
4.5*
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2008, 23:22 uurprachtig album.
A way of life heeft voor mij een soort bijzondere betekenis...elke keer als ik het nummer hoor krijg ik kippenvel.
Hele mooie score. 4,5, mee eens skipy!
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2008, 20:43 uurerik burger schreef:
Dat heb ik nou ook. En vooral vanaf 5:50.
Prachtige album.
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 13:56 uurInderdaad een prachtig album.
Ik krijg elke keer kippenvel bij The Red Warrior, bij het ''yeaaaaaaah.''
Wat is Hans Zimmer toch een geweldige componist.
Akron777
[permalink] geplaatst op 4 december 2009, 23:58 uurEn alweer is het Hans Zimmer gelukt mij te raken en te doen denken: wat een geweldige componist. Voor mij staat het vanaf nu allemaal vast: Hans Zimmer is mijn favoriete hedendaagse componist geworden. The Last Samurai is ook weer een fantastische score. De gedreven hoofdmelodieen en hoe hij emotie in zijn passages brengt door het eenvoudige "yeah"-geschreeuw. Ik ga me maar eens al zijn werk aanschaffen.
Kosinski
[permalink] geplaatst op 12 januari 2010, 14:33 uurHans Zimmer is natuurlijk een fantastische componist. Helaas dreigt hij zichzelf te vaak te herhalen. Waar hebben we deze score meer gehoord ?
Akron777
[permalink] geplaatst op 12 januari 2010, 15:05 uurEr komen in mijn ogen soms wel wat Da Vinci stukjes in, of in ieder geval een soort van.
[permalink] geplaatst op 13 juli 2011, 12:58 uurIk vind dit wellicht de beste score van Hans Zimmer. Fantastische muziek, die het niveau van de film echt verbeterd. Hij dreigt zichzelf inderdaad wat te herhalen, maar desondanks is dit een sterke compositie. Yeaah! op The Red Warrior komt wat onverwacht, maar geeft wel een extra dimensie aan de muziek.