menu

Danny O'Keefe - O'Keefe (1972)

mijn stem
4,00 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Country
Label: Signpost

  1. Good Time Charlie's Got the Blues (3:01)
  2. Shooting Star (2:38)
  3. The Question (Obviously) (3:37)
  4. Honky Tonkin' (2:51)
  5. The Road (3:48)
  6. An American Dream (5:14)
  7. Louie the Hook Vs. the Preacher (3:37)
  8. The Valentine Pieces (3:16)
  9. I'm Sober Now (3:37)
  10. Roseland Taxi Dancer (2:45)
  11. I Know You Really Love Me (0:59)
totale tijdsduur: 35:23
zoeken in:
avatar van Droombolus
4,0
Heerlijke singer/songwriter plaat op het opscure Signpost label die ik rond 1975 ergens uit een uitverkoop bak gevist heb. Zijn teksten zijn zijn sterke punt. Die zijn heel beeldend, je ziet ogenblikkelijk de situaties die hij beschrijft voor je.

Kwa weergave van het muzikantenleven is The Road voor mij nog steeds het beste nummer ever. O'Keefe's indringende stem brengt de boodschap zo duidelijk over dat ik nooit echt aan Jackson Browne's versie ( op Running On Empty ) heb kunnen wennen.

avatar van spinout
3,5
Een beter album als het debuut van O'Keefe, merendeels door de meer spaarzame productie, die op het debuut nogal overvol was. Ook de heropname van Good Time Charlie's Got the Blues is beter als het origineel. Elvis nam er een jaar later ook een prachtige opname van. Op dit album van O'Keefe doen trouwens veel muzikanten mee, die eerder ook op Elvis' platen te horen waren, nl. Gene Chrisman, Johnny Christopher (die ook op de Elvis versie te horen is), Bobby Emmons, Bobby Wood, Reggie Young en Mike Leech. En zelfs de engineer heeft een Elvis connectie:Stan Kesler, die vanaf Elvis' begintijd liedjes aan Elvis geleverd heeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:35 uur

geplaatst: vandaag om 16:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.